Viktor Lundberg sänkte Valsta Syrianska

Hemsidan trodde på tuff match mot obesegrade Valsta Syrianska och nog small det ordentligt i närkamperna redan från början.

Lika obesegrade Väsby United var det dock som skapade målchanserna, i 7:e minuten fick Brwa Nouri fritt fram i mitten men Valstas keeper Jonas Bylund kunde rädda , en ny fin räddning av Bylund skedde ett par minuter senare då Brwa elegant spelade fram Micke Thorstensson med en fantastisk snurrfint som helt ställde gästernas försvar.

I 18:e minuten startade ”kalabaliken i Bendel” Väsby kom fram i mitten med en boll mot en offsidestående Micke Thorstensson och en onside Aliue Jagne.
Linjemannen gjorde helt rätt som vinkade för en offside stående Micke som stod stilla och bakifrån kom Aliue farande och tog bollen med sig, ett regelrätt beslut av huvuddomaren som alltid är den som avgör om det är offside eller inte. Aliue rundade elegant Bylund och stötte in 1-0 till Valstaspelarnas förtret.
Domslutet rörde upp redan upphetsade känslor i Valsta och lagkaptenen ”Slavik” Jevtoshenko och den alltid heta Brima Koroma varnades för ”protest mot domslut”
Ett par minuter senare kapades Peter Motas men kunde dock fortsätta matchen efter ”omplåstring”.

Värre gick det för Mikael Wentzel efter Brima Koromas vansinnestackling, färdigspelat för båda två, Micke utburen med sargad vrist och ett välförtjänt rött kort till Brima Koroma.
Resten av halvleken var fortsatt Väsbys, en bra frispark precis utanför stolproten av Gabbe Petrovic, Ammar Ahmed som ersatte Mikael Wentzel fick iväg ett bra skott som dock Bylund kunde rädda till hörna.
Med någon minut kvar fick Väsbys keeper Niklas Westberg göra sitt första ingripande, ett tamt skott var det enda gästerna skapade mot mål under första halvlek.

Andra halvan började som den första slutat, Väsby skapade en hörna där alla skrek på straff efter att Väsbyspelare gjorts ner, Ammar Ahmed fick dock en chans att öka på ledningen, men skottet smet utanför stolpen.
I 60:e minuten skapade Valsta sin riktiga första målchans, vänsterbreddaren Vadim Jevtoshenko slog en boll parallellt med målområdets linje, tyvärr för Valsta fanns det ingen medspelare som hade följt med i anfallet.
Magnus Eriksson trasslade sej igenom i 65:e minuten men fick inte till något riktigt avslut.
Sista halvtimmen tappar vi det mesta, flera byten, samt ovana positioner för spelarna gjorde att gästerna tog över mer och mer, skapade massor av hörnor där vi dock redde upp de flesta, ”Robban” Wennbergs kanon i överliggaren var dock mastig, där hade ”målnicke” tur.

Med kvarten kvar hördes publiken ”nu kommer han in”. Och ”han” är Väsbys specielle matchvinnare denna vårsäsong, mål i tre matcher på raken har 17-årige underbarnet Viktor Lundberg gjort och det skulle smälla ordentligt igen.
Innan Viktor satte igång sitt fyrverkeri skulle dock Valsta kvittera, på en av alla hörnor får Andreas ”Marre” Mavroidis perfekt träff med vänstern och bollan susar upp i nättaket bakom en helt ställd hemmakeeper.

Nåja, 1-1 får vi vara nöjda med då lagen haft varsin halvlek sas det på läktaren när klockan tickade in på ”stopptid”.
Då kommer han farande på högerkanten, Väsbys nummer 22, bryter in och skjuter stenhårt mot Bylunds första stolpe, Bylund hinner inte ned utan bollen smiter in vid stolpen, vilt jubel och 2-1 till de våra och klockan står på 92 minuter.
Avspark och ett chockat Valsta kan bara se på när Viktor denna gång till vänster elegant språngnickar in 3-1 i 94:e minuten.
Snacka om succé inhopp av denne fantastiska fotbollstalang som började sin karriär i Täby IS.
Än en gång visar unga Väsby att man aldrig ger sig, något som förra året bäddade för avancemanget till årets Superetta.

Vi tar med oss första halvlek och avslutningen av matchen och ser fram emot mötet med Arameiska Syrianska (Division-1) i nästa match.