Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa studioexpert

Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa studioexpert

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem är bäst i radio, vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige har vi instiftat priset GuldSkölden som ska bli en årligen återkommande tävling här på SvenskaFans. GuldSkölden kommer delas ut till de sportjournalister som ni besökare anser vara bäst.

Här är de fem nominerade i kategorin - Sveriges bästa studioexpert:


Jens Fjellström, Canal Plus
Den före detta Djurgården- och Malmö FF-mittfältaren är ofta tyckare i Canal Plus och får nästan uteslutade vara expert i samband med matcher i allsvenskan och Premier League. Har tagit vid där Rit-Ola slutade och bjuder ofta tittarna på knivskarpa analyser.



Sladjan Osmanagic, SVT
36-årige Sladjan gjorde sig ett namn hos FANTV där han bland annat ledde "Väggspel" innan han värvades till den statliga televisionen. Han fanns med i kanalens VM-satsning 2006 och tycker nu till om europeisk fotboll i Sportspegeln varje söndag. Leder även ett webb-TV-program (Sladjan surrar) på svt.se.



Magnus Hedman, TV4
Den mycket  meriterade målvakten lade skorna på hyllan efter 2004 (även om det blev en tillfällig comeback i Chelsea 2006) och ha i ställt varit en flitigt anlitad expert av TV4. Var med under TV4:s utmärkta VM-bevakning förra året och har även fått agera tyckare i samband med kanalens sändningar från Spanien. Under det senaste året har han varit med i TV4:s allsvenska satsning "fotbollsmåndag".



Johan Mjällby, Viasatsport
Före detta landslagskaptenen Johan Mjällby arbetar numera för Viasat Sport och figurerar ofta som studioexpert kring kanalens fotbollssändningar (främst från landslagets kvalmatcher och Champions League),  Är också en återkommande gäst i FANTV:s "Euro Talk".


Niklas Wikegård, SVT
Den före detta ishockeytränaren Niklas Wikegård är numer en mycket populär, och synnerligen frispråkig, studioexpert i SVT:s hockeykväll. Har även lett "Matchpuls"  i FANTV.


Platserna närmast final:
6. Glenn Strömberg, SVT
7. Hasse Backe, TV4
8. Thomas Norddahl, Viasatsport
9. Bosse Petersson, Viasatsport
10.Pelle Blohm, Canal plus 

11. Olof Lundh, TV4
12. Andreas Alm, TV4
13. Calle Johansson, Canal plus
14. Ola Andersson, SVT
15. Marcus Birro

* * *

Så här kommer årets tävling att gå till.

Steg 1 Nominering 15 oktober - 30 oktober

Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.
*AVKLARAD*

Steg 2 Omröstning 5 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa TV-kommentator
2. Sveriges bästa Radiokommentator
3. Sveriges bästa Bisittare/expertkommentator (TV/Radio)
4. Sveriges bästa Programledare/studioankare
5. Sveriges bästa Studioexpert
6. Sveriges bästa Krönikör
7. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier
8. SvenskaFans bästa skribent
9. Kängan: Vem av Sveriges sportjournalister vill du ge en känga?

Ytterligare finalister redovisas inom kort här på SvenskaFans.
Omröstningen startar på måndag.

SvenskaFans.comMarcusAvenbrand2007-11-02 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans