Inf&ouml;r Allsvenskan:<br>Sundsvall – b&auml;ttre rustade &auml;n n&aring;gonsin

Inför Allsvenskan:
Sundsvall – bättre rustade än någonsin

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. De har tippat sluttabellen, de har värderat det egna lagets möjligheter, de har granskat nyförvärv och spelarförluster, de har listat värsta motståndarna… Steg för steg tar vi oss från botten till toppen, och vi fortsätter med nykomlingarna från Sundsvall som enligt förhandstipsen landar på platsen strax ovanför kvalstrecket när serien är slut.



I er egen tabell tippar ni er på en elfte plats. Någon kommentar till det?

– Jag tror definitivt på plats 8-11. Kan inte se att vi har sämre material/tränare/”tänk” än klubbarna under oss i mitt tips, och förhoppningsvis så överskattar även jag t ex Norrköping.

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?

Spelare in:
Hannes Sigurdsson, Viking, Stavanger (fwd). Robert Mambu Momba, Häcken (mf), Ari Skulasson, Häcken (mf). Sverri Gardarsson, Hafnarfjördur (försvarare), Billy Berntsson, Falkenberg (försvarare). Anton Andersson, Luleå (mf). Nuri Mustafi, Shkendija, Makedonien (försvarare, lån). Dessutom anslöt Kali Ongala (mf) sent 2007 från Väsby och kan betraktas som ett nyförvärv.

Spelare ut:
Patrik Eriksson-Ohlsson (slutar). Pär Nyman (lån till IFK Timrå). Tarmo Neemelo (lån från Helsingborg, nu i MyPa). Nicklas Bengtsson (lån till Skärhamn). Johan Melander (IFK Timrå). Linus Johansson (Boden). Kalle Ljungberg (Västerås SK). Andreas INgel (Jönköping Södra). Henrik Westberg (Söderhamn). Edib Kurtovic (ny klubb ej klar).

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– GIF har värvat helt rätt. Tror jag kan tala för 99% av våra supportrar när jag svarar det. Fyra landslagsmän som går rakt in i startelvan och nya kontrakt med jättelöften som Mikael Lustig och Stefan Ålander. GIF har inte värvat så bra sedan slutet av 1980-talet.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Högerbacken Micke Lustig blir föga överraskande mitt svar. Micke landslagsdebuterade i vintras. Men även Ari Skulasson har sett mycket intressant ut. Och så lagkaptenen Ålander, som Lars Lagerbäck nyligen pekade ut som en tänkbar mittback för landslaget.

Hur har försäsongen sett ut?
– Med rätt startelva har det sett gediget ut. Lovande spel längs marken. Men vi har gastat efter en target player/bulldozer, förhoppningsvis har vi fått honom i den isländske landslagsmannen Sigurdsson.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Som Stockholmare hoppas jag på poäng i 08-matcherna, men annars är svaret självklart Gefle.

Lista lagets…

…lirare
– Johan Patriksson var både lirare och killer i Superettan. Nu utmanas han bl a av Ari Skulasson.

…klippa
– Mittbacken och lagkaptenen Stefan Ålander gör max två-tre misstag. Per säsong. Men Joel Cedergren är rent fysiologiskt klubbens klippa.

…viktigaste spelare
– Robert Mumba-Mambo tycks bli den kreative mittfältare vi så saknat.

…överskattade
– Målvakten Fredrik Sundfors är en hjälte och pådrivare av guds nåde. Men hans lägstanivå är inte vad den var…

…underskattade
– Stefan Ålander igen. En gåta att han inte värvats av en toppklubb. Men vi Giffare är glada över ignoransen.

…mest fåfänga
– Forwardstalangen Linus Hallenius ser sis som en ny Brolin. Fast snyggare.

…vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Jag är så gammal att det nog får bli gamängen Sundfors, annars blir jag snabbt frånsprungen…

- - - - -

Vi tackar Sundsvallsredaktionens Lars Nylin för hans medverkan.

- - - - -

Reds. kommentar
Efter två säsonger i Superettan är Sundsvall åter tillbaka i den svenska fotbollens finrum. En del suckar säkert och fruktar redan de kommande besöken på Norrportens konstgräs där ju biffiga Giffarna är djävulskt starka.
Under Mika Sankalas ledning har laget återfått den kämpaglöd och moral som normalt är Giffarnas signum. Detta, tillsammans med de genomtänkta värvningar laget gjort inför säsongen, gör Sundsvall till ett spännande lag som kommer att bjuda på en hel del överraskande resultat under säsongens gång.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-26 11:25:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans