Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa krönikör

Guldskölden - nomineringar: Sveriges bästa krönikör

Som återkommande besökare på SvenskaFans tillhör du dem som har bäst koll på de svenska sportjournalister. Vem är bäst i radio, vem ger dig den bästa informationen i TV utan att prata sönder matchen, vem skriver de mest initierade krönikorna och vem har egentligen bäst koll i studion?

För att ta reda på vilka som är de mest uppskattade sportjournalisterna i Sverige har vi instiftat priset GuldSkölden som ska bli en årligen återkommande tävling här på SvenskaFans. GuldSkölden kommer delas ut till de sportjournalister som ni besökare anser vara bäst.

Här är de fem nominerade i kategorin - Sveriges bästa krönikör:
 


Simon Bank, Aftonbladet
32-årige Simon har länge varit en av den rosa tidningens främsta krönikörer och har fått mängder av priser för sitt skrivande. Utsågs bland annat till "Årets sportjournalist" 2005. Har utöver sitt krönikerande författat ett antal böcker och bland dessa märks "I huvudet på Zlatan Ibrahimovic" och "Genom helvetet : om fotboll, kärlek och anorexi",



Erik Niva, Aftonbladet
Malmbergets egen Glenn Hoddle har sakta men säkert blivit en av Aftonbladets allra bästa krönikörer. Skrev flera oerhört uppskattade krönikor från förra sommarens-VM vilket säkert kan anses vara genombrottet på krönikörscenen. Erik ses dessutom ofta som gäst i FANTV:s Euro Talk.



Lasse Anrell, Aftonbladet
Skriver krönikor för Sportbladet varje söndag men har många flera strängar på sin lyra. Har bland annat författat mängder av böcker och satt tidigare med i juryn för nöjesprogrammet "Sikta mot stjärnorna" i TV4.
 


Mats Olsson, Expressen
Länge ansedd som landets främste krönikörer och förärades 2002 med det Stora Journalistpriset. Har tidigare varit sin tidnings korrespondent i New York och har, precis som flera av de andra nominerade krönikörna, författat flera böcker.

Johan Esk, Dagens Nyheter
Dagens Nyhters toppkrönikör, Johan Esk, får ett allt större erkännande och många menar att han redan nu är landets främste. Tog för några år sedan steget från att vara reporter på TT till sitt nuvarande arbete på DN.

Platserna närmast final:
6. Robert Laul, Aftonbladet
7. Olof Lundh, Fotbollskanalen
8. Jonas Karlsson, SVT
9. Patrik Ekwall, TV4
10. Marcus Birro

11 Kristina Kappelin, Aftonbladet
12. Peter Wennman, Aftonbladet
13. Albert Svanberg, SVT
14. Henrik Rydström, Offside
15. Per Bjurman, Aftonbladet

* * *

Så här kommer årets tävling att gå till.

Steg 1 Nominering 15 oktober - 30 oktober
Alla ni besökare och medlemmar får vara med och nominera kandidater till våra kategorier. Varje person får nominera en kandidat i varje kategori.
*AVKLARAD*

Steg 2 Omröstning 5 november - 30 november
I november har vi fem finalister i varje kategori (de som fått flest nomineringar). Nu får ni besökare och medlemmar rösta på era favoriter och samtidigt vara med och tävla om ett fint pris. Man kan bara rösta en gång.

Steg 3 Vinnarna prisas i FANTV i december
Vi hyllar vinnarna i vår studio i Stockholm i december med prisutdelning m.m.

Årets kategorier är:
1. Sveriges bästa TV-kommentator
2. Sveriges bästa Radiokommentator
3. Sveriges bästa Bisittare/expertkommentator (TV/Radio)
4. Sveriges bästa Programledare/studioankare
5. Sveriges bästa Studioexpert
6. Sveriges bästa Krönikör
7. Sveriges bästa Sportjournalist alla kategorier
8. SvenskaFans bästa skribent
9. Kängan: Vem av Sveriges sportjournalister vill du ge en känga?

Ytterligare finalister redovisas inom kort här på SvenskaFans.
Omröstningen startar på måndag.

Marcus AvenbrandMarcusAvenbrand2007-11-03 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans