Wastå hetaste målisen i Allsvenskan
Petter Wastå är den hetaste målvakten i Allsvenskan just nu. Här jublande glad efter bortasegern mot BP förra hösten.

Wastå hetaste målisen i Allsvenskan

SvenskaFans listar (helt ovetenskapligt och tämligen godtyckligt) de fem hetaste målvakterna i Allsvenskan just nu.

1. Petter Wastå // Kalmar FF
Wastå är en målvakt som inte gör mycket väsen av sig. Han dirigerar sitt försvar med trygg hand, ryter till när det behövs och sen är det bra med det. Han spelar enkelt, förnuftigt och bjussar sällan på några akrobatiska tv-räddningar. En ynka boll har ramlat in bakom Wastå och med det är han bäst i Allsvenskan. Och därför är han också i topp på den här listan.

2. Poppen Björklund // Hammarby
Poppen har under Rami Shaabans sjukfrånvaro spelat som en Gud i Bajenburen. Under matcherna mot AIK och Helsingborg var han näst intill omutlig, och senast mot Kalmar var det i absolut sista skälvande minuten som han fick släppa till bakåt. Poppen har, hursomhelst, varit en supervikarie. Skall bli intressant att se hur Hammarby agerar när Rami är fit for fight igen: blir det hajpade affischnamnet Shaaban, som trots sin mindre lyckade inledning, får förtroendet igen. Eller vågar Tony G. köra vidare med Poppen?

3. Kim Christensen // IFK Göteborg
Blåvitts keeper fortsätter att glänsa, och ser till att ingen behöver sakna veteranen Bengt Andersson som lade vantarna på hyllan efter guldet förra säsongen. Räddade en poäng till IFK i derbyt mot GAIS med en helt matchavgörande räddning med kvarten kvar, och var också outstanding i senaste matchen mot AIK. Inte undra på att Christensen är Blåvitt-fansens nya kelgris.

4. Johan Wiland // Elfsborg
Wiland har hållit en jämn hög nivå så här långt i serien och har bra koll på sin backlinje. Har utvecklats i luftspelet och plockar numera hörnbollar som andra plockar bananer. Wiland har överlag agerat med stor auktoritet i buren, och det är inte konstigt att hans namn dykt upp i landslagssnacket.

5. Peter Westman // Örebro
Peter Westman har förvisso släppt in sex mål, men med tanke på det bombardemang han stundtals får utstå så är det inte så illa pinkat ändå. Har dessutom tre nollor i protokollet vilket är ett imponerande resultat med tanke på ÖSK:s ibland darriga försvarsspel. Just nu parkerar ÖSK på niondeplats i tabellen, och fortsätter Westman som han har inlett behöver ÖSK inte frukta någon nedflyttningsstrid i år.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-04-22 11:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans