Inför Superettan: Falkenberg

Inför Superettan: Falkenberg

Ny tränarstab som man hoppas och tror mycket på. Ricardo ”Rico” Penella är lagets lirare men redaktionen tippar att Kristoffer Fagerkrantz är en av de som får sitt stora genombrott i år.

1.
2.
-----------------------------
3.
-----------------------------
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Falkenberg
-----------------------------
13.
Jönköping Södra
14. Qviding
-----------------------------
15.
Väsby
16. Ängelholm

Tabellen är en sammanräknad tabell utifrån de tips som alla SE-redaktioner här på svenskafans.com har lämnat in. Därefter publiceras lagen i förmodad, sammanräknad, slutordning.

Spelare/ledare in:
Joakim Wulff (Laholms FK), Stojan Lukic (Assyriska), Tibor Joza (Halmstads BK), Mikael Boman (Fjärås), Jonas Cullsjö (Ginsten), Ricardo Penella (tidigare bara lån), Dennis Boskailo (lån), Alexander Bornhager, Korab Gashi och Muhammed Yussuf (uppflyttade till A-truppen). Thomas Askebrand (huvudtränare) och Håkan Svensson (assisterande tränare och målvaktstränare) är nya tränare för säsongen.

Spelare/ledare ut:
Patrik Lundgren (Skrea), Marcus Persson (Varbergs BoIS), Pierre Tillman (Varbergs BoIS), Johan Claesson (Grimsås), Emir Kujovic (tillbaka efter lån, HBK), Tommy Naurin (Qviding), Rasmus Rydén (Östers IF), Billy Berntsson (GIF Sundsvall) och Måns Sörensson (IFK Malmö). Tidigare huvudtränaren Stig Kristensson tränar den här säsongen Tvååkers IF, medan Ingemar Nilsson blivit assisterande tränare i Landskrona BoIS.

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
Det återstår att se. Vi har förlorat ett par viktiga spelare, som Patrik Lundgren, Tommy Naurin och Billy Berntsson. Samtidigt är det grymt stort att Ricardo Penella har kommit tillbaka till oss, den killen är alldeles för bra för Superettan. Uppenbarligen trivs spelare väldigt bra i FFF. DIF-lånet Dennis Boskailo och HBK-förvärvet Tibor Joza är mycket intressanta spelare. Sen tror jag Mikael Boman kan utvecklas till en mycket bra spelare, men man blir inte stjärna på en dag. De tre uppflyttade juniorerna har imponerat på mig. Vi har ett ungt och hungrigt lag, som sett riktigt bra ut i träningsmatcherna. Våra nya målvakter har imponerat på mig hittills, det är bara att hoppas att de kan ersätta Naurin och Rydén på bästa möjliga sätt. Tror att våra nya tränare har betytt otroligt mycket för många spelare, som fått en nytändning.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
Kristoffer Fagercrantz har varit mycket bra hittills och har faktiskt både spelat ytterback och yttermittfältare. Han har skött båda uppgifterna med bravur och verkligen imponerat. Känns som han får sitt stora genombrott i år. Sen så är frågan om inte den målvakt som väljs till förstamålvakt får sitt stora genombrott i elitfotboll. Stojan gjorde en bra säsong som division I-målvakt i Assyriska ifjol, men på elitnivå har han inte fått spela så mycket. Stojan har imponerat så här långt. Målvaktskollegan Joakim Wulff har gjort sig ett namn i division II, där han tillbringat många år. Han har varit stabil hittills. Den som vinner målvaktskampen tror jag kan få sitt genombrott på elitnivå.

Vilka är ditt lags starka respektive svaga sidor?
• Vår otroliga lagmoral är en mycket stark sida
• Vi är bra på att hitta spelare från nedre divisioner och utveckla dem till fina elitspelare, t.ex. bröderna Elm.
• Vi är hemmastarka
• Vi är inte kända för att spela ut lag, men är bra på att hitta lags svagheter och kriga ned dem.
• En svag sida är att vi tyvärr brukar inleda serien svagt, hoppas på ändring på den fronten i år!
• En annan svag sida är att vi under våra fem år i Superettan haft svårt mot flera andra lag på undre halvan. Vi brukar vara riktigt bra mot topplagen, då vi slipper styra spelet men sämre när vi möter likvärdiga lag som inte heller har ett särskilt bra eget spel. Dock så ser jag en stor förbättring på den punkten i år. Under försäsongen har vi hittat ett bra eget spel och spelat fin och fyndig fotboll under nye huvudtränaren Thomas Askebrand.

Hur har försäsongen sett ut?
Som sagt så har vårat unga och hungriga lag sett riktigt bra ut så här långt. Vi har slagit Landskrona (2-1) i en match där vi spelade fin fotboll och vann rättvist. Sen har vi även gjort riktigt bra matcher mot allsvenska Ljungskile SK (var bättre laget, men förlorade oförtjänt med 0-1) och FC Trollhättan (3-1). Mot Mjällby (1-1) gjorde vi en bra prestation efter omständigheterna, då vi inte spelat på naturgräs tidigare under försäsongen. FFF uppges ha haft ett mycket bra träningsläger i Turkiet, där de hade riktigt bra träningar och tränade mycket på spelet på sista tredjedelen. Nu väntar matcher mot Ängelholms FF, Västra Frölunda och Norrby.

Vilket lag vill ni absolut inte förlora mot i år?
Vi har en förmåga att ha lätt för J-Södra. Vi har inte förlorat mot dem hittills i Superettan och vill inte göra det heller! Trots detta så klankar J-Södra-fans ned på oss och påstår att Superettan är så öppen i år att vilket lag som helt – förutom FFF – kan vinna serien. Man undrar ju vad dem har emot oss och hur dem tänker, men det är som sagt på planen det gäller och där har vi varit bäst i matcherna lagen emellan.

Trolig startelva i premiären?
Väldigt bra fråga! Ännu är ingen förstamålvakt utsedd (vad jag vet). Vi har ett bra lag där det faktiskt är rätt stor konkurrens om platserna. Gissar på följande startelva (garderar målvaktsposten):
Stojan Lukic/Joakim Wulff – Björn Carlsson, Markus Thorbjörnsson, Jens Gustafsson, Tibor Joza – Kristoffer Fagercrantz, David Svensson, Robin Ganemyr – Ricardo Penella – Joel Johansson, Pawel Mendel

Lagets:
Lirare:
Utan tvekan våran suveräna spanjor, Ricardo ”Rico” Penella. Det han inte kan göra med bollen är inte värt att kunna.

Klippa:
Nu när legendarerna Patrik ”Lunkan” Lundgren och Marcus ”Mackan” Persson lämnat så måste jag säga vår nya lagkapten, Jens Gustafsson. Efter att ha varit grym mellan säsongerna 2003 och 2006, var han inte riktigt lika bra förra säsongen. Men han har växt sen han tilldelats lagkaptensbindeln. Känns som vi har ett nytt kanonår från ”Jensas” sida att vänta!

Viktigaste spelare:
Måste svara Ricardo Penella. Han betyder oerhört mycket för vår offensiv. ”Rico” fördelar bollarna utmärkt och delar ut den ena smörpassen efter den andra till våra anfallare. Han är en riktig lirare som gärna bjuder publiken på ett elegant tekniskt nummer.

Roligaste:
Finns flera spelare som är roliga att titta på. Ricardo Penella såklart, men även spelare som t.ex. Kristoffer Fagercrantz, Joel Johansson och Pawel Mendel.

Överskattade
Tycker inte att vi har någon överskattad spelare i truppen i år.

Underskattade
Vi har flera underskattade spelare. Flera har påstått att vår målvaktssida är svag, detta kommer de få äta upp! En annan underskattad spelare är backen Markus Thorbjörnsson, som under försäsongen glänst på sin naturliga position som mittback. 

Jag väljer att skriva lite om årets upplaga istället för att tippa serien, då serien är så öppen så att det är väldigt svårt att tippa en sluttabell. Experter tippar återigen oss på nedflyttningsplats. Vi har klarat oss i fem år och ser mycket intressanta ut i år, så frågan är när de s.k experterna ska inse att vi håller Superettan-klass? Vi spelar i Superettan i år efter år och är nedflyttningstippade år efter år. Visst vi har hamnat i mitten två av säsongerna och i botten de resterande, men vår otroliga moral ser alltid till så att vi klarar oss kvar. När det gäller som mest visar vi en oerhörd vilja, vilket man såg mot Mjällby i förra säsongens sista omgång. Vi låg under med 1-0 i halvlek, men kämpade oss tillbaka in i matchen och tack vare en storspelande målvakt i Tommy Naurin och en järnvilja lyckades vi vända matchen och skicka ner Öster i division 1. Flera lag har värvat bra och serien ser väldigt öppen ut. Det lag som får en bra start och är mest jämnt sätt över hela säsongen kommer att ta hem seriesegern, vilket som blir det laget vet vi när säsongen summeras. Tror att FFF kommer att ha flera lag bakom sig när serien summeras. Såg att Johan Orrenius tippade Landskrona BoIS på allsvensk kvalplats, om du frågar mig så tror jag inte de kommer så slutar på en så bra placering, men det återstår att se. Jag hoppas på en trevlig och sevärd säsong med flera överraskningar! Väl mött på Falkenbergs IP! 

Tack Eric Nilsson för att du deltog med svar!

svenskafans.com2008-04-06 09:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans