Mikael Stahre laddar för Superettan

Mikael Stahre laddar för Superettan

Väsby Uniteds succétränare från förra säsongen, Mikael Stahre är full av tillförsikt inför vinterträningen som kommer att ske på eluppvärmda Skytteholms IP i Solna med start måndagen 7 januari.

Tillsammans med assisterande tränaren Lennart Moström som ersätter förra årets Björn Wesström som blivit Scoutingchef i AIK väntar Micke ivrigt att få köra igång.
- Vi har ju hämtat kraft under hela december, så nu skall det köras, säger Micke.

Tuff träning väntar
Hur många pass tänker du köra i veckan?
- Åtta pass blir det under uppbyggnadsperioden, fem kvällspass och tre förmiddagspass är det som gäller.

Redan den 9 februari börjar Väsby spela träningsmatcher, i början mot Division-2 lag för att sedan stegra motståndet vartefter och avslutningen är tuff, två av Finlands bästa lag är det i de avslutande matcherna som skall se till att det är ett väl tränat Väsby som springer in på Strandvallen i seriepremiären borta mot Mjällby AIF den 13 april.

Många unga spelare i truppen
I den stora 25-manna truppen finns även kommande säsong många unga spelare, fyra stycken som är födda 1990 och så lagets ”Benjamin” Emil Berger från Degerfors IF född 1991.
- Unga duktiga spelare är det som redan provat på landslagsspel och nu får chansen att visa upp sig i Superettan.

Vad förväntar du dej av säsongen 2008?
- Det blir ett spännande år, för första gången har Väsby kvalificerat sig till Superettan av egen kraft och det blir en utmaning att spela i landets näst högsta division.
- Vi har en mycket intressant trupp med skickliga fotbollsspelare, vi lade en grund 2007 och blev framgångsrika i Division-1 Norra.
- Nu skall vi spela i en högre serie och då måste vi utveckla oss ytterligare för att bli konkurrens kraftiga, avslutar Micke som är väl medveten om att föreningens målsättning är att etablera Väsby United i Superettan.

Roy Rosenback2008-01-04 19:31:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna