Silly Season 2007/2008: Olof Hwidén-Watson sista pusselbiten?

För sjätte året i följd är Parkens Vita Hjältar den givna sidan för den som vill hålla koll på vilka spelare som är på väg till eller ifrån IFK Norrköping inför kommande säsong. Vi är ständigt uppdaterade med senaste nytt och detta år är det mer spännande än någonsin - vilka spelare bär Den Vita Tröjan med Den Blåa Stjärnan när laget återkommer i Allsvenskan?
Senaste nytt: Odd-Grenlands svensk Olof Hwidén Watson kan vara på väg till IFK Norrköping.

Parkens Vita Hjältar har som vanligt koll på Silly Season, och vi kommer på den här sidan kontinuerligt uppdatera kontrakt och rykten angående spelare som kommer till, eller försvinner från IFK Norrköping. När det gäller rykten, så är en del sanna, och andra tagna från Gnällbänken. Sanningshalten i alla rykten kommer fram med tiden.

Senaste nytt är uppdaterat med mörkröd text.


Klara nyförvärv

Gunnar Thor Gunnarsson, försvarare
071101: Hammarbys vänsterback är klar för IFK Norrköping. Islänningen har skrivit ett 3-årsavtal med klubben.

Sören Cratz, tränare, klubblös
071102: Sören Cratz blir ny assisterande tränare tillsammans med Sulo Vaattovaara. Mats Jingblad kommer fortsatt att ha huvudansvaret för laget och blir ny fotbollschef, med huvudansvar för allt det sportsliga.

Feliciano "Felix" Magro, mittfältare, Djurgårdens IF
071122:
Magro skrev på torsdagen på för 3 år med IFK Norrköping. Enligt Michael Andersson ses han i första hand som en "nummer 10" och är värvad för att spela centralt på mittfältet.
Läs mer

Imad Khalili, mittfältare/anfallare, Helsingborgs IF
071203: Den 20-årige mittfältstalangen presenterades på måndagen som IFK Norrköpings tredje nyförvärv. 20-åringen har undertecknat ett treårsavtal med klubben. Övergången har varit föremål för en hel del diskussioner de senaste veckorna. För en dryg vecka sedan såg allting ut att gå i stöpet när IFK:s klubbdirektör Michael Andersson tröttnade på sin dito i HIF som totalt nonchalerde IFK Norrköping. Micke röt till i media och ett par dagar senare hade allting löst sig mellan klubbarna.
Läs mer

Armando Ibrakovic, försvarare/mittfältare, IF Sylvia
071203: Backtalangen presenterades tillsammans med Khalili och blir därmed IFK Norrköpings fjärde tillskott till den Allsvenska återkomsten. Norrköpingssonen har undertecknat ett treårsavtal och ses i första hand som konkurrent till Viktor Rönneklev om högerbackspositionen.
Läs mer

Kevin Amuneke, anfallare, CSKA Sofia
071208: Den 21-årige nigerianen är enligt både Folkbladet och NT Kamraternas hetaste spår i jakten på en anfallare.
- Jag har kontakt med Mats Jingblad med jämna mellanrum, säger han till Folkbladet.
071216: Enligt webisdan GoPeking.net så uppger bulgarisk press att Kevin Amunekes klubb CSKA Sofia och IFK Norrköping är överens om övergångssumman för nigerianen. Affären mellan klubbarna är avslutad och det som återstår är förhandlingar om Amunekes personliga kontrakt, något som väntas bli klart inom kort.
Läs mer

(Översättarverktyg)
071221: Amuneke presenteras som IFK:s femte nyförvärv på en presskonferens i klubbhuset.


Rykten in.
Olof Hwidén-Watson, mittfältare/anfallare, Odd-Grenland
080106:
Det svenska norgeproffset uppges enligt fotbollsbloggen.se vara aktuell för IFK Norrköping. Kamraterna har tillsammans med Hammarby och Halmstad varit i kontakt med spelarens agent Jan Olsson.
Göteborgaren var under hösten utlånad till Tippeligaklubben Bodö/Glimt och svarade där för 3 mål på 7 matcher.

Avskrivna rykten in/ut.
Ken Fagerberg, anfallare, Örgryte IS
071018: Örgrytes supertalang säger till tidningen City att han vill lämna Örgryte för en klubb utanför Göteborg. U19-landslagsmannen gjorde 8 mål i årets Superetta och spås en lysande framtid. Michael Andersson bekräftar att det är en intressant spelare, som de håller ögonen på.
Läs mer
071114: Enligt GT ligger IFK Norrköping närmast i kapplöpningen om supertalangen. Även om klubben ännu inte lagt bud på 18-åringen så säger Fagerberg till tidningen att IFK pratat med hans agent.
- Norrköping känns som en bra klubb, säger han i en kommentar.
Även Djurgården uppges vara intresserade av Fagerberg.
Läs mer
071121: Förvirringen kring Fagerbergs eventuella övergång börjar bli smått komiskt. Ken själv gör uttalanden som pekar mot att han själv vill spela i IFK Norrköping nästa säsong. Samtidigt säger Örgrytes ordförande Lars Ranäng till GP att han inte fått något konkret anbud.
Under gårdagens cirkulerade uppgifter om att italienska Serie A-klubben skulle lagt ett bud på omkring 7 miljoner kronor för att få Fagerberg till sitt lag, något Ranäng senare dementerade.
I dagens Folkbladet säger Michael Andersson: -Jag uppfattar att de har tagit vårat bud på allvar.
Uppgifter till PVH gör gällande att Örgryte har stora ekonomiska bekymmer och att man därför vill dra in så mycket pengar som möjligt vid försäljning av sin supertalang, något som talar mot att han hamnar i IFK Norrköping till nästa säsong. För samma scenario talar att Fagerberg själv tycks vilja representera Den Blåa Stjärnan nästa år, som ett led i hans fortsatta utveckling.
Läs mer, Folkbladet
Läs mer, GP
071122: Örgryte verkar ha svårt att bestämma sig för om Fagerberg ska säljas i Sverige eller till en klubb utomlands. Ska man tolka Michael Anderssons uttalanden till PVH ligger IFK Norrköping i vart fall bäst till av de svenska intressenterna. Bollen ligger hos Örgryte och besked lär komma följande vecka.
Läs mer
071203: Fagerbergs agent Patrick Mörk säger till fotbolldirekt.com att han inte längre tror på en övergång inom Sverige för Fagerberg. Prislappen ÖIS satt på sin super(etta)talang är alldeles för hög, enligt Mörk. IFK Norrköping är enda bud som kommit med en konkret anbud med enligt Mörk är "Norrköping inte ens på samma planhalva" och "det känns inte realistiskt".
Uppgifter till Parkens Vita Hjältar gör dock gällande att loppet inte är helt kört än, då Fagerberg själv vill spela i Allsvenskan och IFK Norrköping kommande säsong. PVH erfar att Fagerberg inte vill spela med ÖIS i Superettan nästa säsong men heller inte i någon annan klubb i Sverige, vilket gör att IFK Norrköping ännu inte helt gett upp hoppet, trots de Mörka(!) uttalandena från agenten.


David Leinar, försvarare, Ljungskile SK
071022:
Motalasonen sneglar hem mot Östergötland och då är IFK Norrköping givetvis förstahandsalternativet. Har gjort en strålande säsong i uppflyttade Ljungskile och bekräftar för Expressen att IFK Norrköping finns bland intressenterna.
071101: Leinar har tecknat ett nytt kontrakt med Ljungskile SK. Enligt uppgift var aldrig IFK Norrköping i kontakt med Leinar

Mathias Florén, försvarare, IF Elfsborg
071104:
Envisa rykten har gjort gällande att "Florre" varit på väg hem till Kamraterna igen. Det dementerar nu Michael Andersson bestämt.
- Det är inte aktuellt. Vi har redan gjort klart med Gunnarsson, säger Andersson till Eurosport.se 

Richard Spong, mittfältare
071011:
Sista året på kontraktet, och det mesta pekar på att det inte blir någon mer säsong i IFK-tröjan för Richard. Men mittfältaren vill stanna, så här sa han till PVH den 25 juli i år:
- Jag skulle gärna bli kvar i IFK om det blir en bra möjlighet att spela mycket. Och att spela i Allsvenskan vore fantastiskt.
071023: Efter U21-finalen sade Richard till NT att förhandlingar om nytt kontrakt pågår. Insatserna i finalen och den avslutande Degerforsmatchen visar att "Spongen" är en man för Kamraterna även i fortsättningen. 
071106: IFK Norrköping och Richard har kommit överens om ett kontrakt över 2008

Gardar Gunnlaugsson, anfallare
071113: Skyttkungen från 2007 års superetta uppger i NT att en icke namn given europeisk klubb har hört sig för om hans tjänster. Inget bud ska ha presenterats, men klubben harkontaktat Gunnlaugssons agent.
Läs mer
071114: IFK Norrköping hotar att anmäla klubben som hört sig för om Gunnlaugsson. Islänningen står under kontrakt och den klubb som tar kontakt med spelare eller dennes agent begår brott om spelaren står under kontrakt. Gardar har kontrakt i för ytterligare en säsong och IFK lär inte vara särskilt villiga att sälja sin målspruta.
-Alla spelare kan vara till salu om vi får rätt betalning för dem. Men i grunden är vi inte alls intresserade av att sälja Gardar. säger Michael Andersson till NT.
Läs mer
071122: Michael Andersson säger till Parkens Vita Hjältar att Gardar stannar i IFK Norrköping.



David Thor Vidarsson, mittfältare, Hafnarfjördur
071030: Till Folkbladet säger han att han ingenting hört sedan visiten i Norrköping för ett par veckor sedan. I samma intervju medger han att IFK Norrköping är förstahandsalternativet och att han fortfarande vill representera klubben nästa säsong.

Joe Sise, anfallare, Snöstorp/Nyhem
071030: Halmstads BK uppges räkna med Sise i sin organisation nästa säsong, varför en övergång till IFK Norrköping inte verkar direkt aktuell.
- Allting är intressant, säger Sise till Folkbladet

Olivier Karekezi, anfallare Helsingborgs IF
071020: Har varit och besökt IFK tidigare i år. Är en av de anfallare som IFK titar på.


Klara förluster

Stefan Thordarson, anfallare, IA Akranes (ISL)
Kroppen håller inte längre, och den folkkäre hårdingen flyttar hem till Island för att bli åkare.
"Kung Thordar" lämnar ett gigantiskt tomrum efter sig i anfallet.

Patrik Svensson, mittfältare, Limhamn-Bunkeflo 07
071210: Det stod tidigt klart att "Patte" inte fick förlängt kontrakt hos IFK Norrköping. Sparsamt med speltid de senaste två säsongerna p.g.a. skador och hård konkurrens gjorde att Kamraterna valde att släppa den snabbe skåningen. Har gjort klart med Superettaklubben Bunkeflo. Svensson har skrivit på ett 3-årskontrakt och lämnar IFK Norrköping efter lika många mål. Patrik Svensson hann med 56 seriematcher för Kamraterna.
Läs mer: Officiella hemsidan

Martin Gustafsson, mittfältare (utvecklingsspelare) 
071204:
Martin lånas ut till IF Sylvia och spel i norrettan

Linus Hellman försvarare (utvecklingsspelare)
071204: Även Linus lånas ut till IF Sylvia och spel i norrettan

Peter Skoog (utvecklingsspelare)
071223: 

Bruno Santos, anfallare
071122: Klubbdirektör Michael Andersson avslöjar att Bruno ännu inte är helt avskriven.
- Vi ska hålla kontakten med varandra under vintern, säger han till PVH. Mellan raderna kan man läsa att Bruno återvänder om inget annat dyker upp.
071224: I Folkbladet går det idag att läsa att Bruno Santos är klar för den brasilianska klubben
Figueirense. Läs mer här.

T
ruppen just nu inför 2008 (Nyförvärv i mörkrött)

Tränare
Mats Jingblad (2010)
Sulo Vaattovaara (2008)
Sören Cratz (2009)

Målvakter
Nuredin Bakiu (kontrakt till och med 2009)
Sasa Sjanic (2008)

Försvarare
Anders Whass (2010)
Mikael Roth (2009)
Kristoffer Arvhage (2010)
Thomas Magnusson (2008)
Viktor Rönneklev (2010)
Gunnar Thor Gunnarsson (2010)
Armando Ibrakovic (2010)
Philip Ahlstrand (utvecklingsspelare)
Kristofer Andersson (utvecklingsspelare)
RIchard Spong (2008)

Mittfältare
Mikael Blomberg (2009)
Magnus Samuelsson (2008)
David Nordbeck (2008)
Eirik Dybendal (2010)
Daniel Bamberg (2008)
Petru Racu (2009)
Felix Magro (2010)
Leandre Griffit (lån, till sommaren 2008)
Riki Cakic (utvecklingsspelare)
Christopher Telo (utvecklingsspelare)


Anfallare
Gardar Gunnlaugsson (2008)
Andreas Haglund (2010, utvecklingsspelare)
Simon Omekanda (2009)
Imad Khalili (2010)
Kevin Amuneke (2011)

PVH-redaktionen2008-01-06 00:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås