Väsby klara för Superettan 2008

I och med dagens komfortabla seger borta mot Västerås SK med 1-3 blev Väsby United klara för Superettan nästa säsong 2008. Stor matchvinnare hos bortalaget denna afton var anfallaren Admir Catovic som blev tremålsskytt och såg till att avancemanget var ett faktum.
- En bra insats i ett läge där vinnare skall skiljas från de övriga. Vi klarar det ingen annan gjort i Väsbys långa fotbollshistoria och det är vi mycket stolta över, säger tränaren Björn Wesström till Väsbys officiella hemsida.

Just anfallaren Admir Catovic har avgjort ett flertal matcher på höstsäsongen. I kvartsfinalen mot GIF Sundsvall satte han dit det avgörande målet till 1-2 i förlängningen, för bara två veckor sedan då han gjorde 0-1 mot BK Forward i matchens allra sista minut. Idag blev han återigen segerskytt men inte bara med ett mål utan hela tre stycken. Matchen på Arosvallen slutade 1-3 efter att hemmalaget Västerås SK lyckas reducera med drygt 10 minuter kvar.
- En bra insats i ett läge där vinnare skall skiljas från de övriga. Vi klarar det ingen annan gjort i Väsbys långa fotbollshistoria och det är vi mycket stolta över, sa huvudtränaren Björn Wesström.

Det började med Admirs målkalas i den 34:e minuten då han på en vackert slagen frispark sätter dit ledningen till 0-1. I början av den andra kom även 0-2 efter att en hemmaspelare tappat bollen på egen planhalva och Admir kliver fram för att sedan placera in sitt andra mål som betydde ytterligare ett steg mot Superettan.

Med drygt en halvtimme kvar av matchen satte anfallaren spiken i kistan genom att göra förkrossande 0-3. Västerås gjorde i och med dagens tillställning sin allra sista fotbollsmatch på Arosvallen som man haft som hemmaarena i över 70 år, och så kommer FC Väsby United dit och leder efter drygt en timme med hela tre mål.

En reducering för hemmalaget skulle dock komma, i den 78:e minuten satte 16-årige Christopher Brandeborns dit sitt första mål i Divison-1 Norra, men då var det redan klart i princip. Dock blev ordföranden Jan Söderkvist orolig mot slutet av matchen trots att det bara återstod 10 minuter.
- Man vet aldrig vad som kan hända, sa han efter reduceringen.

Resultatet på Södertälje Fotbollcenter spelade egentlig ingen roll, men vid lika eller förlust för Väsby hade Vasalund/Essingen knipit andraplatsen då man slog redan klara Assyriska med 1-4 borta.
- Usch, fy för sådana här matcher, man blir helt matt, förstod att Vasalund skulle vinna i Södertälje, avslutar en oerhört lycklig och nöjd fotbollsansvarig Börje Andersson som får ta åt sig en stor del av äran till årets framgångar denna fotbollssäong 2007.

Ytterligare ett glädjebesked som kom efter matchen kan man tillägga. Väsbys anfallare Saihou Jagne har visserligen gått mållös av planen i de tre senaste matcherna, men vann ändå seriens skytteliga på 16 mål före Andreas Hermansson i Umeå som den här säsongen gjort 15 stycken. Värt att notera är att Väsby på de åtta senaste matcherna plockat 21 poäng av 24 mjöliga och har 18-8 i målskillnad. Ett stort grattis till spelare, ledare och övriga anhöriga i Väsby som nu då alltså är klara för Superettan 2008.