Spelaromdömen AIK-Örgryte

Bra betyg överlag efter årets bästa halvlek och en inte helt kass andra.

Dime Jankulovski 2+
Så gott som sysslolös i första halvlek, målen är bra avslut men en bra målvakt ska ta bra avslut också. Någon skev utspark här och där, men klart godkänd. Två avgörande rärddningar, varav en mästerlig.

Thomas Lagerlöf 3
Får mer tid på sig på ytterbacken och var riktigt bra i andra halvlek. Tillsammans med Adde en giftig högerkant då, deltog ordentligt i offensiven. Säker defensivt, vårdade uppspel. Glimtade även till med några snygga dragningar. Har nog betytt mycket för laget under den jobbiga perioden.

Benjamin Kibebe 2-
Rent strålande i 50 minuter, därefter direkt dålig. Mycket märkligt - precisa crossbollar och självsäkra ingripanden blev till indianpassningar och feltimade dueller. Missade vid kvitteringen men första halvlek som var av hög klass räddar godkänt.

Teddy Lucic 3+
Växte liksom Tolle mer och mer in i matchen. Inte så mycket att göra i första halvlek, följde med i offensiven mer än under de sista tio minuterna som annars. Bröt mängder av ÖIS-anfall i andra halvlek.

Erik Edman 3-
Fyllde på som man vill se honom göra. Lite väl mycket långa raka bollar idag, särskilt i den första halvleken. Redde ut några vanskliga lägen hemåt, grymt inlägg till 2-1.

Andreas Andersson 3
Kom inte med i spelet så mycket inledningsvis, mer så i andra halvlek. Bryter gärna inåt tidigt och gör det bra när försvaret är samlat men VARFÖR söker han sig mot hörnflaggorna när det bara är en gubbe kvar att utmana på kontringar? Med två minuter kvar? Har ändå fått ett lyft av att spela på kanten i de senaste tre matcherna. Äntligen målskytt igen, dock utan egen förskyllan.

Martin Åslund 4-
Fan vad roligt!!! Klev fram efterhand i första halvlek och växte till planens kung. Gjorde ett enormt jobb som bollvinnare, bidrog med kvickt, enkelt och vägvinnande spel till bra anfall och sprang, slet och gick in i dueller på ett sätt man bara längtat efter att få se igen. Var väldigt påpassad av domaren och nära ett (oförtjänt) rött kort.

Daniel Tjernström 2+
Inledde mycket bra, passiv vid deras första mål och alldeles för enfotad. Vid flera tillfällen fick han springa hemåt med bollen istället för att enkelt slå en höger på tre meter till fristående framåtgående medspelare. Innermittfältarna kompletterade annars varann väl och visste vad de skulle göra. Tjerna rörde sig bra, särskilt i den första halvleken. Kan vara på gång.

Mats Rubarth 3-
Pigg, snabb och farlig på kanten. Spelar intelligent och avigt, de två nedtagningarna i fart är det världsklass på. Borde ha scorat, mattades i andra efter en smäll som såg ut att ta illa. Har gjort det genomgående bra sedan debuten.

Nebojsa Novakovic 2+
Den fina formen som fanns för två månader sedan saknas. Delaktig i en del fina anfallskombinationer, krigar bra men räcker inte riktigt till mot fysiska försvarare som ibland alldeles för lätt tar bort honom i man-man-situationer. Två lyftningar från hans känsliga högerfot finns ändå med inför båda målen. Droppade ofta och mötte boll som på "liggande L:et-tiden". Byttes konstigt nog ut, han hade behövts mer än Patric i slutet.

Patric Andersson 2+
Såg lite stillastående ut i flera anfallslägen där han borde röra sig istället för att stå still och vänta på inspel med försvarare i rygg. Annars ett okay dagsverke med ett snyggt mål. Inte riktigt samma pigga intryck som i tidigare matcher, kanske för hårt matchad på slutet? Har spelat varenda match nu i minst två veckors tid.

Sharbel Touma
Piggt inhopp, utmanar vilket behövdes i slutforceringen. Bytet borde ha kommit tidigare eftersom Rubarth signalerade tydligt att han ville av. Förberedd borde han ha varit eftersom de är upp och joggar redan i mitten av första halvlek. Nära bli matchhjälte, fungerar bra som inhoppare. Tänder säkert till extra av att inte vara ordinarie.

Stefan Ishizaki
Såg vilsen ut inledningsvis i foprwardsrollen, trampade på bollen, kom ur position och så vidare. Bytte plats och vips! var det fina inlägg och en frispark strax över. Är han frisk vore det trevligt om han fick lite mer speltid så det kunde lossna ordentligt snart. För det här är grabben att hoppas på.

Matchens Lirare: Martin Åslund

Betygsjury: Igor M Hedman, Mathias Hägglund, Anders Nettelbladt