AIK Fotboll utvecklar samarbetet med Väsby

AIK Fotboll utvecklar samarbetet med Väsby

AIK Fotboll har sedan flera år ett väl fungerande samarbete med FC Väsby United. Inför 2007 fördjupades samarbetet ytterligare med resultat att Väsby under ledning av AIK-tränarna Mikael Stahre och Björn Wesström och med Anders Almgren som målvaktstränare tog steget upp i Superettan. Nästa steg i AIK Fotbolls långsiktiga U21-satsning tillsammans med Väsby är en förstärkning av tränar- och ledarorganisationen inför 2008.

Från AIK.se:
Jens Andersson anställs som sportchef och tränaren Mikael Stahre kompletteras med Lennart Moström, assisterande tränare samt Johan Kristoffersson, fystränare dessutom utökar förra årets målvaktstränare Anders Almgren sitt uppdrag ytterligare i Väsby. I styrelsen har Börje Andersson det övergripande verksamhetsansvaret.

Jens Andersson kommer närmast från en tjänst där han under 2007 varit assisterande tränare i AIK Fotbolls herrlag. Tidigare har Andersson arbetat med utvecklingsfrågor på förbundsnivå.
Anders Almgren utökar sitt verksamhetsområde och kommer även att jobba med försäljning och marknadsföring av Väsby United. Lennart Moström och Johan Kristoffersson har båda verkat som ungdomstränare i AIK. Jens och den nya tränarstaben är på plats när försäsongen startar i januari.

Vi bygger succession för framtiden i samarbetet mellan AIK och Väsby genom att satsa vidare på tränare som verkat i AIK och en spelartrupp med en kombination av erfarna etablerade spelare och unga talangfulla spelare som kan skapa fortsatt framgång för Väsby som förening för att på sikt ta steget över till AIK.
- Hittills har samarbetet inneburit att Wallid Atta och Saihou Jagne , båda födda 1986, flyttat över till AIK inför säsongen 2008 och exempel på ännu yngre spelare som redan finns i Väsbys trupp inför 2008 är AIK:s pojk- och juniorlandslagsspelare Viktor Lundberg, Magnus Eriksson, Niklas Rönn och Jonas Gustafsson, säger Leif Karlsson, ansvarig för samarbetet mellan AIK Fotboll och FC Väsby United.

Redaktionen2007-11-27 16:26:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna