2 dagar kvar: Våra största konkurrenter om guldet
Blir Djurgården en konkurrent om guldet även i år?

2 dagar kvar: Våra största konkurrenter om guldet

I övermorgon startar Allsvenskan för Malmö FF:s del. Vilka två lag kommer att bli MFF:s två största konkurrenter om guldet? Och vilket lag kommer att överraska mest, antingen positivt eller negativt?

Kalle Dahlberg
Hammarby och AIK tror jag blir tuffast i år. Mjällby kommer överraska mest positivt och Djurgården kommer överraska negativt, för att en femteplats efter guld är underkänt.
 
Marcus Malmberg
- Bara två? Säger Dif och Bajen då. Lite för många frågetecken kring AIK tycker jag.
 
Calle Angerborn
Jag tror att AIK och, kanske, Norrköping kommer att vara bra och hota om guldet i år.
 
Fredy Espitia
Tycker faktiskt att de flesta av topplagen från förra året ser svagare ut i år än förra så att hitta två guldrivaler blir svårt. Undantaget är Bajen som fått in bra ersättare till de tappen de haft och som har en ruggig offensiv.
 
Årets (negativa) överraskning tror jag blir Göteborg. Förra året bottentippade men landade i mitten. Dock tappade de mycket på hösten när ett flertal nyckelspelare såldes eller skadades och de har inte ersatt dessa.
 
Åsa Flykt
Det lär ju bli tätt matchande, det vill säga breda trupper behövs. Tänker då att våra konkurrenter i Stockholm borde ha rustat med trupper för att kunna hantera både Allsvenskan och Europa. Drar därför till med gissning på AIK och Hammarby som tuffast konkurrenter. Jag hoppas att Mjällby kan överraska positivt. Har några vänner med hjärtan hos Mjällby, skulle unna dem en positiv säsong.
 
Ulf Nilsson
Jag gillar inte röra floppar, utan fokuserar på positiva överraskningar. Jag tror Häcken kommer kriga om guldet, men i vanlig ordning kommer de väl trilla bort när det blir allvar. Men de är nog med länge. Även Gnaget räknar jag med och fightas. Så Häcken och AIK medan Häcken blir överraskningen.
 
Mathias Gerlach
IFK Norrköping och Djurgårdens IF.
 
Charlotte Persson
Jag tror att de lagen som slogs om guldet förra säsongen, kommer att vara lika hungriga denna. Försvara eller ta revansch. Många pratar om att Göteborg har något på gång igen, kanske är det så? Svårt att veta.
 
Calle Warfvinge
Hammarby och Djurgården. Varberg.
 
Magnus Johansson
Efter förra året och den här försäsongen samt att de fått behålla sitt lag så vore det ju fånigt att inte svara Hammarby som ena lag på den frågan. Det andra är värre. Ska vi säga AIK som det andra laget? Tja, varför inte. Ett lag jag tror överraskar positivt är Elfsborg, som kan bli ett lag för topp fem i år.
 
Pontus Kroon
På pappret känns Hammarby starka i år igen. Skulle Zlatan ansluta, vilket de facto inte längre känns helt osannolikt, blir de en guldfavorit. Sen känns Djurgården som en förening i balans, de blir bra i år igen.
Största (negativa) överraskning kan även det bli Hammarby. Det känns som att man har packat ihop en väldig massa stora egon i den truppen och ”värre” kan det som sagt bli. Det finns en risk (eller förhoppning) att det där blir en jubelflopp om inte Billborn hanterar det rätt.
 
John Börén
Hammarby har det ju av olika anledningar surrats mycket om sedan i höstas, och med rätta. Djurgården var bra i fjol, men tror de kommer att dala när matchningen och europaresandet blir extra kompakt i år. Kanske kan IFK Göteborg nosa på toppen redan i år? Största överraskningen blir att Östersund på något sätt klarar sig kvar i serien.  
 
Fredrik Hed
Tror på IFK Göteborg och Djurgården. AIK kommer lida av sin hybris och Hammarby kommer gå kräftgång och hoppas på Zlatan som aldrig kommer. Elfsborg överraskar med att åka ur.
 
Henrik Zackrisson
Inga kontroversiella tips från mig här. Precis som så många andra tror jag att Hammarby kan fortsätta rida på sin relativa framgångsvåg. Tror också att AIK kan få ihop det, nu när de får smyga lite under uppbyggnads-flagg. Efter några magra år tänker jag att Elfsborg kan överraska positivt - de är knappast en guldkandidat, men kanske europaplats. Häcken kan kanske också smyga med. Och en negativ överraskning ... har egentligen inget belägg för det, men får lite känslan att IFK Göteborg kan få det lite poängmässigt jobbigt igen.
 
Peter Lind
Djurgården och Hammarby. Göteborg kanske kan börja etablera sig på övre tredjedelen av tabellen igen?

Himmelriket2020-06-13 08:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?