Inf&ouml;r Allsvenskan 2008:<br>HBK siktar mot nya h&ouml;jder

Inför Allsvenskan 2008:
HBK siktar mot nya höjder

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. De har tippat sluttabellen, de har värderat det egna lagets möjligheter, de har granskat nyförvärv och spelarförluster, de har listat värsta motståndarna… Vi har kommit till niondeplatsen där vi hittar Halmstad som siktar mot en Topp 4-placering.



SvenskaFans allsvenska redaktioner placerar er på en niondeeplats. Men själv tror ni laget kan klättra upp till en fjärdeplats...

– Det här laget är redo att ta nästa steg efter att ha provat sina vingar med viss framgång under fjolåret. Mycket hänger på att Anselmo klarar av att inordna sig i kollektivet – lyckas det ser jag ingen anledning att HBK ska hamna utanför topp, säg, fem?

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?

Spelare in:
Anselmo Tadeu, Alexander Prent, Marcus Olsson, Markus Gustafsson, Daniel Johansson (u-lag), Anel Raskaj (u-lag)

Spelare ut:
Hasse Mattisson, Dusan Djuric, Tibor Joza, Björn Anklev, David Lorija.

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– Det måste jag säga. Man har fyllt luckorna efter de som har lämnat och stärkt upp vårt gamla sorgebarn högerkanten. Känns mycket bra.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Anel Raskaj och/eller Tim Sparv. En tekniker med underbart spelsinne och en kraftfull fältherre. Båda representerar oerhört älskvärda spelartyper.

Hur har försäsongen sett ut?
– Bättre och bättre. Det började med några oavgjorda och ett par knappa förluster, men i takt med att försvarsspelet satt och man började fokusera på anfallsspelet har man lyft sig såväl spel- som resultatmässigt och har på slutet bland annat hållt nollan tre matcher i rad. Ser bra ut.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Vinner vi serien är det okej att ha förlorat mot vem som helst på vägen dit. Men visst, ska vi prata stolthet vore det väl skönt att tvåla dit Helsingborg ett par gånger.


Lista lagets…

…lirare

– Anel Raskaj. Underbar bollhantering, och alla är väl svaga för en lirare som gärna använder fotens utsida för att passa.

…klippa
– Tomas Zvirgzdauskas

…viktigaste spelare
– Magnus Bahne och Peter Larsson. Bra lag bygger man bakifrån, och de här båda borgar för en defensiv tät som en mangroveskog.

…överskattade
– Överskattade? Du kanske glömmer att vi pratar om HBK. Senast en HBK-spelare var överskattad var 1995, när Tommy Svensson använde anfallaren/yttern Niklas Gudmundsson som ersättare för Jonas Thern i för-EM. Annars, nej.

…underskattade
– Mikael ”Gus” Rosén

…mest fåfänga
– Oj. Jag inbillar mig att det här är ett rätt jordnära gäng. För tre månader sen hade jag svarat Dusan Djuric.

Vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– En helkväll med Texas och Emil Jensen skulle antagligen vara rätt underhållande.

- - - - -

Vi tackar Peter Mikkelsen och HBK-redaktionen för er medverkan.

- - - - -

Reds. kommentar
Under förra säsongen varvade HBK strålande fotboll med riktiga plattmatcher och slutade så småningom sjua i serien. Men kan det i grunden tekniska och spelskickliga laget strama till sin defensiv (förra året släppte laget in hela 41 strutar) så bör de kunna klättra ett par placeringar den här säsongen.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans