Silly Season Special: The King of Kings
”We went for Shearer, but he´s a wanker, so please don´t take my Larsson away...” Henke Larsson - den spelare flest vill se i sitt lag.

Silly Season Special: The King of Kings

Silly Season – och vi fans spekulerar och drömmer. Men vem skulle vi egentligen vilja se i våra lag om vi själv fick välja? Vem är den där extraordinära spelaren inom svensk fotboll som vi alla vill ha? SvenskaFans slängde ut frågan till de allsvenska redaktionerna – och de flesta svaren pekar i sydlig riktning.

- - - - - - - - - -

Om ni fått plocka vilken allsvensk spelare som helst till ert lag, vem hade det blivit och varför?

Jonas Larsson – Gefle
– För min del säger jag Niclas Alexandersson. Han är en spelare med stor landslagsrutin som skulle vara en tillgång för vilket allsvenskt lag som helst.

Lars Nylin – GIF Sundsvall
– Jonas Wallerstedt. Jag kan självklart fantisera om namn som Oremo, Eguren eller Sigurdsson. Men alla parametrar sammantaget skulle en återkomst av ”Walle” ändå var den inom-allsvenska spelare som skulle göra mig gladast. Och bäst av allt: jag tror det kan bli av!

Göran Åberg – IFK Norrköping
– Henrik Larsson! Tveklöst! En motiverad Henke är guld värd för vilket lag som helst i världen, det har han redan bevisat.

Jocke Hjortsberg – Örebro
– Knivigt, skall man plocka en ung talang som ger stora pengar vid en eventuell försäljning eller en spelare som gör något helt annat för föreningen? Väljer nog, liksom Göran, Henrik Larsson som får ta en släpande forwards/offensiv mittfältsroll i två år, för att sedan jobba som ambassadör och kontaktsnätsbyggare i Europa för ÖSK.

Tomas Ericson – IFK Göteborg
– En fråga man får fundera över lite. Vi har ju uppenbarligen den bästa truppen redan. Men någon ur högen Henrik Larsson, Anders Svensson eller César Sántin hade suttit fint. Eller Johan Oremo då, kanske. Allt är relativt sett till pris, kontrakt och lagbygget.

Bosse Gullberg – Ljungskile
– Givetvis borde man säga Henke Larsson, Nicklas Alexandersson eller någon annan stjärna, men jag väljer - Kenny Pavey i AIK. Dels för att hans jobbande och löpningar på kanten, vilket är något man saknat dom sista åren. Men sedan också för att man vet att han passar in i ”gänget”, vilket är mycket viktigt i Ljungskile.

Peter Mikkelsen – HBK
– Nu plockar jag väl knappast några originalitetspoäng här, men Johan Oremo vore givetvis ett fantastiskt tillskott. Genombrottsstark, entusiastisk och målfarlig. Anfallet är den enda lagdel jag sätter ett litet frågetecken i vår trupp just nu, i övrigt ser det faktiskt rent oförskämt bra ut.

Pernilla Olsson – Hammarby
– Razak Omotoyossi skulle gärna få spela i grönvitt. Vi behöver en snabb anfallare. Razak verkar dessutom urstark. Dembo Tourray skulle kunna få vakta kassen om inte Rami kommer.

Johan Nilsson – AIK
– Det finns många bra spelare i de övriga lagen i Allsvenskan. Problemet är att de inte spelar i AIK. Men OK, Henrik Rydström känns som en AIK:are på något djupt själsligt plan. Vi behöver visserligen inte fler centrala mittfältare och fotbollsmässigt vet jag inte om han är så klockren heller. Men det skulle bli mer The Clash och Bob Dylan i omklädningsrummet, och det kan ju aldrig vara dåligt.

Simon Kostofski – Gais
– Jag skulle nog vilja ha dit Paulinho. Varför? En smart spelare som är vass inne i straffområdet och är en av få i allsvenskan som garanterar över 10 mål.

Nisse Byrfors – Malmö FF
– Jag väljer Sebastian Eguren. MFF behöver en stark, teknisk och mångsidig innermittfältare bredvid Danne. Sebastian är som klippt och skuren och dessutom enligt vittnesutsagor från många spelare en mardröm på planen.

Stefan Kappers – Kalmar FF
– Det där är en fråga som blir svårare och svårare att besvara från år till år. Man vill ju ha någon som kan gå direkt in i startelvan och det finns det ju inga som gör. Henke Larsson har jag sagt tidigare, för stjärnstatusens skull, men… Va fan, jag tar han med jättelåren i HIF, Omotoyossi hette han va? Om han är kvar i HIF så värvar jag honom.

Joakim Johansson – IF Elfsborg
– Cesar Santin skulle jag personligen vilja se i Elfsborg. Han är en spelaren som har starka kvalitéer att vara vänserytter och även forward. I övrigt finns det givetvis bra spelare, men inte på den position som Elfsborg letar efter, en bra mittback. Det verkar vara lite kris på den fronten i svensk fotboll.

Linus Sunnervik – Djurgården
– Dusan Djuric – en spelande, central mittfältare av kvalité som skulle kunna ge en ny dimension i Djurgårdens offensiv.

Ted Egger – Helsingborgs IF
– Sportsligt behöver HIF en svensk skolad mittback så Mattias Bjärsmyr hade nog inte varit helt fel bredvid Rönningberg. Annars hade nog de unga stjärnskotten varit intressanta. Sebastian Castro-Tello eller Johan Oremo är två sådana. Inga spelare vi är direkt behov av ännu, men ändå mycket intressanta.

Jacob Cronhag/Ingvar Thell - Trelleborgs FF
– Henke Larsson- för att han är en av få spelare i allsvenskan idag som skulle kunna locka åskådare till Vångavallen, plus att han är en mycket duktig fotbollsspelare. 

Micke Möllerinfo@svenskafans.com2007-12-20 09:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans