Inf&ouml;r Allsvenskan:<br>Rutinerad duo r&auml;ddar TFF
Två veteraner som ser till att Trelleborg spelar i Allsvenskan också 2009.

Inför Allsvenskan:
Rutinerad duo räddar TFF

Nedräkningen inför Allsvenskan fortsätter. De allsvenska redaktionerna har placerat Trelleborgs FF på en fjortonde plats i årets serie. Själv tror TFF-redaktionen på en något bättre placering.



I er egen tabell tippar ni er på en elfte plats. Någon kommentar till det?
– Tom Prahl och Alf Westerberg är förmodligen TFF:s bästa nyförvärv. De två är troligtvis allsvenskans bästa tränarpar och de har kunnandet och tillräckligt stark trupp för att slippa nedflyttning. Enda orosmomentet är anfallsspelet och det krävs att någon står för en stabil målproduktion. Viktig också att de unga spelarna tar ett kliv framåt i utvecklingen denna säsong.

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?

Spelare in:
Mattias Nylund, b, Ålesund, Andreas Drugge, f, Degerfors, Rasmus Östman, mf, BK Forward, Johan Dahlin, mv, Lyn, (lån), Max Fuxberg, b, Bunkeflo, Tom Prahl, tränare, klubblös, Alf Westerberg, tränare, Malmö, Paulino Lopes Tavares, mf, Villemoble.
Spelare ut:
Marcus Sahlman, mv, åter Halmstad, Christian Fegler, mv, inget nytt kontrakt, Christian Ahlström, b, IFK Trelleborg, Emir Rozajac, IFK Trelleborg, Linus Malmqvist, b, Landskrona, Conny Karlsson, tränare, Sparta Sarpsborg, Jimmie Augustsson, mf, Kalmar.

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– En riktigt duktig målgörare saknas eventuellt. Annars ser det väldigt bra ut. Bra bredd och bra konkurrens på varje position.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Rasmus Bengtsson kan få sitt stora genombrott och blomma ut till en riktigt duktig mittback. Han var bra redan förra säsongen. Unge anfallaren Fisnik Shala har sett bra ut och får han förtroende kan han bli riktigt bra om han bara behåller rätt inställning hela vägen.

Hur har försäsongen sett ut?
– Mycket styrka och brottning i början. Sedan har de tränat mycket anfallsspel och även tränat på att få med hela laget i uppspelsfasen. På träningslägret kommer det säkert att nötas extra på fasta situationer. Inga direkt allvarliga skador på nyckelspelare.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Malmö FF, såklart!

Lista lagets…

…lirare
– Jonas Bjurström. Duktig passningsspelare och ett bra komplement till Thylander på innermittfältet.

…klippa
–Dennis Melander. Har ett stort TFF- hjärta, grym inställning och viker aldrig ner sig. Duktig ytterback som gärna följer med upp.

…viktigaste spelare
– Mattias Thylander. Bär mittfältet och är en härlig kämpe med grym inställning. Verkar även vara en kille som sprider god stämning i laget.

…överskattade
– Kristian Haynes. Misslyckades sist när TFF spelade i allsvenskan. Har mycket att leva upp till och förhoppningsvis kan han göra det i år.

…underskattade
– Mattias Thylander. Många minns inte han som en bra spelare, men är otroligt viktig både i defensiven och offensiven.

mest fåfänga…
– Säg det? Gissar på Bjurström (haha) men det får nog någon från truppen svara på.

Vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Supportrar från Malmö FF och AIK har i alla år proklamerat att Thylander ska vara en riktig festprisse. Vi skulle vilja ta reda på om det verkligen är så. Helst av allt tillsammans med Olof Persson och Dulee Johnson. Det hade blivit en helkväll.

- - - - -

Vi tackar Trelleborgsredaktionens Anders Svensson för hans medverkan.

- - - - -

Reds kommentar:
Radarparet Prahl-Westerberg är återförenade i Trelleborgs FF, och med dessa båda herrar kommer TFF inte att trilla ur Allsvenskan. Men de kommer heller inte att klättra till några högre positioner – TFF har helt enkelt inte de offensiva kvaliteter som krävs för att på allvar kunna hävda sig i serien. Förvisso kan en fokuserad Michael Mensah sätta skräck i de flesta allsvenska försvar, men han är för ojämn i långa loppet.
Nej, TFF får som vanligt rikta in sig på att kämpa, slita och dra. Och det kommer att rädda kvar dem i Allsvenskan också den här säsongen.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-25 20:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans