Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa radio-kommentator

Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa radio-kommentator

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem är bäst i radio, vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige har vi instiftat priset GuldSkölden som ska bli en årligen återkommande tävling här på SvenskaFans. GuldSkölden kommer delas ut till de sportjournalister som ni besökare anser vara bäst.

Här är de fem nominerade i kategorin - Sveriges bästa radio-kommentator:


Christian Olsson, Radiosporten
Fotbollsreporter statitionerad i Göteborg som har dragit ett tungt kommentatorslass på radiosporten. Har varit i Europas alla hörn för att referera landslagets kvalkamper tillsammans med Ralf Edström men men hörs oftast kommentera matcher i allsvenskan.



Petter Johansson. Radiosporten
27-årige Petter har, trots sin unga ålder, haft en diger journalistkarriär som bland annat inneburit jobb i Frankrike. Fick sommaren 2004 chansen till ett sommarjobb på Radiosporten och tog den såpass bra att han nu är anställd till 80% för Sveriges Radio. Har ännu inte fått chansen i de riktigt stora sammanhagen på radioscenen men det är bara en tidsfråga.



Lasse Granqvist, Radiosporten
Lasse inledde sin bana på Radiosporten som, rekordung (20 år) 1987 och har täckt det mesta i sportväg sedan dess. Många av hans referat har blivit riktiga klassisker och under en match i hockey-VM 2003 klockades han för smått otroliga 118(!) ord på 23 sekunder. Fick 2003 priset som Årets sportjournalist.



Mats Strandberg, Radiosporten
Inledde sin karriär på Sveriges Radio redan i slutet på 60-talet och har bland annat rapporterat från ett otal Olympiska spel. Har tennis (ofta med parhästen Björn Hellberg vid sin sida), bordtennis och boxning som specialitet men refererar även från Allsvenskan i fotboll och Elitserien i ishockey.



Tommy Åström, Radiosporten
Blev fast anställd på radiosporten redan 1994 då han precis fyllt 20 år. Gjorde sitt första stora evenemang 1998 då han var med cch bevakade OS i Nagano. Har gjort ett antal hockey-VM men specialintresset tycks vara friidrott som han han tillsammans med Miro Zalar bevakar med den äran för SR sedan 2001.


Platserna närmast final
6. David Fjäll, sr.se
7. Paul Zyra , Radiosporten
8. Robert Tennisberg, Radiosporten
9. Lasse Kinch
10. Annika Greder Duncan

* * *

Så här kommer årets tävling att gå till.

Steg 1 Nominering 15 oktober - 30 oktober
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.
*AVKLARAD*

Steg 2 Omröstning 5 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa TV-kommentator
2. Sveriges bästa Radiokommentator
3. Sveriges bästa Bisittare/expertkommentator (TV/Radio)
4. Sveriges bästa Programledare/studioankare
5. Sveriges bästa Studioexpert
6. Sveriges bästa Krönikör
7. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier
8. SvenskaFans bästa skribent
9. Kängan: Vem av Sveriges sportjournalister vill du ge en känga?

Ytterligare finalister redovisas inom kort här på SvenskaFans.
Omröstningen startar på måndag.

Marcus AvenbrandMarcusAvenbrand2007-11-02 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans