Mikael Wentzel poängräddare på övertid

Kvällens match mot gästande Falkenbergs FF blev en riktig rysare ända in på stopptid. Solsken och vindstilla var det och 637 åskådare fick se ett stundtals mycket välspelande hemmalag på en mycket bra gräsmatta med tanke på årstiden.

Väsby började klart bäst och radade upp målchanser framför Stojan Lukic i Falkenbergs mål, redan i 3:e minuten var Mikael Thorstensson framme med ett bra skott som Lukic med möda tippade till hörna.

I den 6:e minuten får Gabriel ”Gabbe” Petrovic iväg ett skott som Lukic inte kan hålla, ingen av Väsbyspelarna hinner dock fram för att slå in returen.

Ett par minuter senare kom dock Väsbys ledningsmål, Gabbe kämpar loss en boll i straffområdet och lyckas få den till Mikael Thorstensson som enkelt stöter in 1-0 till Väsby.

Minuten därefter håller hemmapubliken andan då hemmakeepern Niklas Westberg håller på att tappa in ett inte alltför farligt skott, dock fick Nicke tag på tvålbiten till slut.

Väsby radade upp kvalificerade målchanser under resten av halvleken, 8-1 i avslut på mål säger det mesta om hemmalagets övertag.

I tur och ordning radade Aliue Jagne, Gabriel Petrovic, Martin Mutumba, Omar Jawo upplagda lägen utan att Väsby lyckades utöka ledningen.

Gästerna var säkert nöjda med att bara ha ett underläge med 0-1 när domarens pipa signalerade för halvlek.

Andra halvlek var 6 minuter gammal när kvitteringen kom som en kalldusch, Joel Johansson får fritt fram (tvåmålsskytt mot BP i premiären). Daniel Johansson halkar på mittplan och Joel får raka spåret mot Westberg, Aliue Jagne tar upp jakten och hinner ifatt precis innanför straffområdet när han trycker på bakifrån ramlar Joel Johansson och domaren pekar på straffpunkten, mycket snöplig situation för Väsbys vänsterförsvar.
Westberg var chanslös på en väl slagen straff av Ricardo Penella Aguilá och helt plötsligt var det jämt skägg, 1-1.

Spelet för hemmalaget blev stressat efter kvitteringen och Väsbys headcoach Mikael Stahre gjorde ett snabbt dubbelbyte i den 57:e minuten.

Ut gick Viktor Lundberg och Aliue Jagne och in med Mikael Wentzel och Brwa Nouri, det tog en kvart innan spelet åter började infinna sig och en makalös jakt på ett segermål tog fart.

Återigen radades målchanser upp på löpande band, Martin Mutumba hade ett kanonskott som Lukic knappt vet att han räddade, Väsbys högerbreddare Obi Etie hade ett par fräsande skott, dock har han svårt att träffa mål när han ”drar på” som värst.

I 89:e minuten var det nära att gästerna gjort ett segermål. En fatal miss i Väsby-försvaret gjorde att gästernas bäste spelare Joel Johansson fick fritt fram mot mål-Nicke som dock kom ut och gjorde sig ”stor” och Johanssons skott gick utanför stolpen. En bra aktion av Niklas Westberg.

Trots en fortsatt våldsam Väsby kanonad stod sig 1-1 till fulltid och stora delar av publiken hade börjat troppa av i fast förvissning om att det blev en poäng i alla fall.

91.40 står klockan på när Väsbys bäste spelare för aftonen Gabriel Petrovic slår en lång frispark mot bortre stolpen där Mikael Wentzel dyker upp och nickar in bollen till publikens enorma förtjusning, 2-1 och avspark och slutsignal, en av de svettigaste avslutningar vi sett.

Visst vet alla som följer Väsby United att laget aldrig ger sig, men man behöver ju inte vänta tills det är några få sekunder kvar, antiklimax utan like var det.

Utan att vara alltför färgad så var Väsby mer än väl förtjänta av segern, 16-6 i avslut på mål talar för sig.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Landskrona BoIS inkommande söndag, segern gör dock att träningen är så mycket lättare under veckan.

Väsbys tränare Mikael Stahre sa så här direkt efter matchen:
- En bra genomförd match med ett bra resultat.
- Förutom inledningen på andra halvlek så kontrollerar vi matchen. Vi skapar tryck och många avslut.