Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa programledare/studioankare

Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa programledare/studioankare

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem är bäst i radio, vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige har vi instiftat priset GuldSkölden som ska bli en årligen återkommande tävling här på SvenskaFans. GuldSkölden kommer delas ut till de sportjournalister som ni besökare anser vara bäst.

Här är de fem nominerade i kategorin - Sveriges bästa programledare/studioankare:


Peter Jihde, TV4
Peter slog igenom på TV4 men lämnade kanalen efter ett bråk 2001 och bytte till SVT där han varit ciceron för stora evenemang som Fotbolls-VM, Vinter-och Sommar-OS, Friidrotts-VM etc. Har även med mycket stor framgång varit programledare för "Hockeykväll" på måndagarna. 2007 lockades han tillbaka till TV4 där han nu leder talkshowen "Sportklubben".



Lasse Granqvist, Canal Plus
Lasse inledde sin karriär som uppskattad kommentator hos Radiosporten 1987 men arbetar sedan 2000 även inom TV för SBS Broadcasting (Kanal 5, Kanal 9 och Canal+) där han ofta agerar studioankare. Leder med varm hand "Premier League-lördag" i Canal+.



Claes Runheim, Viasat Sport
Claes inledde inte sin karriär i mediabranchen inom sportgebitet utan ledde bland annat underhållningsprogram i SVT och TV4. Flyttade dock så småningom över till Viasatkoncernen och har varit deras tunga studioankare vad gäller sportevenemang såsom Champions League, Hockey-VM och kvalmatcherna för fotbollslandslaget.



Arne Hegerfors, Canal Plus
Arne inledde sin karriär på SVT 1969, värvad av Lars-Gunnar Björklund, som kommentator och vann bland annat Stora journalistpriset 1992. 1998 tog han steget över till Canal+ och har under de senaste säsongerna med varm hand lett "Hegerfors lördag" med fokus på Premier League och "Hockeytorsdag med Arne och Ankan".



Ola Wenström, TV4
41-årige Ola har varit TV4 trogen hela sin karriär och får ofta agera studioankare i kanalens tyngre sportevenmang (t.ex. fotbolls-VM). Har också lett kanalens allsvenska satsning "Fotbollsmåndag" och ses ofta som programeledare i samband med de allsvenska lördagsmatcherna.

Platserna närmast final
6. David Fjäll, FANTV
7. Mats Nyström, SVT
8. Nora Strandberg, Canal Plus
9. Andre Pops, SVT
10. Niklas Holmgren, Canal Plus 

11. Marie Lehman, SVT
12. Tommy Åström, Kanal5/9
13. Peppe Eng, TV4
14. Suzanne Sjögren, TV4
15. Jessica Almenäs, TV4

* * *

Så här kommer årets tävling att gå till.

Steg 1 Nominering 15 oktober - 30 oktober
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.
*AVKLARAD*

Steg 2 Omröstning 5 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa TV-kommentator
2. Sveriges bästa Radiokommentator
3. Sveriges bästa Bisittare/expertkommentator (TV/Radio)
4. Sveriges bästa Programledare/studioankare
5. Sveriges bästa Studioexpert
6. Sveriges bästa Krönikör
7. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier
8. SvenskaFans bästa skribent
9. Kängan: Vem av Sveriges sportjournalister vill du ge en känga?

Ytterligare finalister redovisas inom kort här på SvenskaFans.
Omröstningen startar på måndag.

Marcus AvenbrandMarcusAvenbrand2007-11-01 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans