Silly Season 07/08: Provspelande ghanan åker hem utan kontrakt

Silly Season 07/08: Provspelande ghanan åker hem utan kontrakt

SvenskaFans.com har Sveriges bästa bevakning på Silly Season. Håll dig uppdaterad om TFF:s Silly Season här på Ståplats.

Senast uppdaterat i röd text.

KLARA NYFÖRVÄRV:

Namn:
Mattias Nylund
Ålder: 27 år
Klubb: Ålesund (Norge)
Position: Vänsterback
Kommentar: Efter segdragna förhandlingar är det äntligen klart att Mattias Nylund förstärker Trelleborgs FF. Den landslagsmeriterade vänsterbacken skrev på ett kontrakt med TFF som sträcker sig två år framåt.
- Läs mer -

Namn: Paulino Lopes Tavares
Ålder: 23 år

Klubb:
Paris Villimomble
Position: Mittfältare
Kommentar: Den 23-årige yttermittfältaren har tecknat ett tvåårskontrakt med Trelleborgs FF. Han är snabb, har bra skott, duktig offensivt och är tänkt att användas till höger på mittfältet. 
- Läs mer -

Namn: Andreas Drugge
Ålder: 24 år
Klubb: Degerfors IF
Position: Anfallare
Kommentar: Efter många turer är det nu klart att Andreas Drugge lämnar Degerfors och går till TFF. Anfallaren har tidigare spelat allsvenskt med Elfsborg och gjorde den gångna säsongen 13 mål för Degerfors i Superettan. Kontraktet gäller för tre år framåt.
- Läs mer -

Namn: Fisnik Shala
Ålder: 18 år
Klubb: TFF (flyttas upp från tipselitlaget)
Position: Anfallare
Kommentar: Lång, teknisk anfallare som länge spåtts en lysande framtid. Gjorde A-lagsdebut med TFF redan som 16-åring och har jagats av bland annat holländska Ajax. Nu får han lärlingskontrakt med TFF. Mer info kommer i FANTV senare under dagen.

Namn: Mattias Andersson
Ålder: 18 år
Klubb: TFF (flyttas upp från tipselitlaget)
Position: Anfallare
Kommentar: I går blev det klart att Mattias Andersson är en av de två spelare som får lärlingskontrakt med A-truppen. Flyttas upp från TFF:s tipselitlag. Mer info kommer i FANTV senare under dagen.


Namn: Rasmus Östman
Ålder: 19 år
Klubb: BK Forward
Position: Mittfältare
Kommentar: Efter en veckas provträning har TFF valt att knyta till sig den 19-årige mittfältstalangen. Ett treårskontrakt är påsktivit. Han ansluter efter nyår.
 
- Läs mer -

Namn: Tom Prahl
Ålder: 58 år
Klubb: -
Position: tränare
Kommentar: Tom Prahl ersätter Conny Karlsson som tränare i Trelleborgs FF från och med den 1 december i år. Det har kallats en av klubbens största förstärkningar någonsin. Med tanke på hans meritlista, med sm-guld med både Halmstad och Malmö, är man beredd att hålla med. Kontraktet gäller på tre år.
- Läs mer -

Namn: Alf Westerberg
Ålder: 47 år
Klubb: Malmö FF
Position: tränare
Kommentar: Tom Prahl valde att ta med sig Alf Westerberg som assisterande tränare till Trelleborg inför nästa säsong. Alf är född, uppväxt och boende i Trelleborg och har därmed bra koll på TFF trots att det var över fem år sedan han tränade klubben senast, då som huvudtränare.
- Läs mer - 

Namn: Max Fuxberg
Ålder: 22 år
Klubb: Bunkeflo IF
Position: Försvarare
Kommentar: Trelleborgs Allehanda skriver att Max Fuxberg blir TFF:s första nyförvärv inför nästa säsong. 22-åringen ses av Tom Prahl främst som mittback, men kan även spela på kanten. Snabbheten sägs vara en av hans främsta egenskaper.

- Läs mer -

Namn: Johan Dahlin
Ålder: 20 år
Klubb: Lyn (Norge)
Position: Målvakt
Kommentar: Johan Dahlin kommer på lån till TFF fram till EM-slutspelet i sommar. Ersätter skadade Fredrik Persson. På fredag (7/12) kommer han till Trelleborg för att skriv på kontraktet
.

- Läs mer - 


RYKTEN UT:

Namn:
Jetullah "Toni" Bathiri
Ålder: 20 år
Position: Anfallare
Klubbrykten: Öster IF
Kommentar:
Efter några dagars provspel för Jetullah Bathiri i Öster har nu Växjö-klubben beslutat sig för att inte erbjuda anfallaren kontrakt.

Namn: Hasan Cetinkaya
Ålder: 31 år
Position: Mittfältare
Kommentar: Precis som väntat är Hasan Cetinkaya en av fyra TFF-spelare som nu getts tillåtelse att förhandla med andra klubbar, skriver Sydsvenskan.

Namn: Axel Kjäll
Ålder: 27 år
Position: Försvarare
Kommentar: Har på grund av ständiga skadeproblem inte gjort en seriematch för TFF sedan han kom till klubben inför säsongen 2006. Nu är han skadefri - men ratas av klubben.

Namn: Olcay Senoglu
Ålder: 23 år
Position: Anfallare
Kommentar: Turk-dansken har inte uppnått förväntningarna under sitt första år i Trelleborg och lär även han lämna klubben inom kort.

KLARA FÖRLUSTER: 

Namn: Patrick Nilsson
Ålder: 21 år
Position: Mittfältare
Ny klubb: Öster IF
Kommentar: Efter ett provspel med Öster har nu Patrick Nilsson skrivit på ett tvåårskontrakt med Växjö-klubben, skriver TFF på sin officiella hemsida.


Namn: Björn Westerblad
Ålder: 23 år
Ny klubb: Ängelholms FF
Position: anfallare
Kommentar: Björn värvades från Helsingborgs IF inför säsongen 2006 och fick omedelbart ett stort förtroende frånTFF:s dåvarande tränare Conny Karlsson. I takt med att konkurrensen om en plats i anfallet hårdnat betydligt på senare tid är det dock fullt logiskt att Björn söker sig till en ny klubb. Enligt Helsingsborgs Dagblad är denna nya klubb Ängeholms FF.
 
Läs mer här 

Namn: Christian Fegler
Ålder: 27 år
Ny klubb: Kristianstad FF
Position: målvakt
Kommentar: Fegler köptes in som tilltänkt andremålvakt inför den allsvenska comebacken. Men när Fritz Persson skadades blev det mer spel än väntat för 27-åringen. Prestationerna var allt annat än godkända. Har redan lämnat truppen och får inte förlängt kontrakt. Enligt Trelleborgs Allehanda blir Kristianstad i division två ny klubbadress.

Namn: Conny Karlsson
Ålder: 55 år
Ny Klubb: Sparta Sarpsborg
Position: tränare
Kommentar: Efter 3,5 år som huvudtränare i Trelleborgs FF lämnar Conny Karlsson klubben. Fick inte förlängt kontrakt, trots bra resultat, och ersätts av Tom Prahl. 
Nu är det klart att Conny Karlssons nya klubbadress blir norska Sparta Sarpsborg. Klubben ramlade ur norska division ett under säsongen som passerat men kan nu av olika anledningar få stanna kvar i andraligan.

Namn: Benny Mårtensson
Ålder: 49 år
Klubbrykten: -
Position: tränare
Kommentar: Trelleborgs största legend någonsin, Benny Mårtensson, har varit Conny Karlssons assistent sedan han tog över sommaren 2004. Nu känner han att tiden inte räcker till längre för tränarjobb i en elitklubb och lämnar därför föreningen, för denna gången. Har sagt att tränarjobb i lägre divisioner kan bli aktuellt.
- Se mer - 

Namn: Jimmie Augustsson
Ålder: 26 år
Ny klubb: Kalmar FF
Position: mittfältare
Kommentar: Augustsson kom till TFF inför säsongen 2005 och har sedan dess hunnit med 64 matcher i den blå tröjan. Nu lämnar han Söderslätt och går till årets allsvenska tvåa Kalmar FF. 

Namn: Linus Malmqvist
Ålder: 26 år
Ny klubb: Landskrona BoIS
Position: Försvarare 
Under dagen håller Landskrona BoIS presskonferens för att presentera det första nyförvärvet inför nästa säsong. Enligt Helsingborgs Dagblad är det TFF-kaptenen Linus Malmqvist man gjort klart med. Linus kontrakt går ut med TFF i år och väljer trots erbjudande om förlängning alltså att inte skriva på. Återvänder till BoIS som han lämnade inför säsongen 2005.

- Läs mer -

Namn: Christian Ahlström
Ålder: 21 år
Ny klubb : IFK Trelleborg 
Position: Försvarare
Kommentar: Kontraktet gick ut och han erbjöds ingen förlängning av TFF.Varken Bunkeflo eller IFK Malmö hade råd att lösa ut Ahlström som istället blir kvar i staden i IFK Trelleborg där gamle TFF tränaren Uffe Larsson återfinns.

AVSKRIVNA RYKTEN IN:

Namn:
Nathaniel Asamoah
Ålder: 18 år
Position: Mittfältare/Anfallare
Klubb: Ingen uppgift
Kommentar: Den 18-årige Ghananen imponerade inte under sitt provspel i Trelleborg och erbjuds därför inget kontrakt, skriver Trelleborgs Allehanda.

Namn: Steve Goillerne
Ålder: 22 år
Klubb: Oklart, men någon i franska division 2
Position: Anfallare
Kommentar: En anfallare som kommer provträna med TFF under vecka 8. Har samma agent som Paulino. Skulle Steve visa sig vara intressant kan en affär bli aktuell.

Namn: Stephen Ademolu
Ålder: 27 år
Klubb: Tromsö (Norge)
Position: Anfallare
Kommentar: Anfallaren kräver för mycket betalt och är inte längre aktuell för en flytt till Trelleborg.

Namn: El Hadji "Madior" Ndiaye
Ålder: 24 år
Klubb: Kontraktslös
Position: Ingen uppgift
Kommentar: Senegales som var på provspel hos TFF, inte aktuell.

Namn: Djime Ngom
Ålder: 19 år
Klubb: Marseille
Kommentar: Senegalesen Djime Ngom var på provspel, men inte aktuell.

Nam: Ruber Dario Larossa
Ålder: 28 år
Klubb: -
Position:
Anfallare
Kommentar: Argentinsk anfallare som var på provspel, inte aktuell.

Namn: Evalio Nitre
Ålder:
23 år
Klubb: -
Position:
Vänsterback
Kommentar: Ytterback från Panama som spelat över 200 matcher i högstaligan. Provtränade för TFF, men inte aktuell.

Namn: Samuel Olsson
Ålder: 19 år
Klubb: Ljungby
Position: Yttermittfältare
Kommentar: Avskriven.

Namn: Patrik Burda
Ålder: 16 år
Klubb: Höllvikens GIF
Position: Mittfältare
Kommentar: Avskriven.

Namn: Niklas Hansson
Ålder: 20 år
Klubb: Malmö FF
Position:
Mittback
Kommentar: Har skrivit på nytt kontrakt med MFF.

Namn: Emin Nouri
Ålder: 22 år
Klubb: Öster
Position: Försvarare
Kommentar: TFF är inte i behov av någon ytterback. Inte aktuell.

Namn: Niklas Skoog
Ålder: 33 år
Klubb: Malmö FF
Position: Anfallare
Kommentar: Skoog har själv sagt att TFF aldrig hört av sig, utan han stannar i Malmö.

Namn: Johan Andersson
Ålder: 24 år
Klubb:
Malmö FF
Position: Anfallare
Kommentar: Inte aktuellt.

Namn: Andreas Isaksson
Ålder: 26
Klubb: Manchester City
Position: Målvakt
Kommentar: Ett lustigt rykte minst sagt där ingen på fullaste allvar verkligen kunde tro på en återkomst för Isaksson till Söderslätt. Cirkusen kring landslagsmålvakten går vidare på annat håll och för tillfället är det b- lagsspel i Manchester City som ligger närmast till hands. Förhandlingarna med Galatasaray har nått ett dödläge.

Namn: Marcus Sahlman
Ålder: 22 år
Klubb: Halmstad
Position: Målvakt
Kommentar: TFF ville köpa loss Marcus Sahlman från Halmstad. Detta är dock inte aktuellt längre efter att klubben lånat Lyns Johan Dahlin.


Namn: Fredrik Söderberg
Ålder: 23 år
Klubb: IFK Värnamo
Position: Anfallare
Kommentar: Den talangfulle anfallaren som stod för 23 mål i Söderettan föregående säsong var enligt uppgifter på gång till TFF. Fast nu kan vi avskriva ryktet, enligt
Söderst@dion har han skrivit på ett treårskontrakt för Hammarby. 
- Läs mer -

Namn: Yksel Osmanovski
Ålder: 30 år
Klubb: Malmö FF
Position: Mittfältare
Kommentar: Det senaste dygnet har rykten cirkulerat om att Yksel Osmanovski skulle vara på väg till Trelleborg. Fast nu avvisar TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson ryktena och säger att Yksel är en spelare som inte finns med på tränare Tom Prahls önskelista.
- Det är ingen spelare som vi söker. Vi söker spelare i varje lagdel, men inte den typen. Vi har redan liknande spelare som Osmanovski som är bättre än honom. Så det kan inte vara möjligt att vi skulle värva honom. Det skulle vara en jätteöverraskning, säger Abrahamsson till Fotbolldirekt.com.
- Läs mer - 

Namn: Pelé
Ålder: Ingen info
Klubb: Ingen info (Brasilien)
Position: Anfallare
Kommentar: Den brasilianske anfallaren var på gång till TFF men valde att nobba spel i klubben. Anfallaren har bestämt sig för att stanna i hemlandet, skriver Expressen.

Namn: Maicon dos Santos
Ålder: 27 år
Klubb: Clube Esportivo (Brasilien)
Position: Anfallare/Mittfältare
Kommentar: Var även han på väg till Trelleborg men är inte längre aktuell. Trelleborgs Allehanda uppger att han inte var "hetare än någon annan".

Ståplats2008-03-29 14:27:00
Author

Fler artiklar om Trelleborg