Inf&ouml;r Allsvenskan:<br>Peking skyndar l&aring;ngsamt
Stefan Thordarson lämnade IFK Norrköping inför 2008, men ångrade sig och kom tillbaka igen.

Inför Allsvenskan:
Peking skyndar långsamt

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. De har tippat sluttabellen, de har värderat det egna lagets möjligheter, de har granskat nyförvärv och spelarförluster, de har listat värsta motståndarna… Steg för steg tar vi oss från botten till toppen, och vi har nu kommit till elfteplatsen där vi hittar klassiska IFK Norrköping som efter sju sorger och åtta bedrövelser åter tagit sig till Allsvenskan.



Nykomlingarna i Allsvenskan brukar ha det tufft, men i ert eget förhandstips lägger ni er på en tionde plats...

– IFK Norrköping har kapacitet för att kunna ta en tiondeplats, både spelarmässigt och publikmässigt. Det blir ett år för att påbörja en etablering i Allsvenskan, för att kunna skjuta fram positionerna till kommande år.

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?
Spelare in:
Gunnar Thor Gunnarsson, vänsterback Hammarby IF, Armando Ibrakovic, högerback, IF Sylvia, Felix Magro, mittfältare, AC Lugano, Imad Khalili, mittfältare/anfallare, Helsingborgs IF och Kevin Amuneke, anfallare, CSKA Sofia

Spelare ut:
Bruno Santos (Figueirense), Martin Gustafsson (IF Sylvia), Linus Hellman (IF Sylvia), Peter Skoog och Patrik Svensson (LB07)

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– Med de ekonomiska resurser IFK har, så känns de spelare man värvat helt rätt. Det såg lite skralt ut på anfallssidan, men så kom beskedet att Stefan Thordarson återvänder till IFK. Saknar dock ytterliggare en riktigt bra offensiv spelare när detta skrivs

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Det är två spelare som får sina stora genombrott i år. Daniel Bamberg spelade som en riktigt bra allsvensk spelare redan förra året. Tyvärr blev han skadad efter 20 matcher och då tappade IFK mycket av sina fina spel. En irrationell och snabb spelare med ett bra skott.
Den andre spelaren är Andreas Haglund.

Hur har försäsongen sett ut?
– Tyvärr alldeles för blandad. Skador och uteblivna värvningar har stört en hel del.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Örebro SK. IFK har torskat färdigt mot ÖSK nu.

Lista lagets…

...lirare
– Daniel Bamberg. Kan göra oväntade saker, som överraskar motståndarna. Hade en underbar klackframspelning i full fart förra året, när IFK krossade Sundsvall med 5-0.

klippa…
– Stefan Thordarson. En tuffing som aldrig viker ner sig

…viktigaste spelare
– Den spelare som kommer att spela offensiv mittfältare och kreatör

…överskattade
– Ingen! IFK-supportrar är duktiga på att alltid ta ned spelarna på jorden oavsett kapacitet.

…underskattade
– Nuredin Bakiu. Har en hög högstanivå, men är misstrodd bland många fans, efter några misstag förra året.

…mest fåfänga
– Micke Roth. Så har det låtit tidigare i alla fall. De nya spelarna som tillkommit vet vi än så länge inte hur det ligger till med.

Vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Beroende på sinnesstämning så är det två personer.
David Nordbeck - Om man vill ha en kväll där man pratar om allt möjligt. En kille som alltid har något vettigt att säga.
– Thomas Magnusson - En riktig spjuver, som alltid lockar till skratt. Fungerar även bra som livvakt, då hans muskulösa kropp verkar avskräckande vid eventuellt bråk.
Båda två är supertrevliga killar och bjuder alltid på sig själva.

- - - - -

Vi tackar Norrköpingredaktionens Göran Åberg för hans medverkan.

- - - - -

Reds. kommentar
IFK Norrköping gick som på räls genom Superettan förra året. Allsvenskan är betydligt tuffare, men efter att kompletterat truppen med ett par intressanta spelare bör Peking kunna trygga sin plats i högsta serien.
IFK Norrköping är ett klassiskt lag som hör hemma i Allsvenskan, och i år skall de bevisa att sejouren i Superettan bara var ett (om än ett långvarigt) olycksfall i arbetet. Med det stöd de kan räkna med hemma på Idrottsparken tror vi att de kommer att lyckas.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-26 20:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans