Inför Allsvenskan 2008: MFF i Mittens Rike

Inför Allsvenskan 2008: MFF i Mittens Rike

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. De har tippat sluttabellen, de har värderat det egna lagets möjligheter, de har granskat nyförvärv och spelarförluster, de har listat värsta motståndarna… På sjätte plats hittar vi Malmö FF som verkar gå ett nytt mellanår till mötes.



Ni har tippat MFF som fyra i årets serie. Hur vill ni kommentera ert tips?

– Arbetet med att bygga upp det nya känns inte helt klart. Truppen känns bred men saknar 1-2 toppar. Detta kan fixas till under sommaren. Men det är ett minst sagt intensivt schema fram till dess.

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?
Spelare in:
Dejan Garaca, Dusan Melicharek, Jeffrey Aubynn, Jiloan Hamad, Agon Mehmeti (uppflyttad från juniorlaget), Niklas Hansson (utlånad -07)
Tränare: Roland Nilsson, Hans Gren

Spelare ut:
Junior, Yksel Osmanovski, Håkan Svensson
Tränare: Sören Åkeby, Alf Westerberg, Anders Johansson

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– De flesta hade nog velat fylla luckan efter Junior samt velat att vi värvat en offensiv mittfältare då det inte funnits kontinuitet eller någon som funkat 100% på den platsen på ett bra tag.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Jiloan Hamad kommer att få ett genombrott – dock kanske inte i år. Robin Nilsson kan bli ett alternativ på innermittfältet i tuffa matcher så kanske han. Min röst går ändå till Agon Mehmeti. Ofere fick problem med låret i senaste träningsmatchen och missar premiären. Det gör målsprutan Agon till tredje man i anfallsdiskussionen. Ålderman Skoog behöver nog vila ibland med tanke på det tuffa matchandet första månaden. Det kan ge Agon chansen. Mycket distinkta och precisa avslut. Påminner lite om Ijeh i det avseendet.

Hur har försäsongen sett ut?
– Träningarna har sett bra ut. Rolle har öga för detaljer och delar med sig av sin kunskap till spelarna. Men en ny tränare betyder mycket nya detaljer att nöta in. Detta arbete är inte färdigt och ingen av träningsmatcherna har varit riktigt, riktigt bra. Det har funnits perioder som funkat men ingen hel match.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Konstig fråga. Man avskyr väl att förlora mot alla lag. IFK Göteborg är ju givetvis ett logiskt svar. Gammal rival, vann serien förra året och leder med några futtiga poäng i ”3-poängs Maratontabellen”. Vill dock lägga till en match. Med ny tränare och allt får det för f-n vara slut med att förlora mot Gefle borta.

Lista lagets…

…lirare

– Labinot Harbuzi. Dominerar på inomhusträningarna på liten plan där det krävs teknik och bolltouch.

…klippa
– Ulrich Vinzents. Har han missat en match sen han kom till MFF? Spelar försäsongsmatcher i nollgradigt väder i shorts, kortärmat och utan underställ.
Kanske så man håller sig frisk?

…viktigaste spelare
– Daniel Andersson. Inte bara spelmässigt. När han inte varit på plan har mycket av kommunikationen försvunnit. Är det defensiva navet på mittfältet som resten skall rotera runt.

…överskattade
– De där killarna vi inte lyckades värva. I alla fall hoppas jag att det blir så.

…underskattade
– Ulrich Vinzents. Har nog aldrig hört några motståndarsupportrar prata om honom innan en match.

…mest fåfänga
– Labinot Harbuzi. Det finns konkurrens men Labbe var ivrigast och hade längst lista när det var dags att åka och shoppa i Orlando.

Vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Jonatan Johansson. Då killen med klart mest partypotential och sambafester lämnat för Köpenhamn var det ett svårt val. Skulle vilja se om lugne, timide, genomsympatiske JJ kan festa loss. Kanske kommer hans finska sidor fram med lite Kosken? Annars är Skoog ett alternativ, speciellt ifall gamle polaren Yngvesson hänger med.

- - - - -

Vi tackar Peter Lind och resten av MFF-redaktionen för er medverkan.

- - - - -

Reds. kommentar
Efter guldet 2004 parkerar MFF i Mittens rike. Åkebyåren innebar inget lyft och det finns inget som tyder på att det blir några större förändringar med Rolle Nilsson och Hasse Gren vid rodret – åtminstone inte under deras första säsong. Stommen i laget är i stort sett detsamma som 2007, och nyförvärven allena kan inte lyfta laget till några nya höjder. 
Det blir således en ny mellansäsong för MFF och det är också något som fansen, spelarna, ledarna etc. verkar tämligen inställda på.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-28 07:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans