Spelarbetyg och omdömen efter AIK-ÖSK

Egentligen borde betygen delas upp per halvlek då AIK:s insats återigen var bra i början av matchen och nattsvart mot slutet.

Håkan Svensson 2
Kan inte lastas för målen. Räddade laget från större förlust i slutetskedet av matchen.

Pa-Modou Kah 1
Duktig i första halvlek med flera fina raider. Ville för mycket i andra. Svag i passningsspelet.

Fredrik Björck 0
En mer stissig spelare får man leta efter, nerverna satt utanpå. Dessutom direkt inblandad i de båda baklängesmålen. Nattsvart match för Björck som är mil från fjolårsformen.

Per Karlsson 2
Fortsätter att klara sig bra i backlinjen även om han inte var med på kvitteringsmålet.

Jimmy Tamandi 2
Riktigt bra första halvlek, kanske årets bästa av Jimmy. Lite sämre andra, märkligt nog utbytt.

Stefan Ishizaki 3
En imponerade insats i första, lagets bäste spelare som det tyvärr låste sig för efter paus. Höll på att göra 2-1 i andra, men skottet precis över. Bedrövad efter slutsignalen.

Derek Boateng 3
Precis som Ishizaki lysande i första halvlek, både som bollvinnare och spelfördelare. Sämre i andra då ytorna försvann. Nära att bli målskytt.

Niklas Sandberg 1
Hade en tung dag på jobbet och blev korrekt utbytt i andra. Ett byte som borde ha kommit tidigare.

Mats Rubarth 1
Kom till många inläggslägen utan att få till inspelen. Kom bort i andra. Ser inte ut att ha roligt på fotbollsplanen just nu.

Martin Åslund 2
Målskytt för andra matchen i rad. Fortsätter att övertyga på topp. Slutade aldrig att kämpa även om det rann över mot slutet.

Mattias Moström 1
En läcker framspelning till målet, i övrigt syntes inte Moström till speciellt mycket i den ovana anfallspositionen. Klart tyngd av stundens allvar efter paus.