Tufft blev det mot Boden idag
Mikael Thorstensson, 1-0.

Att det skulle bli en tuff match för de våra var väntat i dagens träningsmatch mot Bodens Bandyklubb (BBK) var nog de flesta införstådda med, så blev det också.

Det var dock Väsby som skapade mest i början, Martin Mutumba som nu är klar för Väsby skapade matchens första stora farlighet, en riktigt bra räddning av gästernas keeper Augustsson till hörna, en hörna som Aliue Jagne fick två brännheta chanser på, utan att lyckas få in bollen i mål, till Aliues försvar skall sägas att gästernas målvakt var en av deras absolut bästa spelare.

Admir Catovic körde sin specialslalom i 17:e minuten men en ny bra räddning av keepern, ”Adde” fick en ny stor målchans bara några minuter senare, dock ville det sig inte, än en gång stod Augustsson i vägen och fick iväg skottet till en resultatlös hörna.

Boden skapade också målchanser, två offside mål bland annat så att det var jämt i första halvleks målchanser får vi nog anse.

Andra halvleks början hade gästerna en bra period, även om man bjöd Martin Mutumba på en gratischans, något som Martin misslyckades med.

65 minuter var spelade då tränaren Mikael Stahre böjade byta folk, ut gick Jonas Gustavsson och Admir Catovic och in med Brwa Nouri och Viktor Lundberg, dessa båda tillsammans med Martin Mutumba hade dagens snyggaste anfall som avslutades med ett vackert skott av Brwa Nouri, än en gång var dock målvakten på sin vakt.

Tyvärr snackade Aliue Jagne ut sig i 66:e minuten efter en sammandrabbning med en Bodenförsvarare, förstår Aliues frustration då han inte lyckats med någonting under hela matchen, men han kommer säkert igen.

Viktor Lundberg höll på att bli matchhjälte idag igen då han träffade stolproten med sitt skott i 78:e minuten.

81 minuter var spelade då en duktig Omar Jawo drev fram bollen på högersidan och tryckte fram Viktor Lundberg som slog ett vackert inlägg där Mikael Thorstensson mötte direkt, dock rakt på en flygande målvakt, ”Micke” dundrade dock in 1-0 i bortre krysset på den retur som målvakten lämnade, stort jubel på läktaren förstås då nästan alla hade börjat tro på en mållös tillställning.

I 87:e minuten kunde Väsby slagit in spiken i ett tröttkört Boden, Brwa och inbytte Magnus Eriksson broderade sig fram till ett tungt avslut, men än en gång skulle Augustsson få briljera med en vacker räddning.

Minuten senare kom Magnus Eriksson fram på högerkanten men vräktes omkull i skottögonblicket och den duktige domaren Christian Swärdling pekade på straffpunkten, fram stegade Brwa Nouri, bollen i målvaktens vänstra hörn och Augustsson i det högra hörnet, ett läckert avslut av ett taggat Väsby som kom tillbaka med besked sista kvarten efter att ha haft en tung period i mitten av halvleken. Som vi sagt förut, Väsby kommer alltid tillbaka, hur illa det än ser ut.

Niklas Westberg styrde och ställde i målet, höll nollan vilket säger allt.

Fyrbackslinjen spelade utmärkt med extra plus för mittbackarna Niklas Backman och Omar Jawo som var glänsande idag, vilken återkomst efter skadan!

Mittfältet fick jobba oerhört hårt idag mot ett rörligt Boden där Erik Lantto jobbade över stora ytor, tycker dock att ”Gabbe” vann matchen i matchen mot honom.

Forwards hade ett tufft försvar att försöka passera, dock skapade man flera fina målchanser och även målen kom ju till slut.