Erik Hamrén klar för Rosenborg

Erik Hamrén klar för Rosenborg

Ålborgs svenske tränare har kommit fram till ett avtal med den norska gigantklubben från Trondheim. Hamrén tar dock inte vid på Lerkendal förrän till sommaren.

Rosenborgs hemsida låter idag meddela att Erik Hamrén är ny tränare för fjolårets norska mästare som i år var på vippen att ta sig vidare till Champions Leagues slutspelsfas.

Hamrén tar över tränarjobbet den 1 juni 2008 och har tecknat ett kontrakt som sträcker sig fram över säsongen 2010. Efter fyra år i Danmark och framgångar med Ålborg är det alltså dags för Tippeligan och Rosenborg. Med Ålborg har Hamrén lyckats skapa ett topplag som lagt sig precis under och utmanat toppen i danska ligan. För det har han rönt mycket respekt som tränare, precis som han gjorde med Göteborgsklubben Örgryte innan han lämnade för Danmark.

Den 50-årige tränaren som tidigare också tränat AIK i Allsvenska sammanhang säger följande till Rosenborgs hemsida:

- Jag är en person som trivs där jag bor. Jag har flyttat mycket och haft många olika klubbar och jag trivdes bra här i Danmark. Trondheim? Det känns väldigt bra.

Trondheimsborna är också mycket nyfikna på om Hamrén kommer att ändra spelstil då han är en tränare som är känd för att spela 4-4-2 (Rosenborg är ett utpräglat 4-3-3-lag i dagsläget).

- Det finns många olika sätt att spela 4-4-2 på, RBK gjorde det väl i höst också? Det jag vill försöka uppnå är underhållande fotboll. 1, 2 eller 3 anfallare har mindre betydelse, det viktigaste är att få resultat.

I en klubb med höga ambitioner och krav som Rosenborg är det nog många som är nöjda med tillsättningen av denna tränare. Denna nyhet sätter också en definitiv punkt på de spekulationer om att Erik Hamrén skulle återvända till Sverige och Allsvenskan.


Källa: RBK.no

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2007-12-28 10:37:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans