Felix Magro klar för IFK Norrköping (uppdaterad)
Magro byter till den vackra vita IFK-tröjan

Felix Magro klar för IFK Norrköping (uppdaterad)

Den före detta Landskrona BoIS- och Djurgårdsspelaren Feliciano Magro är IFK Norrköpings andra nyförvärv på spelarsidan inför 2008. Det meddelade klubben vid en presskonferens på torsdagseftermiddagen. - Det är en spelare vi haft koll på länge, en duktig passningsspelare, säger Michael Andersson till Parkens Vita Hjältar.

Det har varit på gång i en månads tid. Idag blev det klart. Schweiz-italienaren Feliciano "Felix" Magro skrev på torsdagen på ett treårskontrakt med IFK Norrköping.
Han beskrivs som en offensiv innermittfältare med goda passningskvalitéer och en fin vänsterfot.

Felix Magro har en schweizisk mor och en italiensk far och har därför dubbelt medborgarskap. Därför har han den lite udda meriten att ha spelat landskamper för både Schweiz och Italien. I pojklandslaget för det förstnämnda, ungdomslandslaget för det senare landet.

Han har tidigare spelat för bland annat Grasshoppers i Schweiz och Udinese i Italien, med totalt 145 matcher i den schweiziska högstaligan. I Sverige har han representerat Landskrona BoIS och Djurgårdens IF. Säsongen 2006-2007 var han utlånad till Lugano i den Schweiziska högstadivisionen. Felix Magro kommer som kontraktslös spelare och går därför utan transfersumma.

Michael Andersson om sitt senaste nyförvärv:
- Mats Jingblad har samarbetat med Felix Magro tidigare, med stor framgång.

- Felix har offensiva egenskaper som är mycket intressanta för oss och en fin vänsterfot.

- Företrädesvis är han en central spelare på mittfältet, men är också användbar på någon av kanterna, lite beroende på hur Mats väljer att komponera laget så finns det möjlighet att använda Felix på olika sätt.

- Vi ser fram emot det här samarbetet och tycker det är jättekul att Felix kommer hit och stannar i tre år framåt.

- Jag har haft lite kontakt med Djurgården en period och vi vet att Felix har varit utlånad till Lugano i Schweiz under en period. Han blev utlånad efter en start i Djurgården med skadeproblem. Han kom tillbaka i somras i bra form och var nära en plats i laget, men lite beroende på utlänningskvoter och sådant så blev det inte mer än några kortare inhopp.

- Vi har följt Felix under hösten och vet vad han kan.

- Mats ord spelar stor roll, med tanke på att de har samarbetat förut.

- Vi är jätteglada över att vi kommit överens med Felix här idag.

- Jag är säker på att hans offensiva talanger kommer bidra stort i IFK nästa säsong. Han har en fin känsla med sin vänsterfot och kan, precis som han själv säger, både vara med i avslutningsfasen, men också vara med lite bakom och styra spelet. Det ska bli kul att följa.

Felix Magro om sin nya klubb och sig själv som spelare:
- Jag är verkligen glad över att få komma hit till IFK Norrköping. Det var den bästa lösningen för mig. Jag ville verkligen stanna i Sverige och då var IFK den bästa möjligheten.

- Jag kände verkligen att klubben ville ha hit mig och jag känner Mats Jingblad sedan tidigare. Han har försäkrat mig om att han har förtroende för mig och det ger mig lugn och tillförsikt.

- Jag är säker på att IFK Norrköping kommer att kunna ta mig till nästa nivå av min kapacitet.

- Det är upp till mig att visa att jag är rätt man för att hjälpa klubben, men samtidigt är det viktigt att känna att personerna som arbetar i klubben kan hjälpa mig att prestera så bra som möjligt. Här känner jag att jag verkligen kan få den hjälpen.

- Som fotbollsspelare är jag ganska allround. Jag kan spela i flera olika positioner, men jag försöker främst att ge lite extra i det offensiva spelet, försöka göra mål och assists. Men jag kan spela på flera positioner och även ha en mer defensiv position. Det är upp till tränaren att bedöma var jag kan användas bäst.

Vilken position spelar du på om du själv får välja?
- Det beror lite på, men helst lite mer centralt. Jag är ingen utpräglad yttermittfältare. Men spelar man med ett tremanna-mittfält kan jag spela både till höger och vänster som "halvytter". Men kanske inte som en typisk yttermittfältare.

- Senaste säsongen spelade jag som en nummer 10, i en diamantformation bakom två anfallare.

Har du spelat mot IFK Norrköping förut?
- Ja, en träningsmatch 2005. Vi vann (skratt).

Magnus Cadelin Åberg2007-11-22 16:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås