Silly Season 2007/08

Silly Season 2007/08

Ingen flytt till Manchester City för Abbass Hassan.

Ålgårdsläktaren redovisar här vad som händer kring Elfsborg och spelartruppen under Silly Season 2007/08. Rykten, bekräftade nyförvärv och förluster i en salig blandning. Ryktena ska tas med en nypa salt då de oftast bara stannar vid just rykten....  Sidan kommer uppdateras med nya uppgifter allt eftersom. Senaste uppdatering visas i röd text.

Abbas Hassan
Det blir ingen flytt till Manchester City för Abbas Hassan. Elfsborg tackade i natt nej till ett bud från den engelska klubben. Ett bud som enligt Stefan Andreasson var alldeles för lågt.
– Vi hade inte hört av Manchester City på en vecka, sedan hör de av sig några timmar innan transferfönstret stänger. Det känns lite halvt oseriöst, säger Andreasson vidare till Borås Tidning.
(080201)

Cesar Santin
Elfsborg uppgavs vara intresserade av Cesar Santins tjänster. Av de svenska klubbarna verkade dock Malmö FF vara klubben som uppvaktade Santin hetast. Men till slut bestämde sig brassen att stanna i Kalmar FF.
(080213)


Nyförvärv 

Helgi Valur Daníelsson
Östers mittfältare Helgi Valur Daníelsson är klar för Elfsborg. Helgi som är 26 år har spelat i Öster de två senaste säsongerna. Under 2007 spelade han 28 av lagets 30 matcher i Superettan. På dessa gjorde han fyra mål från sin mittfältsposition. Tidigare i sin kariär har Danielsson representerat IK Fylkir hemma på Island och Peterborough United i det engelska ligasystemet. Helgi har även meriter från det Isländska landslaget.

Helgi beskrivs som en lojal lagspelare med hög arbetskapacitet. ÄVen om han i första hand spelat mittfältare sägs han fungera bra som back också..Under hösten verkar Helgi spelat i en defensiv roll på Östers mittfält. Lite som Jari Ilola i Elfsborg alltså.

Teddy Lucic
Den forne landslagsmannen har skrivit på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år. Han ansluter till truppen 14 januari. Läs mer här.

Rykten - på väg in 

Cesar Santin
Elfsborg uppgavs vara intresserade av Cesar Santins tjänster. Av de svenska klubbarna verkade dock Malmö FF vara klubben som uppvaktade Santin hetast. Men till slut bestämde sig brassen att stanna i Kalmar FF.
(080213)

Marcus Allbäck 
Marcus Allbäcks kontrakt med FCK går ut till sommaren och ännu har parterna inte enats om något nytt kontrakt. Rykten talar om att Elfsborg är intresserade av att värva Allbäck och sportchefen Stefan Andreasson ska ha hört sig för med Allbäcks agent Roger Ljung om möjligheterna.
- Det ingår i mitt jobb att hålla koll på hur det ser ut för vissa spelare, det är inget konstigt med det. Men jag tror Marcus Allbäck trivs bra i Köpenhamn, säger Stefan Andreasson i en kommentar till Borås Tidning och säger vidare att:
- Den dagen Marcus Allbäck flyttar hem kommer vi att vara intresserade, det vore väl ganska konstigt annars. 

Enligt uppgifter i kvällspressen är Elfsborg beredda att lägga upp så mycket som 15 miljoner kronor på en eventuell värvning av Allbäck.  (071116)


Avfärdade rykten - på väg in 

Rami Shaaban
Landslagets adremålvakt är klar för Hammarby. Tidigare under hösten/vintern uppgavs Elfsborg vara intresserade av Shaaban men därav blev intet.
(080211)

Johan Oremo (Gefle)
Fotbollskanalen har under hösten nämnt Elfsborg som en av de klubbar som är intresserade av Gefles anfallstalang. Det ha talats mycket om Djurgården för Oremo men nu lutar det åt Helsingborg som ny adress för Gefles annfallare. (071229)

Djaid Kasri (Klubblös)
Efter ett par veckors provträning med Elfsborg och även ett par matcher med U21-laget väljer Elfsborg att inte kotraktera den unge fransmannen. 

Sportchefen Stefan Andreasson bekräftar till Borås Tidning att det inte blev något kontrakt med Kasri. (071115)

Silviu Andrei Mărgăritescu (Dinamo Bukarest)
Mediauppgifter i Rumänien talade om att Elfsborg var beredda att betala upp mot 500.000 euro för Dinamos defensive mittfältare. 27 år gammal och beskrivs som en teknisk och passningssäker spelare. Stefan Andreasson har dementerat att Elfsborg är intresserade av spelaren i fråga.

Klara förluster 

Fredrik Björck
Fredrik Björck är i klar för danska Esbjerg. 

Enligt Borås Tidning får Elfsborg 2-2,5 miljoner kronor för Fredrik Björck. En summa som är i paritet med vad Elfsobrg betalade när Bjröck värvades från Helsingborg för ett halvår sedan.
(080118)

Rykten – på väg bort 

Stefan Ishizaki
Genoa uppges vara intresserade av att åter knyta Ishizaki till sig. Ishizaki var utlånad till den Italienska klubben 2004.

- Kommer rätt bud vill jag bli proffs utomlands så fort som möjligt, säger Stefan Ishizaki till Borås Tidning. Men säger samtidgt att han inte tror det blir någt klubbyte innan transferfönstret stänger den 31 januari.
(080123)

Abbas Hassan
Det blir ingen flytt till Manchester City för Abbas Hassan. Elfsborg tackade i natt nej till ett bud från den engelska klubben. Ett bud som enligt Stefan Andreasson var alldeles för lågt.
– Vi hade inte hört av Manchester City på en vecka, sedan hör de av sig några timmar innan transferfönstret stänger. Det känns lite halvt oseriöst, säger Andreasson vidare till Borås Tidning.
(080201)

Daniel Eres 
Eres som tillhört A-truppen under ett par års tid har inte lyckats slå sig in på Elfsborgs mittfält. Det har mest blivit spel med U21-laget under tiden i A-truppen och en flytt inför nästa säsong är trolig. 

Tidigare har det talats om ÖSter eller Jönköping Södra men nu verkar det luta åt Norrby. Daniel har tränat med Norrby under de senaste veckorna och det lutar nu åt spel i den blåvita dressen för Eres.
(080130)

Avfärdade rykten – på väg bort 

Anders och Mathias Svensson
Enligt sportbladet har de italienska klubbarna Parma och Roma visat intresse för Anders respektive Mathias Svensson.

Enligt det italienska nyhetsmagasinet Controcampo har Anders sagt att "det är en ära för mig att Parma följer mig" och Mathias sagt "tränaren begärde information om mig i somras och jag räds varken för att sitta på bänken eller spela med spelare som Totti, Vucinic eller Mancini".
Mathias Svensson säger i en kommentar att han inte vill kommentera ryktet men medger att det är intressant eftersom det är en storklubb i Europa. Anders är med återhållsam och dementerar ryktet helt. (071110)


Mathias Florén
GT presenterade för några dagar sedan uppgiften att Mathias Florén skulle vara aktuell för en flytt till sin gamla klubb IFK Norrköping. Detta har sedan dementerats av IFK:s tränare Michael Andersson. Även Mathias själv har dementerat ryktet och sensationsjournalistiken fick återigen ett abrupt slut.
(071104)

Johan Wiland
Uppgifter i divese media pekar på att Rumänska Cluj är intresserad av Johan Wiland.

– Jag vet att de varit intresserade och att de varit och tittat på mig. Men jag vill inte säga mer, säger Johan Wiland i en kommentar till Expressen. 

Dock verkade de uppgifterna inte vara särskilt välgrundade utan Johan blir av allt att döma kvar i Elfsborg.
(080118)

Peter Wettergren

Uppgifter i media säger att Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren är ett av de namn GAIS diskuterat som ny tränare efter Roland Nilsson. Peter själv har i intervjuer sagt att det är Elfsborg som gäller även nästa år för honom. Sedemera också klart med Magnus Pehrson som ny tränare för GAIS.

Förlängda kontrakt

Abbas Hassan
Abbas Hassans framtid i Elfsborg har varit osäker men nu har Abbas och Elfsborg kommit överrens om en fortsättning. Efter nyårshelgen ska klubben och Abbas sätta sig och gå igenom detaljerna kring det nya kontraktet.

– Jag har pratat med Magnus (Haglund, tränare) och han ser mig som en framtida förstemålvakt, säger Abbas i en kommentar till fotbolldirekt.com.

Abbas säger vidare att två andra klubbar kontaktat hoinom under men att han ser en fortsättning i Elfsobrg som det bästa alternativet. (071231)

Johan Karlsson
Johan Karlsson har förlängt sitt kontrakt med Efsborg i ytterlgiare två år. 

– Det var inget svårt beslut att ta. Jag trivs oerhört bra i klubben och jag har som ambition att avsluta min karriär i Elfsborg. Om det blir efter dessa två år eller ytterligare vet jag inte i dagsläget, säger Karlsson till Elfsborgs hemsida.
(071230)

Stefan Ishizaki
Stefan Ishizaki har enligt Elfsborg officiella hemsida förlängt sit kontrakt med ytterligare fyra år.
- Jag trivs fantastiskt bra i klubben och känner att jag utvecklas. Vi har ett kanonlag som kämpar om medaljerna och jag ser fram emot att vinna fler titlar med IF Elfsborg, säger Stefan Ishizaki på telefon från USA, enligt Elfsborgs officiella hemsida.
Magnus Haglund:
- Stefan tillhör våra absoluta nyckelspelare som dessutom hela tiden utvecklas och blir ännu bättre. Utöver sin fantastiska speluppfattning som reulterat i 19 assist de två senaste säsongerna, har Stefan även blivit en målskytt av rang. Hans högerfot vid fasta situationer är ovärdelig för oss.
Det är lätt att förstå chefstränarens glädje idag.
(08-01-04)


Utlånade spelare

Jesper Arvidsson (Åtvidaberg)
Jesper har under året varit utlånad till superettanklubben Åtvidaberg. Lånekontraktet med Åtvidaberg.förlängs ytterlgiare ett år. 

Uppgifter i Borås Tidning gör gällande att Elfsborg har möjlighet att plocka honom redan till sommaren om de vill. Arvidsson själv är nöjd eftersom han spelat 28 av 30 matcher för Åtvidaberg säsongen 2007 och inte skulle kunna få samma speltid i Elfsborg.
 - Målet kommer alltid att vara platsa i Elfsborg, säger han till Borås Tidning.
(071220)


Leandre Griffit (Norrköping)
Leandre Griffit är utlånad till IFK Norrköping till nästa sommar.

Tipsa oss gärna om rykten mm. Du når oss på: elfsborgsredaktionen@svenskafans.com

Ålgårdsläktaren2008-02-01 10:40:00
Author

Fler artiklar om Elfsborg