Silly Season 07/08 - Hej då Olof Guterstam
Guterstam, en av tolv spelare som har lämnat BP.

Silly Season 07/08 - Hej då Olof Guterstam

Bp har nu lämnat Allsvenskan och ledningen har sagt att man ska rensa delar av truppen. Vilka stannar kvar för att kämpa om en Allsvensk plats 2009 och vilka drar iväg på andra utmaningar?

Senaste nytt i RÖTT

Klara nyförvärv
 

Benny Lekström, Målvakt
BP som förlorat Asper, Poppen och Liljestrand förstärker nu med Benny Lekström. Spelade tidigare i Hammarby men fick inte förlängt kontrakt. BP:s första ordentliga värvning. Kommentar; Njaee, vi får se..

Erik Pilfalk, Anfallare
Från Gröndal. 26 årig forward som gjorde nio mål förra året. Om detta är ersättaren till Guterstam är dock oklart.

Kim Bergstrand, Tränare
Idag blev det officiellt att Kim Bergstrand blir den nya tränare som ska ta BP tillbaka till Allsvenskan. Bergstrand har tidigare sen 2003 varit ungdomstränare och kan BP utantill. Han kom som spelare 2001 efter en framgångsrik karriär där han bland annat vann sm-guld med AIK 1992.

Rykten - på väg in? 

BP Talanger,
Nordfeldt, Max Clauss och ett flertal andra spelare ryktas flyttas upp till A-laget.  

Klara förluster

Olof Guterstam, Anfallare
Det blev Belgien för Guterstam denna gång. Guterstam agent Oliver Cabrera bekräftar övergången till FC Bryssel. Anfallaren lånas ut till direkt och har endast ett år kvar på sitt kontrakt. En köpoption finns även det inskrivet i kontraktet.


Imad Zatara, Mittfältare
Zatara väljer att lämna BP. Fick inte alls mycket speltid förra säsongen men gjorde det bra när han fick komma in. Lite förvånande att han lämnar men det är svår konkurrens på han positioner; Haglund, Youssef och Bergtoft de som petar Zatara. Vem vill sitta på bänken i SE?

Johan Liljestrand, Målvakt
Reserv i BP, tredjemålvakt efter att Asper kommit in i laget. Väljer att inte förlänga med BP.

Albin Ekdal, Mittfältare
Supertalangen Albin Ekdal flyttar till Serie A och Juventus. Albin kommer troligtvis spela i ungdoms laget eller lånas ut till Empoli. Dock stannar mittfältaren i BP hela våren innan sommarfönstret öppnar. Anledning är att Ekdal vill avsluta sina studier på Brommma Gymnasium. Vi hoppas att Albin lyckas ute i Europa då det är väldigt bra reklam för BP:s ungdomsakademi.

Håkan Malmström, Försvarare
Enligt fotbolldirekt.com lämnar BP:s bästa spelare laget för Norska HamKam som precis tagit klivet upp till den högsta divisionen. Detta är nog den förlusten som svider mest av allt. Malmström var helt dominant i BP och klart BP:s bästa spelare förra året. Nu är det upp till talangerna att axla det nya ansvaret.

Kristoffer Björklund, Målvakt
Poppen lämnar BP för Hamamrby. Poppen blev utsedd till BP:s näst bästa spelare i Allsvenskan 2007. Björklund går till Bajen som bosman. Det svider faktiskt lite att se Poppen som har ett stort BP hjärta lämna men man kan väl inte klaga på honom direkt. Lycka till Poppen.

Jan-Erik Berg, Försvarare
Jan-Erik Berg får lämna nu lämna klubben och söka lycka på något annat håll. Berg var aldrig ordinarie i BP och nu när BP satsar på ungt så finns det ingen plats för Janne längre.

Martin Ekström. Mittfältare
Ekan lämnar BP för Sirius som också spelar i Superettan. Martin hade en helt okej säsong men var ingen nyckelspelare. Så det känns inte allt för jobbigt att Ekstörm lämnar. BP satsar på unga och då står en spelare som Ekström i vägen.

Mattias Asper, Målvakt
Asper som inte gjorde någon succé i BP lämnar nu laget. Nya klubbadressen är Mjällby som också spelar i Superettan. Asper har spelat i Mjällby tidigare och kommer troligtvis avsluta sin karriär i klubben.

Classe Eriksson, Tränare
Några dagar efter det blivit klart att BP flyttas ner från Allsvenskan så valde Eriksson att lämna BP. Det sägs att det ska vara motivationen som ska ha varit den avgörande faktorn till Classes beslut. Han stannar dock i truppen i ett tag till. 

Thomas Lagerlöf, Mittfältare
Tolle väljer att lägga skorna på hyllan efter BP:s säsong i Allsvenskan. En av de ledande spelarna som tog upp BP i Allsvenskan. Var helt outstanding mot Häcken i kvalet och kommer alltid att förbli en stark BP profil! Tack för allt Thomas!

Tommy Lycén, Mittfältare
Tommy lycén går till GAIS och söker ny lycka där. BP mittfältare hade inte någon framgångsrik period hos BP och lånades ut till ÖIS där han enligt rapporter gjorde det bra.
 

Micke Nordh, Försvarare
BP talangen väljer att inte förlänga kontraktet med BP och får hitta en ny klubbadress nu i framtiden. Lycka till 'Noz'!

Rykten - på väg ut?

Tim Björkström, Försvarare
En ung försvarstalang kan lämna BP för Liverpool. Enligt fotbolldirekt.com ska Björkström provtränare med Liverpool och efter det bestämma sig hur han vill göra. Talangen har ännu aldrig spelat en A-lags match för BP.

Askrivna rykten

Thomas Lagerlöf, Tränare
Valde att gå till AIK istället för att ta upp den assisterande tränarrollen hos Brommapojkarna

Jacob Magnusson2007-01-31 15:18:00
Author

Fler artiklar om Brommapojkarna