En enda match från Superettan

En enda match från Superettan

Ett formstarkt Väsby gästar på lördagen Arosvallen för säsongens allra sista match. Ett avstängningsbenäget Västerås SK står på andra sidan planhalvan i en mycket betydelsefull match i alla fall för bortalaget som spelar om en plats i Superettan nästkommande säsong 2008.

Väsby United gästar imorgon Arosvallen i Västerås utan varken skador eller avstängningar till skillnad mot hemmalaget Västerås SK som har hela tre avstängningar på ordinarie spelare. Dock finns den interna skytteligaledaren Temesgen Berhane (12 mål) tillbaka i truppen efter en blindtarmsoperation som höll han borta i drygt två veckor. Alla spelare i Väsby är uttagningsbara, formen är dessutom riktigt bra i och med tre raka segrar och totalt 8-2.
- Känslan inför matchen är bra. Vi har presterat bra på senare tid och det har vi med oss, samtidigt är varje match unik och man får inget gratis oavsett motståndare i serien, säger Mikael Stahre.

Skyttekungen hos Väsby är som bekant Saihou Jagne och leder sedan en lång tid tillbaka skytteligan i Division-1 Norra på sin 16 mål hittills. Ska “CH” lyckas hålla i titeln eller kniper Umeå FC:s veterananfallare Andreas "Herminator" Hermansson den? Inför lördagsdramat ligger han ett mål bakom Väsbys snabbe forward.

Den enda topplaceringen i Division-1-spelet som fortfarande är spännande är då andraplatsen i Norra. Det är Väsby United och Vasalund/Essinge som slåss om en uppflyttning till Superettan nästkommande säsong. I nuläget ligger VU två poäng före men på sämre målskillnad än Vasalund så Väsby United måste vinna för att vara helt klara.
- Vi möter imorgon ett bra spelande lag och jag tror på ett jämnt bollinnehav. Effektiviteten blir viktig, att göra mål på chanserna man får. Vi ska göra ett kraftigt försök att vinna matchen, säger Mikael Stahre och berättar sedan att man såklart siktar på seger.

Niklas Sahlén2007-10-12 23:32:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna