Inf&ouml;r Allsvenskan 2008:<br>Djurg&aring;rden utmanar som vanligt

Inför Allsvenskan 2008:
Djurgården utmanar som vanligt

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. De har tippat sluttabellen, de har värderat det egna lagets möjligheter, de har granskat nyförvärv och spelarförluster, de har listat värsta motståndarna… Alldeles efter Topp 4-kandidaterna hittar vi det lag som varit mest framgångsrikt i svensk fotboll under 2000-talet: Djurgården.



Ni har tippat Djurgården på en sjätteplats den här säsongen. Någon kommentar?

– Blygsamhet är klädsamt

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?
Spelare in:
Martin Andersson och Sebastian Rajalakso (bägge från Enköping), Per Johansson (Tillbaka från lån, Forward)

Spelare ut:
Johan Arneng (Ålesund), Patrick Amoah (Ciudad de Lorquí), Eldin Kozica (klubb ej klar), Felix Magro (IFK Norrköping), Dennis Boskailo (Falkenberg, lån), Christoffer Karlsson (Åtvidaberg, lån), Robert Stoltz (Enköping, lån), Tommi Vaiho (Frej, lån).

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– Man har ju egentligen inte värvat. Per Johansson återvänder från ett lån och Enköpingsduon knöt man ju till sig redan i somras. Man har gjort bedömningen att truppen har utvecklats ett steg och håller för att utmana om guldet. Man saknar dock fortfarande en teknisk spelartyp på det offensiva mittfältet men i stort sett ser truppen hållbar ut.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Här vill man ju gärna svara Philip Hellqvist som sett vass och modig ut på försäsongen, men han är fortfarande väldigt ung och har en del kvar att utveckla, så namn som Sebastian Rajalakso och Per Johansson ligga närmare till hands.

Hur har försäsongen sett ut?
– Försäsongen har sett bra ut. Överlag har spelet fungerat som det ska och bortsett från plumpen mot Köpenhamn har resultaten rullat in. Negativ kritik dock för de många skadorna. Nu börjar skadeläget i alla fall ljusna och det är väl bara Aki Riihilahti som inte kommer vara spelduglig till premiären, vilket ju i och för sig är illa nog.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Det är ju så klart derbyna över lag, men kanske framförallt de mot AIK eftersom att dessa matcher dessutom kan bli avgörande för tabellplaceringar.

Lista lagets…

…lirare

– Mattias Jonson är vår lirare, för han är den som bäst personifierar den fotboll vi vill spela. Teknisk briljans och oböjliga viljor.

…klippa
– Markus Johannesson är en formidabel mittback och en ännu bättre lagkapten. Resolut, säker och pådrivande.

…viktigaste spelare
– I Aki Riihilahtis frånvaro blir nog Daniel Sjölund och hans sätt att lösa den defensiva mittfältsrollen det mest avgörande för Djurgårdens öden innan EM.

…överskattade
– Ingen känns direkt överskattad i Djurgårdens trupp i år. Vissa spelare har en del kvar att bevisa, men det vet de flesta om och direkt överskattade är det alltså svårt att kalla dem. Enrico är dock ett namn som kan nämnas i detta sammanhang. Han har en hög kapacitet men når den för sällan.

…underskattade
– Lance Davids är en kanonlirare med tuffhet, teknik och inställning. Trots det nämns han ganska sällan i medierna som den nyckelspelare han faktiskt är. Har kapaciteten att nå Europa som proffs redan till sommaren.

…mest fåfänga
– Solklart Stefan Batan! När Linus Sunnervik skulle fotografera honom till ett reportage från Portugal fick man ta om korten tre gånger. Inte för att bilderna blev dåliga utan för att frisyren tydligen inte blev rätt.

…vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Jan Tauer har vad som krävs i Stockholms uteliv.

- - - - -

Vi tackar Sebastian Björk och resten av DIF-redaktionen för er medverkan.

- - - - -

Reds. kommentar
Djurgården är 2000-talets lag i Sverige, och med undantag för säsongen -06 har de plockat medaljer varje år. Det har skapat en vinnarkultur som i sig ger laget ett slags mentalt försprång jämfört med konkurrenterna. Laget har dessutom kvar sina tongivande spelare, och har i Jónsson-Lindholm en skicklig tränarduo som vet vad de vill med sitt lag. Därför kommer DIF att strida om medaljerna också i år.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-28 12:10:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans