Christensen hetast i Allsvenskan
Kim Christensen - en kanonvärvning som räddade poäng åt IFK Göteborg i bortamötet mot Malmö FF.

Christensen hetast i Allsvenskan

SvenskaFans listar (helt ovetenskapligt och tämligen godtyckligt) de tio hetaste namnen i Allsvenskan just nu.

1. Kim Christensen / Göteborg
Blåvitts nye målvakt imponerade stort i premiärmatchen mot MFF. Med stor pondus och säkerhet räddade han ensam en pinne åt ett överraskande lamt IFK Göteborg. I Christensen har Mild & Co gjort en riktig kanonvärvning.

2. Christoffer Andersson / Helsingborg
HIF:s evighetsmaskin Christoffer Andersson briljerade på Norrporten mot nykomlingarna GIF Sundsvall. Han började med att passa fram till 1-0-målet, därefter satte han själv två, samtidigt som han slet över hela plan matchen igenom. Christoffer är, precis som HIF-redaktionen skriver, ”en av lagets absoluta nyckelspelare”.

3. Cesar Santin / Kalmar FF
I ett lag som spelar en tung, hård och stundtals destruktiv fotboll är det klart att en spelare med Santins egenskaper sticker ut. Men saken är att Santin skulle sticka ut i vilket lag som helst. Hans öga för spelet, hans löpningar och passningsskicklighet gör honom till en unik spelare… Att han dessutom har grymma offensiva kvaliteter gör inte saken sämre. Når han samma form som i fjol har jag svårt att se hur KFF skall lyckas behålla honom över sommaren.

4. Sebastian Rajalakso / Djurgården
19-årige Sebastian Rajalakso fick en kanonstart för Djurgården i matchen mot Norrköping på Parken. U21-landslagsmannen tog för sig direkt och var en ständig källa till oro för det tama Norrköpingsförsvaret (att han skulle näta var bara en tidsfråga). Det skall bli intressant att se vad han kan åstadkomma mot lite tuffare motstånd.

5. Kevin Amuneke / Norrköping
När Amuneke blev inbytt i andra halvlek i matchen mot DIF började det plötsligt hända saker i Norrköpings anfall. Bara efter någon minut satte han Pa Dembo Tourray på prov med ett tungt skott, och så fortsatte det. I perioder hade han rena lekstugan med Djurgårdsbackarna, och så småningom fick hete Amuneke också utdelning med sin 1-2-reducering. Efter sin insats i andra halvlek borde han vara självklar i startelvan mot Gefle nästa omgång.

6. Ola Toivonen / Malmö FF
Fjolåret var ett misslyckande för Toivonen. Men i år skall det bli annorlunda, och fortsätter det som i hemmapremiären mot Göteborg kommer de luttrade MFF-fansen äntligen att få den spelskicklige, starke och målfarlige offensive mittfältare de drömt om i ett par års tid.

7. Magnus Kihlberg / ÖSK
Spelade med stort register i mötet mot TFF på Behrn Arena. Passningarna satt klockrent. Han vann närkamper och boll, rörde sig skickligt i positionsspelet och stod överlag för en gedigen insats.

8. Anel Raskaj / Halmstad
Anel är det vi brukar kalla en ”talang utöver det vanliga”. Nu har vi dock en hel del” talanger utöver det vanliga” inom svensk fotboll (i det här landet är ju spelarna talanger helt upp till 25-årsåldern…). Men om det är i någon klubb som Raskaj verkligen kan blomma ut så är det i HBK – Sveriges kanske bästa klubb just på talangutveckling. Nu är det upp till dig, Anel!

9. Niklas Skoog / Malmö FF
Skoogs senaste två säsonger blev förstörda av skador. Nu är han tillbaka och laddad så att det slår gnistor. Överglänste anfallskollegan Jonatan Johansson i matchen mot IFK Göteborg och njöt av att vara tillbaka i hetluften igen. Skoog kommer att överraska 2008.

10. Jorge Ortiz / AIK
I matchen mot Kalmar visade Ortiz att han är en spelare att räkna med framöver. När han fått lite mer tid på sig att anpassa sig till svensk fotboll kommer han att bli en nyckelspelare på AIK:s mittfält.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-04-03 20:30:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans