Fans i fokus: Ljungskile ska motbevisa &#34experterna&#34

Fans i fokus: Ljungskile ska motbevisa "experterna"

Fans i fokus rullar på och turen har kommit till Pontus Glimsand från Ljungskile-redaktionen som i sann LSK-anda inte har gett upp hoppet trots en tung inledning på Allsvenskan.
- Det vore underbart att visa fotbollsexperterna att vi har i Allsvenskan att göra.

Pontus, hur fick du ett sådant intresse för just Ljungskile? 
- Jag flyttade till Ljungskile från Tranås 1997, och har spelat fotboll mer eller mindre sedan jag var knatte. Lade dock av med fotbollen som junior, men har alltid haft kvar fotbollsintresset. Att det blev just Ljungskile var mycket på grund av att det fanns ett allsvenskt lag i byn 1997 när jag flyttade hit.

Hur känns det egentligen att vara tillbaka i Allsvenskan? Det måste ha varit en enorm känsla när det blev klart? 
- Att vara tillbaka känns givetvis kul, men samtidigt inser man också att det inte är lätt att hålla sig kvar alla gånger. Att en liten by på ca 3500 invånare har en allsvensk klubb är smått fantastiskt i mina ögon, och att man går upp en andra gång kändes obeskrivligt skönt. Känslan när det blev klart nere i Landskrona var overklig, och det är ett minne som man kommer bära med sig resten av sitt liv, helt klart! 

Följde du laget lika mycket 1997?
- Nej, inte lika mycket 1997 eftersom jag då var nyinflyttad i Ljungskile. Men visst såg jag ett par matcher under den tiden också. 

Media och övriga fotbolls-Sverige har tippat att Ljungskile åker ur direkt. Vad tror du själv om lagets chanser i år?
- Det är inte oväntat att expertisen säger så. Samtidigt har de inte så bra koll heller, utan dömer ut laget på förhand vilket är trist. Givetvis kommer vi få det stentufft, och det är svårare att etablera sig som ett allsvenskt lag i år än det var 1997 - pga att resurserna ökar hela tiden. 

- Inledningsvis i år har det sett mörkt ut, men samtidigt återstår det i skrivande stund 26 omgångar, och då har man fortfarande god chans att hänga kvar. Just nu hoppas jag bara att man kommer lindrigt undan från skador och avstängningar plus givetvis lite flyt där bollen studsar med oss så kommer detta gå vägen. Det vore underbart att visa fotbollsexperterna att vi har i Allsvenskan att göra. 

Hur följer du lagets bortamatcher? Finns det någon pub som visar allsvensk fotboll i Ljungskile?
- Jag följer med på bortamatcherna i den mån jag kan. Om inte det går för sig försöker jag se dem på TV. Javisst finns det pubar i Ljungskile som sänder bortamatcherna, bl.a Turisthotellet, Mitt i prick, Bella Mare m.fl. 

Hur ser en vanlig matchdag ut för dig? Några rutiner? Speciell klädsel?
- För det första brukar jag vara rätt så nervös fram tills domaren blåser igång matchen. Vad gäller klädsel har jag inte med mig några souvenirer/halsdukar eller liknande, eftersom laget har lyckats förlora varenda gång som jag har haft på mig det tidigare. Jag befinner mig alltid på plats på arenan ca 1 timma innan matchstart. 

Jag antar att uppflyttningarna till Allsvenskan hör till dina bästa minnen, men vilket är ditt sämsta minne med Ljungskile?
- Självklart är uppflyttningen det bästa. Även den sköna vändningen mot IFK Norrköping förra året då vi låg under med 0-1 och vände till vinst med 2-1 med två man utvisade är ett bra minne man inte glömmer i första taget. 

- Det sämsta måste väl ändå (faktiskt) vara 0-4 förlusten mot Sundsvall nu i allsvenskan. Det var den sämsta matchen jag har sett med LSK på bra många år. 

Vilket lag i Sverige är skönast att besegra? 
- Oddevold, FC Trollhättan och GAIS är aldrig fel att besegra.

---
På onsdag träffar vi Johannes Avenbrand från Örebroredaktionen

Jonas Börjessonlinus.sunnervik@svenskafans.com2008-04-17 14:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans