Trevlig upptakt med A-truppen!

Väsby United tillsammans med AIK bjöd in alla U-ledare och övriga som jobbar runt omkring laget till en mycket trevlig eftermiddag på Skytt.........

 
Väsby United tillsammans med AIK bjöd in alla U-ledare och övriga som jobbar runt omkring laget till en mycket trevlig eftermiddag på Skytteholms IP. Vi var ett 20-tal som hörsammat kallelsen till denna info: kväll.

Det började med Väsbys träning där chefstränaren Mikael Stahre och ass-tränaren Lennart Moström körde ett teknikpass och lite ruscher med bra tempo. Samtidigt medan detta pågick berättade Väsbys Fotbollsansvarig Börje Andersson om alla nio nyförvärven inför oss i publiken.

Om det var bra tempo på teknikpasset så var avslutande två-målsspelet en fröjd att skåda, 1-2 tillslag och stor rörelse på banan. Alieu Jagne var ett yrväder på vänsterkanten och på andra kanten for nye Obie Etic Ikechukwu från Nigeria fram som en skållad råtta, denna 21 åring får vi se hur länge han blir kvar i Väsby innan AIK får upp ögonen för honom!

Det var många som såg bra ut redan nu, Emil Berger -91 ny som kommer från Degerfors IF klarade sej galant som centralmittfältare, också nye Mikael Thorstensson som kommer från Turebergs IF visade att målsinnet finns även på Superettan nivå, han ”förnedrade” Thudde i målet med ett par utsökta lobbskott.

Efter träningen var det dags att promenera till Restaurang Råsunda för vidare fortsättning på aftonen. Vi inbjudna underhölls med matchfilmer om Väsby fram till dess spelarna hade duschat och bytt ”kostym"

Börje hälsade alla välkomna och överlämnade ordet till Leif Karlsson, Sport och Utbildningschef för AIK Ungdom.

Leif hyllade samarbetet mellan klubbarna, något som har fungerat utmärkt under säsongen som gick, Alla i AIK, från VD:n Charlie Granfeldt, Rikard Norling och Ola Andersson och nedåt var mycket nöjda med hur samarbetet fungerat med Väsby.

Väsbys nya sportchef Jens Andersson, är en 35 åring från Uppsala som också kommer att hjälpa till med lagledarjobbet.

Jens som har en mycket gedigen fotbollsbakgrund talade om hur unikt samarbetet Väsby/AIK är i Sverige, (efterföljare lär komma!!) dock finns ett fåtal kända samarbeten ute i Europa.

Ass-tränaren Lennart Moström en välutbildad (bl.a. Steg-3) 50 åring från Täby som började sin karriär i IK Frej, dock sedan 1998 i AIK.

Anders Almgren 39 år ung målvaktstränare som senast kommer från AIK, som aktiv målvakt spelade han i Djurgården, AIK och Assyriska.

Fystränare är Johan Kristoffersson som senast jobbat i AIK.

Läkare är Johan Leandersson som ”lovade” att hålla killarna friska och krya.

Naprapat Niklas Scherdin, numera en välkänd Väsbyprofil som gör sin 4:säsong i Väsby.

Material sköter Åke Åström med hjälp av Anders Almgren

Fotbollsansvarig Börje Andersson (presentation överflödig!)

Ledare Leif Karlsson Sportchef AIK U mångårig målvaktstränare i olika landslag, som aktiv var han målvakt i AIK.

Headcoachen Mikael Stahre avslutade infon med en inblick i vad han anser som viktigt för en spelare som vill vara med i Väsby United.

Dryga 20-talet punkter var det som Micke talade om, som åhörare kunde man ana att kraven är dom samma som gäller i AIK.

En mycket trevlig och innehållsrik kväll var det som Väsby/AIK bjöd oss deltagare på, det hela avrundades med en mycket smaklig ”pytt i panna”




Roy RosenbackRoy Rosenback2008-01-23 19:48:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna