Silly Season 07/08: Milan förstärker Sirius
Milan Barjaktarevic lånas ut till Sirius över hela 2008. Bilden är tagen under Milans allsvenska debut i matchen mot Elfsborg 2007.

Silly Season 07/08: Milan förstärker Sirius

Här listar vi det vi kan hitta som berör Kalmar FF, känner du till något rykte så kan du maila det till oss. Det senaste är markerat med rött.

Klara nyförvärv:

Marcel Sacramento: Den provspelande brassen skrev idag på ett fyra-årskontrakt med Kalmar FF. Tre veckors provspel och 45 minuter mot Mjällby övertygade Nanne om att signa Marcel. Därmed torde årets trupp vara spikad. Marcel är 21 år gammal och kommer senast från Céara E.C, han har också tidigare prövat på spel för Albirex Nigata i Japan.

Daniel Lopes Silva Årets första brasse är nu officiellt klar, spelaren har scoutats av Nanne och deböms som en offensiv, snabb och tekniskt mittfältare. Daniel, som är 24 år, skrev på för fyra år med Kalmar och kommer precis som Ari, från Fortaleza.

Marcus Lindberg: Mjällbys före detta lagkapten och mittbacksklippa har skrivit på för fyra år med Kalmar FF. Lindberg hade två år kvar på sin kontrakt med Listerlandets stolthet men föreningarna har kommit överens om en trolig övergångssumma. 27-åringen har inhopp i två landskamper samt allsvenskt spel från Helsingborg i bagaget.

Jimmie Augustsson: 26-åringen blev Kalmars första nyförvärv, kommer som Bosman från Trelleborg. Ses främst som en yttermittfältare och det är där han spelat de gånger han varit på plan i Trelleborg. Kontraktet löper över tre år.

Abiola Dauda: Stor talang från Nigeria som senaste året spelat i division 2 för Sölvesborg där han gjort stor succé. Han blev bland annat utnämnd till division 2:s bästa forward. Flera allsvenska klubbar ryckte i anfallaren men valet föll självklart på Kalmar till slut.

Kent Bohman: Då Albert Bunjaki lämnar träder istället Kent Bohman in. Kent kommer från Myresjö IF där han varit huvudtränare och har tidigare varit tränare för J: Södra.

Nyförvärv till spetsgruppen:

Mattias Johansson från Hallby

Hampus Bohman från Aneby

Etrit Berisha (MV) från Prishtina (Kosovo)

Robin Östlind uppmönstra från TipsElit

Klara spelarförluster:

Milan Barjaktarevic: Har varit påväg till olika klubbar, däribland danska Vejle men nu är det klart att det blir IK Sirius för andremålvakten. Kontraktsmässigt handlar det om en utlåning från KFF på ett år. När Milan nu lämnar gör han det efter en kort sejour i KFF då han kom från Hearts inför säsongen 2007 men han hann ändå med en allsvensk match. Det har ingen andra målvakt i FF gjort på sisådär 15 år. Med all sannolikhet tar Zlatan Azinovic över rollen som andramålvakt bakom Petter Wastå.

Ricardo Santos: Ingen riktigt spelarförlust, men Ricardo lånas under säsongen 2008 ut till Åtvidaberg. Kalmar har option på att plocka hem spelare under sommaren men annars löper låneavtalet över hela säsongen. En bra lösning för både Kalmar och Santos, Kalmar får se vad brassen går för i A-lagssammanhang och Santos själv får speltid.

Henrik Nilsson: Tipselitspelaren som kom till KFF 2003 lämnar KFF och ny klubbadress verkar bli Växjö och Öster.

Fredrik Pettersson: Blev inte erbjuden något nytt kontrakt med KFF och valde att gå till Söderettanlaget Öster före i Superettan spelande Falkenbergs FF.

Carl Sahlén: Har varit skadedrabbad den här säsongen och blev utlånad till Lindsdal. Är klar för Karlskrona AIF.

Daniel Petersson: Har uppgett att det inte vore omöjligt för honom att spela i division 1 och då med Öster. Kalmar valde att inte förnya DP:s kontrakt och han är nu klar för Öster.

Givaldo Oliveira: Har fått begränsad speltid och sätt därför på planet hem till Brasilien.

Thiago Oliveira: Kom också han under sommaren, hann med att göra ett mål men det räcker inte för att få förnyat kontrakt.

Albert Bunjaki: Lämnar efter två år rollen som andretränare, redaktionen önskar Bunjaki lycka till och tackar honom för sin tid. Nu senast förde han U21-laget till serieseger.

Rykten nyförvärv:

-

Rykten förluster:

Rasmus Elm: Enligt aftonbladet skulle Malmö visat intresse för lill-Elm, som också han hört rykten men något konkret intresse har ännu inte hörts. Rasmus påpekar också att han i nuläget inte kommer flytta på sig.

Amar Drndo: Öster är på många av KFF:s spelare och näste man att knytas samman med Växjöklubben är spetsgruppsspelaren Amar Drndo.

Förnyade kontrakt:

Cesar Santin: Efter många vändor, där Cesar placerat i lag såsom Malmö, Elfsborg och ryska klubbar blev det idag klart att Cesar blir Kalmar FF trogen även över säsongen 2009. En övergång till Malmö, som varit sista veckans snackis, blir därmed inte av och Kalmar därmed visat att man har ambitionen att vara med i toppen även 2008. Obrigado Cesar!

Ricardo Santos: Kalmar FF valde att använda optionen på Ricardo och förlänger kontraktet med två år, till och med 2009.

Lasse Johansson: Bloggen dom där två var först ute med nyheten, sen kom det i lokalpressen och nu är det officiellt. Lasse stannar till och med 2008.

Nanne Bergstrand: Nanne förlängde sitt kontrakt till 2013. Så nu kommer spelarna tvingas utstå isterband och stuvad potatis ytterligare sex år, vi får hoppas inte detta avskräcker eventuella nyförvärv.

Micke Eklund: Kom till Kalmar 2004 och har efter återkomsten från sin skada växt upp till en klippa i försvaret, det gör att Micke förlängt sitt kontrakt så att det nu gäller över säsongen 2009.

Petter Lennatsson: Talengen som spelat mycket vänsterback i U21-laget förlänger sitt kontrakt med ytterligare tre år.

Spelare med utgående kontrakt:

Jonas Fried: Skadedrabbad vänsterback, får troligen inget nytt kontrakt.

Kontraktsläget:

Daniel Silva Lopes (-11)
Ricardo Santos (-09)
Mikael Eklund (-09)
Patrik "Bagarn" Rosengren (-08)
Lasse Johansson (-08)
Petter Wastå (-08)
Tobias Carlsson (-08)
Joakim Lantz (-08)
Henrik Rydström (-08)
Rasmus Elm (-09)
Cesar Santin (-09)
Viktor Elm (-08)
Stefan Larsson (-09)
David Elm (-09)
Milan Barjaktarevic (-09)
Patrik Ingelsten (-09)
Artur Sorin (-08)
Jimmie Augustsson (-09)
Abiola Dauda (-10)
Petter Lennartsson (-10)
Marcus Lindberg (-11)
Marcel Sacramento (-11)

Redaktionen2008-03-06 19:10:00
Author

Fler artiklar om Kalmar FF