Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa bisittare/expertkommentator

Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa bisittare/expertkommentator

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem är bäst i radio, vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige har vi instiftat priset GuldSkölden som ska bli en årligen återkommande tävling här på SvenskaFans. GuldSkölden kommer delas ut till de sportjournalister som ni besökare anser vara bäst.

Här är de fem nominerade i kategorin - Sveriges bästa bisittare/expertkommentator:


Glenn Hysén, Viasat Sport
Har länge varit med som expert i Viasat Sports kanaler (TV3, TV6 och Viasat Sport) vilket innebär en hel del kommenterande från Champions League och landslagets kvalmatcher. Har ett mycket säreget språk och en förkärlek för skickligt mittbacksspel vilket han gärna återkommer till.



Glenn Strömberg, SVT

Glenn har varit SVT trogen sedan han debuterade för den statliga televisionen i samband med EM i England 1996. Har vunnit flera utmärkelser som bäste experttyckare men hörs, med tanke på SVT:s magra utbud, nästan bara i samband med de stora landslagsturneringarna som går av stapeln vart fjärde år. Sitter tyst långa stunder men är mycket klarsynt.



Niklas Wikegård, SVT
Den mycket frispråkige tränaren Niklas Wikegård har sedan några år tillbaka agerat som expertkommentator på SVT:s hockeysändningar från de olika landslagsturneringarna som går av stapeln. Har mer än en gång glömt sin roll och skriker direktiv, till många åhörares uppskattning, åt spelarna från kommentatorsbåset.



Jens Fjellström, Canal Plus
Den före detta Djurgården- och Malmö FF-mittfältaren är ofta tyckare i Canal Plus och får nästan uteslutade vara expert i samband med matcher i allsvenskan och Premier League. Har tagit vid där Rit-Ola slutade och bjuder ofta tittarna på knivskarpa analyser.



Ralf Edström, Radiosporten
Ralf har varit expertkommentator på Radiosporten väldigt länge och på sin omisskänliga värmländska levererar han ständigt knivskarpa analyser för sina lyssnare. Är ofta väldigt kritisk och har fått fokusera sitt tyckande kring svensk fotboll, dvs landskamper, allsvenskan och superettan.

Platserna närmast final
6. Pelle Blohm, Canal plus
7. Bosse Petersson, Viasatsport
8. Calle Johansson, Canal plus
9. Johan Mjällby, Viasatsport
10, Magnus Hedman, TV4

11. Pontus Kåmark, TV4
12. L-G Jansson, Radiosporten
13. Thomas Norddahl, Viasatsport
14. Anders Adamsson, Eurosport
15. Andreas Alm, TV4 

* * *

Så här kommer årets tävling att gå till.

Steg 1 Nominering 15 oktober - 30 oktober
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.
*AVKLARAD*

Steg 2 Omröstning 5 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa TV-kommentator
2. Sveriges bästa Radiokommentator
3. Sveriges bästa Bisittare/expertkommentator (TV/Radio)
4. Sveriges bästa Programledare/studioankare
5. Sveriges bästa Studioexpert
6. Sveriges bästa Krönikör
7. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier
8. SvenskaFans bästa skribent
9. Kängan: Vem av Sveriges sportjournalister vill du ge en känga?

Ytterligare finalister redovisas inom kort här på SvenskaFans.
Omröstningen startar på måndag.

Marcus AvenbrandMarcusAvenbrand2007-11-01 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans