Brytar-Börje Andersson lämnar efter 12 år »

Efter 12 fantastiska år lämnar Börje Andersson Väsby Fotboll. Hans sista stora insats var samarbetet med AIK där han varit klubbens drivande kraft.

Väsbynytt - Brytar-Börje Andersson lämnar Väsby efter 12 år »

Efter 12 fantastiska år lämnar Börje Andersson Väsby Fotboll. Hans sista stora insats var samarbetet med AIK där han varit klubbens drivande kraft.

Ett samarbete som inneburit att Väsby åter finns i Superettan med stor hjälp av AIK som genom spelare och tränare/ledare såg till att Väsby kunde komma tillbaka efter endast en säsong i div- 1 norra.

Att kunna ta fram allt som Börje åstadkommit är omöjligt, men alla minns ju hans värvning av Rikard Norling och Nebosja Novakovic som tränare för Väsby under två säsonger, att han sedan såg till att Rikard hamnade i AIK är en annan bedrift, Rikard var ju i princip klar för GIF Sundsvall när Börje klev in i handlingen.

Sammanslagningen med Sandro Catenaccis Café Opera gav ju Väsby en plats i Superettan, något som gav ett stort eko i hela fotbollssverige.

När sedan Väsby åkte ur Superettan 2006 tog han initiativ till ett större samarbete med AIK något som gjort att Väsby åter är i finrummet.

Att minnas alla spektangulära värvningar som gjorts av Börje låter sej inte göras, några ex. minns vi med förtjusning, Kali Ongala (numera Gif Sundsvall) tränade med Frösunda i Upplandssexan när Börje hittade honom, Aliue Jagne hittade han i Ängby IF i div-3 och Walid Atta (numera i AIK ) i div-2 laget Gunnilse IF,
Så nog har han haft näsa för talanger alltid.

Väsbys egen produkt, numera AIK:aren Saihou CH Jagne bär också Börjes signum

Hans värvningar inför årets säsong går inte heller av för hackor.

Obi Etic Ikechukwu en vindsnabbb 21 åring från Nigeria och Skiljebos 20 årige mittback Niklas Backman som båda troligtvis tar en plats i årets elva är två av flera nyförvärv.

Att den 71 årige demonen skall sluta med fotboll är det dock ingen som tror, han har många järn i elden den mannen som alltid gjort sitt yttersta för Väsbys fotboll.

Den fotbollsledare på hög nivå som inte känner till Brytar Börje Andersson finns nog inte i Sveriges land, så nog lär han kunna välja och vraka bland anbuden.

Alla vi som känner Börje vill ju förstås tacka honom för allt han gjort för Väsby Fotboll och sällar oss till hyllningskören och önskar ett stort lycka till med vad du än kommer att göra i framtiden.


Roy RosenbackRoy Rosenback2008-03-10 21:40:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna