Direktrapport: Malmö FF - Mjällby AIF 1- 0

Dags igen för match och direktrapport. Den här gången är Nils Byrfors telefonör, från Ellenborgs IP och Ulf Österlind är knapptryckare, bekvämt tillbakalutad i soffan, iklädd tröja med MFF-märke, en kopp kaffe, en kanelbulle och sina klistriga fingrar på tangentbordet. Matchen startar 15.00. Kör hårt Nisse....

Matchen slut: Byrfors pratade med Leif Engkvist efter matchen och han var särskilt nöjd med första halvlek och menade att spelet var bra men att det  inte hände så mycket i planens sista del. Han menar också att man borde gjort mer på de fasta situationerna som faktiskt var många. Säkert 15 hörnor och 6-7 frisparkar i bra lägen. 

Omdöme: 
Daniel Andersson var bra. Han sköter sin del av spelet och sköter snacket, berömde och peppade hela matchen. 

Guillermo Molins var hela tiden ett orosmoln med sin kvickhet och rörlighet. Kanske är det ett tecken att hans konkurrenter Babis inte fick spela alls idag.

Gabriel visade sig också på styva linan, dock utan att försvaret sattes på alltför svåra prov. Han är följsam och säker med bollen och hans problem från ifjor - att han somnade in när han väl vunnit boll - verkar vara borta. Hans konkurrent om mittbackspositionen Dixon var också ok men frågan är vem som står sidan om Anders Andersson i premiären? Byrfors gissar på Gabriel.

16: 41 - Publiken börjar lämna så smått och det känns just nu lite avslaget. De föräldralediga papporna ska väl hem och laga middag till älsklingen. Säkert får barnets mammor också något gott att äta.

16: 38 - Chans för Malmö. Ofere tar en djupledslöpning och Daniel hittar honom med en perfekt bredsida i djupet som landar framför fötterna på Ofere. Tyvärr är hans vinkel för svårt så han väljer att slå bollen snett in framför mål. Där kommer en Mjällbyspelare och slår undan till hörna. Den hörnan lede till ny hörna från vår vänstra sida. Molins slår den men den är helt ofarlig.

16:36 - Just nu händer inte så mycket. Malmö har ett stabilt grepp om matchen men det blir inte så mycket farligheter. 

En reflekton från Byrfors är att Rolle o Gren matchar laget som om det är tävlingsmatch. Man har ara gjort två byten och det känns som att man håller på att spela ihop laget.

16:29 - Byte igen. Jonatan ut, Agon in.

16:27 - En lång hög boll som Ofere nickskarvar inne i straffområdet. Jonatan löper in och petar den över målvakten med tåspetsen. En Mjällbyback lyckas få undan den precis när den är på väg in mellan stolparna.

16:26 - Malmös anfall kommer tätare och tätare. Övertaget från första halvlek börjar komma tillbaks. Är Mjällby på väg att tröttna? 

Jeffrey har haft två fina samarbete med Safari.  

16:22 - Hörna för Malmö. Daniel skriker medvind, medvind till Molins. Kanske därför som hörnan blev för lång.

16:21 - Byte. Toivonen ut, Robin Nilsson in. Även Agon, Babis, Järdler och Niklas Hansson värmer upp.

16:14 - Två farliga anfall för Malmö och ett för Mjällby. Ulrich tar sig fram med bollen i hög fart på högerkanten. Ena möjligheten är att spela bollen mot Ofere, den andra är att spela Molins som löper längs högerkanten. Han väljer inget av det utan fortsätter själv framåt och slår ett instick mot Jonatan som kommer från vänster. Dock misslyckas det och Mjällby gör en snabb omställning och en av deras anfallare kommer fri, Jonas går ut och räddar bollen till hörna. 

Efter det kommer ett nytt Malmöanfall där Jeffrey slår en fin crossboll ut mot Molins som i sin tur slår ett inlägg framför mål. Dock händer inget på den möjligheten. Vilket också är ganska talande för hur matchen ser ut. Malmö har övertag men kommer inte till riktigt farliga avslut.

Nu börjar solen dessutom gå ner över höghusen på Rosengård, vilket betyder att skuggorna blir längre och längre på planen. En Eon-skylt i närheten anger temperaturen till sju grader.

16:09 - Ett hårt skott ifrån Mjällby långt utifrån som tar på ett MFF-ben och ändrar riktning. Därefter träffar bollen ribbans överkant och far som en projektil rakt uppåt och Sandkvist hinner bre två mackor innan den dimper ner och han kan tippa den över ribban. På hörnan inget.

16:04 - Spelet böljar fram och tillbaka. Mjällby har haft två hörnor efter varandra. Eftersom Byrfors enbart räknar med att MFF ska göra mål står han i deras anfallszon och ser inte riktigt vad som händer vid vårt mål, det gör att han inte kan se hur farliga deras hörnor är. Malmö har haft en hörna efter att Jonatan fått en för brant boll som han lyckats skjuta på en back så att det blev hörna. Den slogs med innerskruv emot bortre krysset av Jeffrey. Fotograf Lind hann precis ducka och rapporteras oskadd. 

Våra politiker klagar ofta på att männen inte tar ut sin del av föräldraledigheten. De Malmöpappor som tar ut den verkar i alla fall befinna sig på Ellenborgs IP allihop.

Halvtid - Tyvärr inga korvar och inget kaffe. 

Nu när det viktiga är avklarat kommer lite om spelet under halvleken. Supporteroraklet Sven Liljegren ansåg att det var den bästa halvleken den här säsongen. Särskilt imponerad var han av Molins och Toivonen. Vårt eget orakel Byrfors håller med om Molins, som varit rörlig på sin högerkant. Ibland har han likt en Messi vandrat över på vänsterkanten. Nämnas bör också Ofere som får många frisparkar med sig, han spelade även förtjänstfullt fram till målet men... 

Enligt Byrfors verkar han inte tänka fotboll på rätt sätt. Vilket visar sig i samarbetet mellan honom och Jonatan. Exempelvis är det ett tillfälle uppenbart att Jonatan kan skarva bollen inne i straffområdet. Istället för att se den möjligheten och sticka i förväg så avvaktar Ofere och det blir inget av det. Det kan bero på att han är hårt tränad och inte riktigt i form. 

Själv tänker jag på Rosenberg som också verkar lite sen och ser ut att tänka på annat när han inte är i slag. Vilket ju skulle kunna vara fallet med Ofere också. 

Osså lite kändisspotting. Sven Melander har setts på Ellenborgs IP, dock utan Lloyd. Även Roland Andersson är på plats. Kanske för att spana i Safari.

15:42 - Ännu ett farligt anfall där Molins får bollen till vänster och tunnlar sin back inne straffområdet. Istället för att skjuta slår han in bollen centralt och chansen rinner ut i sanden.

15: 39 - MÅL.... Ola Toivonen spelar in bollen i straffområdet framifrån. Ofere suger tag i bollen till vänster om Mjällbys mål, nära kortlinjen. Med en Mjällbyspelare i skorna vänder han om och spelar bollen snett in framför mål och där kommer Jonatan och trycker in den
med en bredsida till vänster om Asper.

15:31 - Hörna till Malmö som bibehåller trycket. Det gör man genom att vinna tillbaka bollen snabbt när den förlorats. Man är uppe i sex, sju hörnor. Senaste hörnan gav inget, tyvärr. Spelet varvas dock bra mellan höger och vänsterkanten. 

Jonatan Johansson sköt ett skott mot huvudet på Asper, efter avblåsning och fick därför gult kort. Hörnan därefter kramade de om varandra och Jonatan bad om ursäkt. Möjligen skänkte han en finsk pinne till Asper, tyvärr kan varken Byrfors eller Lind bekräfta detta. Men eftersom de inte dementerar det heller så... Ingen basturök utan eld eller hur är det man säger.

15:22 - Farlig frispark av Toivonen från straffområdeskanten - vår vänstra sida. Han skruvar en bredsida som tar i ribbans överkant. Målvakten hade inte tagit den om den gått innanför ramen. Frisparken kom efter att Ofere blivit fasthållen. Redan nu har han fått tre frisparkar. I övrigt tar Ofere en hel del kloka löpningar. Daniel har varit bra. Hela tiden bra placerad, vågar ta tag i bollen och styr därmed Malmös speltempo. Vilket ju ligger i linje med Rolle och Grens tjat om possession och att våga invänta lägena i stället för att bara rusa framåt. 

Solen ligger på och Asper har tatt å saj toppaluan.

15:13 - Malmö har etablerat tryck och Mjällby har knappt varit över halva plan förutom målchansen i andra minuten. Malmö har haft två hörnor och två målchanser. En där Vinzents sköt över och en annan där Molins väggspelade med Vinzents och sköt över även han. 

Publiken har nu ökat till cirka 500 personer, solen värmer men vinden är fortsatt kraftig. Madsen kom tillsammans med Labbe och även Borg har varit synlig. Vår alltid objektive fotograf Lind och Byrfors har ännu inte prövat vare sig korvar eller kaffe, men det kommer.

15: 08 -  Farlig målchans via Molins som tråcklar sig förbi sin försvarare och spelar snett inåt bakåt. Tyvärr hinner Mjällbys försvar rensa undan. Byrfors menar att Malmö har tagit tag i spelet.

15: 06 - MFF har en farlig frispark på vår högerkant. Daniel spelade fram Ofere som blev dragen i armen. Jeffrey slog frisparken mot bortre stolpen. Nick av Ola i burgaveln.

15: 02 -  Matchen är igång och redan i andra minuten en farlig chans för Mjällby, ett bra skott från straffområdeskanten, på deras högra sida. Sankan fick sträcka ut ordentligt. I Mjällbys mål står den gamla bekantingen Asper.

14: 55 - Spelarna värmer upp genom att skjuta skott emot Sankan, hoppas han inte går i sank bara. Cirka 300 åskådare får uppleva en ganska kraftig sydlig vind som går diagonalt över planen. 

En liten detalj är att fystränaren Agne Bergwall är på plats och står med GPS-mätare för att mäta, vad hör jag? Mjällbys spelare. Det kan ju inte ge mycket utslag eftersom de mest kommer att vara rundningsmärke idag. 

Startelvan är den som Himmelriket spekulerade i och lade ut i går. 

De flesta spelarna kör i kortbyxor och långärmade tröjor. Den enda som kör i underställ är Jonatan Johansson. Givetvis använder Ulrich även kortärmad tröja.

Ulf Österlind2008-03-11 14:44:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?