Inf&ouml;r Allsvenskan 2008:<br>HIF redo f&ouml;r toppstriden

Inför Allsvenskan 2008:
HIF redo för toppstriden

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. De har tippat sluttabellen, de har värderat det egna lagets möjligheter, de har granskat nyförvärv och spelarförluster, de har listat värsta motståndarna… Det har varit lite upp och ner för Helsingborg ett tag, men i år tänker laget blanda sig i toppstriden på allvar.



I ert förhandstips lägger ni er på tredjeplats. Någon kommentar?

– Endast min blygsamhet stoppar mig från att tippa HIF högre upp i tabellen. UEFA-äventyret har stärkt laget och med Granens stabilitet längst bak kommer förhoppningsvis våren att vara positiv för HIF. Vad som händer i sommar är såklart omöjligt att sia om men med ett lugnt transferfönster i sommar finns HIF med bland de tre-fyra främsta lagen när allsvenskan ska summeras.

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?
Spelare in:
Andreas Granqvist (Wigan), Denilson (Pao De Acucar), Joel Ekstrand (u-truppen), Mathias Unkuri (u-truppen), Tobias Holmqvist (återvänder efter ett år i GAIS)

Spelare ut:
Andreas Jakobsson (Svalövs BK), Andreas Dahl (Nordsjälland), Tarmo Neemelo (Mypa), Imad Khalili (IFK Norrköping), Gustaf Andersson (slutar), Olivier Karekezi (Ham Kam)

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– Absolut! Unga hungriga spelare har flyttats upp och konkurrerar på allvar redan 2008. Granqvist ersätter Jakobsson och skapar stabilitet i backlinjen. Dahls ersättare (Isaac Chansa) kom redan i somras.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Jag tror att en anfallare vid namn Henrik Lars… Nä, ärligt talat så tror jag att någon i trion Chansa, Kolár eller Ekstrand får rubrikerna under året.

Hur har försäsongen sett ut?
– Det var varit en lång försäsong med slutspelsmatcher i UEFA-cupen redan under februari månad. Spelmässigt har det sett mycket bra ut men utdelningen i form av mål har saknats. Förhoppningsvis börjar det rassla när allsvenskan drar igång. HIF finslipar formen i Turkiet.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Som vanligt är hemmaderbyt mot MFF något speciellt. Den matchen vill vi inte förlora.

Lista lagets…

…lirare

– Rene Makondele, fart och teknik i en härlig blandning.

…klippa
– Andreas Granqvist, lugn och stabil mittback med fötterna på jorden.

…viktigaste spelare
– Henrik Larsson, kommentarer överflödiga.

…överskattade
– Olafur Skulason, hyllas men har mer att bevisa. Kanske 2008?

…underskattade
– Adama Tamboura, visst har han fått lite rubriker men för mig är Adama en ytterback av absolut toppklass.

…mest fåfänga
– Pass

Vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Henrik Larsson, då lär det bli gratis drinkar…


- - - - -

Vi tackar Mattias Lindberg och resten av Helsingborgsredaktionen för ert bidrag.

- - - - -

Reds. kommentar
HIF:s framgång i UEFA-cupen är ett kvitto på hur bra laget egentligen kan prestera. Frågan är dock om vardagslunken i Allsvenskan räcker till som tändvätska för ett HIF som ännu inte riktigt lyckats ta det där sista avgörande klivet för att bli en seriös kandidat till guldet. Kanske har också tränarturbulensen bidragit till att laget inte riktigt nått ända fram.
Men nu är det lugnare i HIF-lägret och finner laget motivationen och tar sin uppgift på allvar kan de mycket väl vara med i striden om SM-guldet.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-28 16:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans