Inför Superettan: Häcken

Inför Superettan: Häcken

Håll ögonen på Janne Saarinen, ett strålande nyförvärv. Häcken har i år ett ungt, hungrigt lag men en svaghet kan då istället bli en bristande rutin? Häcken tippas av sina seriekollegor som slutsegrare 2008.

1. Häcken
2. Örgryte
-----------------------------
3.
Brommapojkarna
-----------------------------
4.
Landskrona
5. Mjällby
6. Sirius
7. Åtvidaberg
8. Assyriska
9. Enköping
10. Bunkeflo
11. Degerfors
12. Falkenberg
-----------------------------
13.
Jönköping Södra
14. Qviding
-----------------------------
15.
Väsby
16. Ängelholm

Tabellen är en sammanräknad tabell utifrån de tips som alla SE-redaktioner här på svenskafans.com har lämnat in. Därefter publiceras lagen i förmodad, sammanräknad slutordning. 

Spelare in:
Alfonso Rippa (mittback), Vinicius Lopez (anfallare), Janne Saarinen (innermittfältare), Mattias Östberg (mittback), Ghandy Kassanu (yttermittfältare), Peter Nilsson (yttermittfältare), Peter Nyström (innermittfältare), Ewerton dos Santos Costa (yttermittfältare) och juniorerna Gustaf Nilsson (yttermittfältare) och Maurius Eversen (ytterback).

Spelare ut: Jesper Ljung (innermittfältare, slutar), Peter Olofsson (yttermittfältare, slutar), Teddy Lucic (mittback, innermittfältare, Elfsborg), Hannes Sahlin (mittfältare, Gunnilse), Mats Hedén (mitt- och ytterback, slutar), Ole Söderberg (målvakt, Newcastle United), Anders Karlsson (innermittfältare, ?), Ze Antonio (innermittfältare, ”åker hem”)

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
Ja, man har satsat på många unga som verkligen vill upp och visa vad de går för. Dock kan man sakna spelare i skiktet 24 till 29 år. Flera av nyförvärven är skadade, vilket man kan fundera lite kring. Saarinen är en fantastisk värvning.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
Det finns som sagt många unga nu. Vi säger Fredrik Holster som har väldigt fin spelförståelse och teknik, Daniel Larsson som är snabb och kommer att bli lysande om han får bollkontroll också, Vinicius som är giftig i boxen, Emil Wahlström som utvecklas till en stabil mittback och Tom Söderberg som spelat mittback, men nu blivit anfallare, men fått spela mittback igen. Han kan bli Hisingens Crouch med sina 199 cm och har sett riktigt farlig ut på fasta situationer på sistone.

Vilka är ditt lags starka respektive svaga sidor?
Svaga sidor: Bristande rutin på många håll. Förra året uppträdde många passivt och hade bristande inställning. Häcken var också ett väldigt kort lag. Värvningarna och att de unga får större ansvar har ändrat på både passiviteten och längden. Många skador gör dock att en riktigt bra trupp i nuläget ser lite tunn ut. Tränar man fel?
Starka sidor: Många enskilt skickliga spelare. Tekniskt har vi brassarna, som slitvargar finns Jonas Henriksson och Johan Lind, snabba killar som Daniel Larsson kan dra isär vilket försvar som helst. Stor individuell skicklighet, alltså. Kan de spela ihop laget bättre och få lite flyt i spelet blir det riktigt bra i år.

Hur har försäsongen sett ut?
Ganska bra. De många skadorna har fört det goda med sig att flera av de unga verkligen har fått ta ansvar. Sedan är det naturligtvis inte bra när den vassaste anfallaren och de två mest rutinerade mittbackarna är långtidsskadade. Laget har spelat bra och visat fin vilja, utom mot Elfsborg och Frölunda då det hela rasat ihop lite. För oss supportrar är vinsterna över GAIS och ÖIS viktiga.

Vilket lag vill ni absolut inte förlora mot i år?
ÖIS, för att de är lokalkonkurrenter från andra änden av 5:ans spårvagnslinje. GIF Sundsvall, om läge skulle yppa sig (i cupen till exempel). Dem har vi förlorat så mycket mot så nu räcker det. En allsvensk plats 2008, till exempel.

Trolig startelva i premiären?
Christoffer Källkvist – Marcus Jarlegren, Emil Wahlström, Alfonso Rippa, Johan Lind – Ewerton dos Santos Costa, Janne Saarinen, Peter Nyström, Jonas Henriksson – Vinicius, Daniel Larsson

Lagets:
Lirare: Paulinho – finess, slit, dribblingar, en känslig frisparksfot och ett otroligt målsinne 

Klippa: Johan Lind och Jonas Henriksson – klubbtrogna, hårt arbetande, ger alltid 100% 

Viktigaste spelare: Janne Saarinen – ger oss äntligen stabiliteten på centrala mittfältet, vilket saknats sedan Töfting slutade 

Roligaste: Alexander Hyséns vrål som gott kunde funka som growl i ett metalband 

Överskattade:
I år överskattar vi ingen. 

Underskattade:
Marcus Jarlegren läser man aldrig en rad om i media. Han gör ett kanonjobb. 

Tippad sluttabell för Superettan 2008
1. Landskrona
2. Häcken
3. Sirius
4. BP
5. ÖIS
6. Mjällby
7. Åtvid
8. Degerfors
9. Assyriska
10. Bunkeflo (LB07)
11. Enköping
12. Qviding
13. Falkenberg
14. Jönköping
15. Väsby
16. Ängelholm

Häcken har ett bra lag men saknar en del rutin. Landskrona har gått som tåget på försäsongen och borde ha kapacitet att gå upp. Åtminstone är de visst ekonomiskt piskade att göra det. BP, ÖIS, ,Mjällby och Åtvid är starka lag, men vi tror att de inte riktigt håller hela vägen. ÖIS tippar säkert sig själva högt men lider av sin självöverskattning. Sirius tror vi är på gång och kan mycket väl komma på någon av platserna 3 till 5. Assyriska vet man aldrig var man har. De tror mycket på sig själva och vi sätter dem i mitten. På nedflyttningsplats är vi konventionella och tippar på nykomlingar även om något av dessa lag säkert kan överraska och placera sig i mitten av tabellen.

Tack till Häckens redaktion för svaren på frågorna.

Svenskafans.com2008-04-10 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans