2 dagar kvar: Anders Christiansen - vem annars?

2 dagar kvar: Anders Christiansen - vem annars?

Två dagar kvar nu bara. Himmelrikets nedräkning fortsätter med att redaktionsmedlemmarna får ta ställning till vem i laget som är viktigast.

Charlotte Persson
Svårt att säga i år baserat på försäsongen. Det är tyvärr ingen som har stuckit ut eller tagit taktpinnen på ett tydligt sätt. På förhand hade jag sagt AC eller Toivonen, så det får det bli.

John Börén
Anders Christiansen, om han kommer upp i samma nivå och motivation som förra året. 

Ulf Nilsson
AC. Seriens bästa spelare. Pådrivare. Nyttig offensivt och defensivt.

Pontus Kroon
Som det känns nu saknas Oscar Lewicki oerhört. Lagets defensiva balans är i rejäl gungning utan honom.
Så i hård konkurrens med de offensiva stjärnorna känner jag att en hel Oscar kan vara skillnaden mellan guld och deltagarfasoner.

Calle Angerborn
Anders Christiansen. Allsvenskans överlägset bästa spelare blir naturligtvis fortsatt avgörande för MFF:s framgångar även 2021. Sen hoppas jag att vi i år bättre kommer kunna hantera när han är frånvarande.

Henrik Zackrisson
Jag tror det blir Anders Christiansen i år också. Men det känns inte helt givet, och jag hoppas att någon eller några andra kliver fram och gör sig till nära nog oumbärliga.

Magnus Johansson
Marko Johansson. Han skötte det väldigt bra förra året när han återvände till oss från Mjällby. I år har han varit osäker av och till, kanske beroende på relativ orutin. I jämna matcher kan en bra målvakt vara skillnaden på tre, en eller noll poäng. Jag räknar med att Marko kommer att stå många matcher i år, för Dahlins skada verkar svårläkt, så det är oerhört viktigt att han gör det väldigt bra.

Fredy Espitia
Återigen får jag svara AC. Toivonen, Seb Larsson, Marcus Berg och allt vad de kan heta, Allsvenskans bäste och viktigaste spelare är en himmelsblå Zidane med en grinig temperament, en gudabenådad högerfot och ett fantastiskt spelsinne.

Kalle Dahlberg
Anders Christiansen.

Fredrik Hed
AC.

Peter Lind
AC är nog svårast att ersätta, speciellt på kort sikt.

Åsa Flykt
AC är löjligt viktig för oss. Men det räcker inte att han "bara" gör viktiga mål. Som vår kapten måste han också steppa upp som ledare. Visa vägen i motgång. Lyfta andra spelare. Och i det ingår at inte tappa humöret, inte dra på sig onödiga varningar och utvisningar. Kanske svär jag i kyrkan men: Som spelare tycker jag att AC har visat massor hos oss, men som kapten saknar jag fortfarande en del.

Marcus Malmberg
Även här säger jag AC. Han är fundamental för vår offensiv men även underskattad defensivt. Sen tror jag det betyder väldigt mycket att få tillbaka Dahlin i gammalt gott slag.

Magnus Johansson2021-04-08 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?