Silly Season Special:<br>Bojan Djordjic hetast s&aring; h&auml;r l&aring;ngt
Bojan Djordjic - utom tvivel den hetaste värvningen så här långt i årets Silly Season. Och ändå är det knappt någon som sett killen spela fotboll!

Silly Season Special:
Bojan Djordjic hetast så här långt

Transferfönstret står på vid gavel, men ändå har det knappast varit något drag på årets Silly Season. En och annan vindpust kanske, men i det stora hela har det varit stilla på värvningsfronten. Eller hur ser de allsvenska redaktionerna på saken? I dagarna tre tar SvenskaFans tempen på årets Silly Season.

- - - - - - - - - -

Daniel Alexandersson till IFK Göteborg, Jeffrey Aubynn till Malmö FF, Bojan Djordjic till AIK, Alexander Prent till HBK, Imad Khalili till Norrköping är väl några av de mer uppmärksammade värvningarna så här långt. Men vilken allsvensk värvning tycker ni ser mest intressant ut så här långt?


Bosse Gullberg – Ljungskile SK
– Värvningarna överlag känns ganska kylslagna. Är det någon som man skulle välja så är det väl Bojan Djordjic, men vi får som sagt var hoppas det dyker upp lite mer så att Allsvenskan blir het även 2008.

Jonas Larsson – Gefle IF
– Liksom Bosse så tycker jag Bojan i AIK är mest intressant. Karriärmässigt har han väl inte glidit fram som på en motorväg, men han måste ända ha samlat på sig en del i England och kan kanske blomma ut i Allsvenskan.

Tomas Ericson – IFK Göteborg
– Bojan är väl det namn som väcker störst eko, men där är det också mest upp till bevis. Som blåvit är Alexandersson-värvningen intressant, men vi väntar på ett par starka kort till.

Göran Åberg – IFK Norrköping
– Halvvägs in i Silly Season är det inte lätt att hitta någon värvning som sticker ut mer än andra. Jeff Aubynn kan kanske lyckas i MFF. Bojan snackar i alla fall bäst och kan vara ett lyft för AIK om han håller humöret uppe. Annars saknar jag det där riktiga utropstecknet bland de allsvenska värvningarna. Det finns ingen "ojoj-så-bra-spelare-de-värvat" än så länge.

Jocke Hjortsberg – Örebro SK
– Här svarar jag, som många andra redan gjort, Bojan Djordjic. Den enda Svenska spelaren som ansetts vara en större talang än Jonny Rödlund. Frågan är nu bara om hans rätta nivå är Man U eller Väsby.

Lars Nylin – GIF Sundsvall
– Jag går inte igång på något förvärv ännu. Kan givetvis se det rubrikvänliga i att ”Jeff Obeng” går till MFF, men tror inte på ekvationen Aubynn/MFF. Skojigast var absolut när Mathias Svensson ryktades vara på g till Serie A. Största skrällen; Baxters avhopp. Det mest spännande är det som ryktas om men som inte hänt när jag svarar detta; som Martin Ericsson till Blåvitt. Att nämnda IFK tycks behålla Sigurdsson tror jag är årets hittills bästa ”förvärv”.

Peter Mikkelsen – HBK
– För min del är givetvis alla värvningar HBK gör de mest intressanta, och Prent känns jättebra på förhand, men i hela serien så tycker jag faktiskt att Malmö har gjort den hittills mest intressanta värvningen. Jeff är i sina bästa stunder fruktansvärt bra med allsvenska mått mätt, och han är i den ålder då de flesta offensiva spelare står på höjden av sin förmåga. Det som kanske borde oroa för MFF:s del är att den beskrivningen kunde stämma in på stora delar av deras trupp under fjolåret – och problemet då var ju att få alla att prestera, och dra åt samma håll. Men med lite vind i seglen tror jag att man kommer att få stor nytta av Aubynn under 2008.

Pernilla Olsson – Hammarby IF
– Jag tycker att den allsvenska silly season varit iskall så här långt. Att Bojan ska spela i AIK kanske är spännande för de gulsvarta, men för mig känns det som ett högst osäkert kort och faktiskt föga upphetsande. Bröderna Alexandersson blir säkert sevärda i Blåvitt.

Johan Nilsson – AIK
– Njae, i sann AIK:centrisk anda måste jag nog ändå svara Bojan Djordjic. Sveriges mest kände spelare som ingen sett spela. Som gjorde sig känd genom att, samtidigt, bli utsedd till bäste ungdomsspelare i Manchester United och omyndigförklara svenske U21-förbundskaptenen, AIK-legenden Göran Göransson. Det skrevs om honom och hans matcher kontinuerligt i pressen men känslan man fick då var att det var Bojan som ringde in sina egna matchreferat, inte att journalisterna i fråga själva sett matchen. Men allt det där är historia nu. Nu ska Djordjic visa oss alla vad han är gjord av, vad han kan. Kanske den återvändare som haft störst press på sig att prestera sedan Henrik Larsson. Skillnaden är att den överväldigande majoriteten inte har sett Bojan Djordic spela förut.

Simon Kostofski – Gais
– Bästa värvningen är Bojan Djordjic AIK. Han behöver en nytändning efter några år utomlands.


Nisse Byrfors – Malmö FF
– Jag säger också Bojan Djordjic. En evig talang som aldrig fick blomma ut och som man i stort sett inte har sett något av här i allsvenskan. Ska erkänna att jag är nyfiken på honom. Tycker mest att man ser honom i studiosofforna. Snabb i käften, absolut. Men har han något att komma med på planen?

Joakim Johansson – IF Elfsborg
– Den mest intressanta värvningen hittills måste vara Alexander Prent till HBK. Han har haft otur och varit skadedrabbad de senaste två åren, men söker nu nytändning i Halmstad. Tror det kan bli minst lika bra som Bahne förra året.

Stefan Kappers – Kalmar FF
– Av de nämnda måste jag säga Bojan Djordjic helt klart. Jag tycker att han visade potential under sin tid i FCZ. Beträffande Silly season i övrigt så har jag noll koll. Jag hade knappt någon aning om dessa övergångar förutom att Jeffrey Aybunn tydligen skulle till Malmö, vad dom nu ska med honom till? Hittills finns det ingen värvning som får mig att höja på ögonbrynen.

Linus Sunnervik – Djurgårdens IF
– Än har inga ”bomber” släppts. Norrköping har värvat flitigt – Imad Khalili kan få sitt genombrott nu istället för i Helsingborg – och Sören Cratz gör en skön comeback i Allsvenskan. GAIS följer modet med unga, oprövade tränare och det blir intressant att se vad Magnus Pehrsson kan uträtta med Makrillarna. Annars känns Bojan onekligen som den mest intressanta värvningen hittills, det är lite sista chansen för honom nu.

Ted Egger – Helsingborgs IF
– Bojan Djoric. Talangen som skulle peta Ryan Giggs, ska bli intressant att se om han ens klarar att dominera i allsvenskan (förutom truten då).

Jacob Cronhag/Ingvar Thell - Trelleborgs FF
– Vårt svar bör väl bli Bojan trots allt, mest för att han är en sån snackis. Men frågan är om han ska prestera eller ej. Det är ju inte direkt så att karriären gått spikrakt uppåt på senare år.

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2007-12-18 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans