16 årigt underbarn klar för Väsby United

16 årigt underbarn klar för Väsby United

En av landets mest lovande 16 åringar är nu klar för spel i AIK/Väsby. Varför föll valet på AIK till slut? -Det känns som att jag får störst möjlighet att utvecklas i AIK, säger Emil Berger.

En av landets mest lovande 16 åringar är nu klar för spel i AIK/Väsby.

Varför föll valet på AIK till slut?
- Det känns som att jag får störst möjlighet att utvecklas i AIK, säger 16 årige Emil Berger, son till en av Degerfors största spelare genom tiderna Henrik Berger.

- Jag blev sugen på att ta den här chansen. Det kan nog vara nyttigt att prova på en sådan här grej. Det kändes väldigt bra när jag var och hälsade på, säger Emil som bland annat träffade sin blivande tränare Mikael Stahre i Väsby United.

7 januari börjar Väsby-träningen, då ska Emil vara på plats i Stockholm. Samma vecka börjar vårterminen på Solna gymnasium där Emil ska läsa samhällsvetenskapliga programmet med ekonomisk inriktning.

Tränar med Väsby United
Det är inte AIK:s allsvenska trupp som gäller för ynglingen. Istället väntar träning med Väsby, som har ett nära samarbete med AIK.
Därifrån har Berger ett ypperligt läge att fortsätta sin klättring uppåt i fotbollskarriären.

- Han får bygga upp sig hos oss i Väsby, så får vi se hur det ser ut när tävlingssäsongen börjar, säger Väsbys Fotbollsansvarige Börje Andersson.

Förutom ny klubb siktar Emil också på att ta en landslagsplats under våren.

Till sommaren avgörs EM i Turkiet och Berger torde ha skapliga möjligheter att knipa en av de 18 platserna i truppen.

Men innan Sverige kan kvittera ut en EM-biljett väntar ett ovisst kval mot Slovakien, Serbien och Tjeckien. Det kvalet spelas i Serbien i mars.

- Det är svårt att säga vilka möjligheter jag har. Men skulle jag inte komma med i den truppen kommer det fler turneringar under våren och sommaren som jag kanske kan komma med i, säger Emil.

Ny klubb, ny skola och egen lägenhet. Det väntar mycket nytt för 16 årige Emil om ett par veckor.
Men först ska han hinna med att fira jul hemma i Degerfors.

Väsby United hälsar Emil hjärtligt välkommen till klubben och tror att han kommer att trivas med sina nya unga kamrater.

Roy RosenbackRoy Rosenback2007-12-14 19:48:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna