Zlatans nya supersko

Zlatans nya supersko

I början februari 2008 firar Nike tioårsjubileum för den banbrytande fotbollslinjen Mercurial genom att lansera den mest innovativa fotbollsskon i världen; Mercurial Vapor IV.

Mercurial Vapor IV, som är skapad för att göra fotbollspelare snabbast till bollen och snabbast med bollen, är extremt lätt och utrustad med Nikes patenterade dobbsystem. Från den första Mercurial Vapor, som såg dagens ljus för 10 år sedan då Ronaldo spelade i dem i en match mellan Inter Milan och Parma, till Mercurial Vapor IV som kommer att användas av spelare som Zlatan Ibrahimovic och Christiano Ronaldo, så har Mercurial alltid stått ut; teknologiskt och estetiskt.

Nya Mercurial Vapor har en överdel som är designad så att den ger spelaren maximal snabbhet i spelet utan boll men även när man dribblar och skjuter. Skornas design är ett resultat av ett nära samarbete mellan Nike och spelare som Zlatan Ibrahimovic och Christiano Ronaldo.
- Det är väldigt spännande att vara med och utveckla en så avancerad skomodell som den nya Vaporn. Jag vill alltid bli bättre och fortsätta utvecklas. Nu ska vi spela EM i sommar och det är dags att ta nästa steg, det kan bli stort, säger Zlatan Ibrahimovic.

Att Mercurial Vapor är en målfarlig sko är okontroversiellt – bevisen talar för sig själva. De senaste sex årens skytteligavinnare i Premier League har alla spelat i Mercurial Vapor. Under 2008 kommer Zlatan Ibrahimovic, Christiano Ronaldo, Didier Drogba, Robinho och Marcus Allbäck med flera, att fortsätta sätta skräck i världens backlinjer med hjälp av sina Vapor.

Mercurial Vapor IV finns i butik från och med februari 2008.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-01-16 10:35:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans