Inf&ouml;r Allsvenskan 2008:<br>Kalmar plockar hem titeln i &aring;r

Inför Allsvenskan 2008:
Kalmar plockar hem titeln i år

De allsvenska redaktionerna på SvenskaFans har nu sagt sitt om årets säsong. Och utom tvivel är det Kalmar FF som är de stora favoriterna till årets titel. Samtliga redaktioner utom en placerar Kalmar på en medaljplats, och hela sex redaktioner ser laget som seriesegrare. Bland dem KFF:s egen redaktion, Röda Bröder.



Ni tippar er själv som etta säsongen 2008. Någon kommentar?

– För första gången i världshistorien är det fullt realistiskt att tro på SM-guld för Kalmar FF och då vore man ju idiot om man inte gjorde det. Det var många som tippade FF i topp redan förra året men då var det mer ett önsketänkande. Faktum är att Kalmar FF i år ser bättre ut än någonsin

Vilka spelare har kommit och vilka har lämnat inför årets säsong?
Spelare in:
Etrit Berisha (MV), Marcus Lindberg (B), Jimmie Augustsson (MF), Daniel Sobralense (MF), Abiola Dauda (F), Marcel Sacramento (F).

Spelare ut:
Milan Barjaktarevic (MV), Ricardo Santos (F), Fredrik Pettersson (MF), Daniel Petersson (MF), Givaldo Oliveira (F), Thiago Oliveira (F)

Har din klubb värvat rätt inför 2008?
– Absolut. De viktiga spelarna, inte minst Cesar Santin är kvar. Truppen har breddats med en del intressanta namn. Fokus har också flyttats från brassarna vilket gör att det finns ett par jokrar att slänga in framöver.

Vilken/vilka spelare får sitt stora genombrott den här säsongen?
– Rasmus Elm. Han slog väl egentligen igenom redan förra året, men i år kommer det att hända stora saker.

Hur har försäsongen sett ut?
– Enda förlusten så här långt kom mot Danska Odense och förutom krysset mot Halmstad senast så har det varit idel segrar. Segern i La Manga cup var kul men egentligen säger resultaten under försäsongen ingenting. Försäsongen har sett helt okej ut även om jag tycker att det hade varit roligt att se några av de nya ta för sig lite mer.

Vilket lag vill ni absolut INTE förlora mot i år?
– Inte något givetvis och det finns en hel drös med lag som är extra jobbiga att förlora mot. Måste jag välja ett så blir det nog ändå Hammarby. Varför? För att vinsterna mot Bajen är bland de skönaste som finns.

Lista lagets…

…lirare:

– Cesar Santin, för tillfället är Cesar ohotad i den positionen.

…klippa
– Tobias Carlsson, ska alltid spela och alltid i mittförsvaret.

…viktigaste spelare
– Henrik Rydström, han är lagets skäl och hjärta både på och utanför planen. Lagkapten och inte minst en helt fantastisk fotbollsspelare.

…överskattade
– Daniel Sobralense, men jag hoppas jag får fel. Handplockad av Nanne och beräknas leverera först 2009.

…underskattade
– Lasse Johansson, har varit underskattad under större delen av sin karriär märkligt nog. Pånyttfödd under försäsongen, hoppas han får speltid.

…mest fåfänga
– Henrik Rydström, enligt uppgift. Men det är enbart en positiv egenskap.

Vilken spelare skulle du vilja ha med på en barrunda i stan?
– Mikael Eklund, men inte efter en förlust.

- - - - -

Vi tackar Stefan Kappers och Röda bröder för ert bidrag.

- - - - -

Reds. kommentar
Nanne Bergstrand & Co har varit och nosat på toppen i många år nu, och visat att de är ett lag att räkna med. Cuptiteln förra året gav mersmak och nu är det SM-trofén som laget suktar efter. Och Kalmar har onekligen tyngden, styrkan och tillräckligt många individuellt skickliga spelare för att ro hem med uppgiften. 
Tidigare har Kalmar alltid slagits underifrån, men i år får de finna sig i att vara favoriter. Ett favorittryck som troligen fungerar som ytterligare en injektion och inspiration för detta redan starka och slagkraftiga lag.

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-03-29 12:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans