Målkalas på Olympia i sista omgången
3 assist 1 mål mot Halmstad. 13 assist 9 mål i allsvenskan. Kungen har talat!

HIF hade matchen från början till slutet och det mesta av matchen handlade om Henrik Larsson men Razak Omotoyossi jagade skytteligasegern och trots ett mål blev det endast en delad första plats. Det var dock Henrik Larsson som var piggast av de båda anfallarna och han gjorde inte mindre än tre assist och ett mål. Larsson var planens kung men hela laget såg inspirerat ut till skillnad från Halmstad som såg ut att ha tankarna på semestern.

Redan i den 5:e minuten hade Helsingborg sin första chans. Det var Andreas Landgren som hittade Christoffer Andersson. Halmstads målvakt var bra med där och Andersson fick vänta till den 16:e minuten på 1-0 ledningen. Henrik Larsson slog en lätt passning som Andersson tog emot och placerade kallt n första målet. I den 27:e minuten ökade Andreas Jakobsson på till 2-0 genom en frispark som touchade en motståndare och gick in i mål.

I den 36:e minuten visade Rene Makondele varför hans prislapp var något saltad. Makondele vände bort två spelare och sköt bollen rakt upp i krysset. 4-0 kom efter att Henrik Larsson serverade Christoffer Andersson. Han gjorde inga misstag och slog kallt in halvlekens sista mål. Halmstad hade inget att hämta och spelarna såg mycket oinspirerade ut.

- Jag har inget att säga, sade Halmstads Jan Andersson om lagets insats.

Den andra halvleken började precis som den första och det dröjde endast 5 minuter innan Raxzak Omotyossi nickade in sitt 14:e mål för säsongen. Med detta målet så kom han på delad förstaplats i skytteligan. Henrik Larsson fick göra mål också. I den 55:e minuten stal Christoffer Andersson bollen och serverade Larsson som gjorde 6-0 för HIF. HIF fortsatte att spotta in mål när till slut Rene Makondele avslutade målskyttet i den 85:e minuten och det innebar 9-0 till HIF. Det var ett riktigt målkalas på Olympia och laget gjorde en mycket bra insats. Det höll även HIF:s tränare Stuart Baxter med om.

- Jag är jättenöjd med spelarnas insats och vårt försvarsspel börjar bli lite bättre, sade Baxter om matchen.

Nu har Helsingborg fått igång sitt spel och anfallarna är glödheta. Om laget ska ha någon chans att gå vidare i kommande UEFA-cup spel så gäller det att anfallarna fortsätter att producera mål. Värt att notera efter allsvenskan är att Razak Omotoyossi kom på delad förstaplats i allsvenskans skytteliga, Henrik Larsson mäktade med smått fantastiska 13 assist och 9 mål samt att HIF gjorde mest mål (49) av alla lag i allsvenskan. Dessa siffror talar för att HIF ska kunna göra några mål mot de kommande motståndarna i UEFA-cupen som fortsätter i november.