Inf&ouml;r Allsvenskan:<br>Ingen tror p&aring; Ljungskile

Inför Allsvenskan:
Ingen tror på Ljungskile

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. De har tippat sluttabellen, de har värderat det egna lagets möjligheter, de har granskat nyförvärv och spelarförluster, de har listat värsta motståndarna… Steg för steg tar vi oss från botten till toppen, och vi inleder med det lag som är tippat som seriens absoluta bottenlag: Ljungskile SK.



I er egen tabell tippar ni er på en fjortonde plats. Någon kommentar till det?

– Hänger LSK med bra i inledningen av säsongen har man alla goda förutsättningar att hänga kvar i Allsvenskan, eftersom Ljungskile alltid har varit ett höstlag. Med lite flyt givetvis (det innebär få skador/avstängningar) så kan man kanske hamna omkring 13:e-14:e plats. Underskattning kommer man långt på, och LSK har ingen press på sig heller.

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat sedan i höstas?
Spelare in: Colin Burns (mv), Michal Slawuta (mv), Markus Senften (b), Damir Vitas (b), Michal Kubala (mf), Daniel Åkervall (mf), Jon Lundblad (a), Etchu Tabe (a), Niklas Löfgren (a).
Spelare ut: Nicklas Svensson (mv), Emil Erlandsson (mv), Jon Stockhaus (b), Darko Matijevic (b), Daniel Berg (b/mf), Mattias Bulun (mf), Per Eriksson (mf), Owen Price (mf), Mathias Gravem (a) plus två sommarförvärv som spelade två matcher var: Elvis Kharimanovic (mf) och Goran Marinkovic (mf).

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– Man kan säga att LSK har värvat rätt efter sina ekonomiska förutsättningar. Sedan hur bra resultatet blir får vi se först när säsongen är slut. Men för första gången i klubbens historia har man riktig konkurrens på varje position, det vill säga två spelare på varje position.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Förhoppningsvis Martin Smedberg och Jon Lundblad.

Hur har försäsongen sett ut?
– Man har blandat och gett. I skrivande stund (14 mars) har man spelat åtta matcher, varav sex vinster och två förluster. 18-7 i målskillnad vilket definitivt är fullt godkänt. I den ena utav förlustmatcherna var man faktiskt inte särskilt bra, men å andra sidan har man vänt ett underläge med 1-3 till vinst med 4-3 under sista 9 minuterna av matchen, vilket tyder på mycket stark moral. Detta måste man ha i varje match om man ska ha en chans att hänga kvar. Nyförvärven har sett väldigt bra ut, och det är faktiskt dem som har stått för de flesta målen under försäsongen. Tränaren David Wilson gör allt för att svetsa ihop laget och få nyförvärven att spela som han vill att de ska göra. Det har helt klart sett bättre ut mot slutet av försäsongen.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Det måste väl ändå vara de andra bottenkonkurrenterna i tabellen. Vilka det blir exakt är svårt att säga, men på förhand känns det som att vi inte vill förlora mot varken GAIS eller GIF Sundsvall hemma.

Lista lagets…

…lirare:
– Michal Kubala. Mittfältare med ”läcker” spelstil. Dvs säkert passningsspel och tekniska färdigheter.

…klippa:
– Robert ”Lillen” Johansson. Hans grymma vänsterfot levererar alltid sköna inlägg.

…viktigaste spelare:
– Jörgen Wålemark. Han har den rutinen som behövs för att LSK ska ha en chans att hänga kvar. Grym spelfördelare.

…överskattade:
– Hm, pass på den.

…underskattade:
– Hela laget så klart. Annars kan man säga Cedomir Zarkovic. Duktig defensivt, men har riktigt bra offensiva kvaliteter som högerback.

…mest fåfänga:
– Richard Jansson. Han kallas för ”Snygg-Rickey” av supportrarna.

Vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Colin Burns som är trevligheten själv, alternativt Markus Senften, för då har man ju en trygghet med sig. Eller som David Wilson uttryckte det ”You don’t want to fight him. He’s a boxer”.

- - - - -

Vi tackar Ljungskileredaktionens Pontus Glimsand för hans medverkan.

- - - - -

Reds kommentar:
I det sammanlagda tipset har hela tolv redaktioner placerat LSK på en sista plats. Två redaktioner tror de slutar näst sist i serien, medan LSK själv och Elfsborgs redaktion tippar laget som nummer 14.
Att nykomlingarna brukar vara nederlagstippade är inget nytt, men sällan har det rått så stor enighet om ett lags svagheter som i fallet med LSK. Men lag utan förväntningar på sig har överraskat förr. Och LSK lär säkert överraska mer än ett lag i årets allsvenska.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-25 13:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans