”Bajen: höga berg och djupa dalar”

”Bajen: höga berg och djupa dalar”

Allsvenska hörnan funderar kring Peking och deras klena poängskörd. Vidare bjussar vi på en partisk analys av derbyt mellan AIK-Djurgården. Det blir lite associationslek och så konstaterar panelen att Kalmar inte kommer att förlora idag heller i matchen mot Elfsborg.

I den Allsvenska hörnan hittar ni den här gången Peter Lind – Himmelriket, Marcus Avenbrand – Svartvitt, Youssef Bennani – Gnagarforum och Kristofer Stenlund – Himlen är blå. Frågor & protokoll: Micke Möller.

- - - - - - - - - -

Med tanke på Norrköpings framfart i Superettan förra säsongen trodde jag de skulle vara hyfsat rustade för spel i Allsvenskan. Men efter sju omgångar har de bara kammat hem två poäng, och det ser redan tufft ut för det gamla klassiska laget. Vad är det som vill till för att Peking skall börja klättra i tabellen?

Peter (Malmö)
– Det brukar sällan vara de mest spelande av Superettanlagen som klarar sig bäst i Allsvenskan. Det gäller nog att glömma förra säsongen och hur det såg ut då. Speciellt i början av serien gäller det att kriga till sig poäng hur det än ser ut.
– Grattis Ljungskile till vinsten mot Göteborg, på tal om att kriga!

Youssef (AIK)
– Jag kan tyvärr inte påstå att jag sett Norrköping särskilt mycket den här säsongen, med alla matcher som pågår samtidigt går det inte att hålla koll på allt. Men med tanke på hur man spelade stora delar av förra säsongen i Superettan så trodde jag som du att de skulle göra bättre ifrån sig än så här. Det känns dock inte som att man har fått in tillräckligt med klass i laget. Värvningar i sommar är nog ett måste.

Kristofer (Halmstad)
– Jag är väldigt överraskad att Norrköping går så dåligt. Jag har bara sett laget i matchen mot HBK och där tycker jag ändå att de spelade helt OK. En sak som verkar saknas är Pascal Simpson-typen på topp som kan hålla i bollen så medspelarna kan fylla på.

Marcus (Örebro)
– Jag trodde nog också att Norrköping skulle ha fler poäng efter sju omgångar men det känns som att man haft en hel del oflyt. I matcherna mot Göteborg (jo, det blev storförlust men laget var bättre än siffrorna visar), Trelleborg och Djurgården kunde laget definitivt tagit fler poäng. Tror att Peking helt enkelt behöver lite flyt, lite medstuds och stolpe in för att det skall lossna för kvaliteter finns definitivt. Sen skulle det nog inte skada om lagets, rätt oprövade, målvakt stoppade lite bollar och bevisade att han hör hemma på denna nivå.



I Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården lyckades Djurgården kvittera till 1-1 när det återstod tio minuter av matchen. Det blev också slutresultatet och därmed behåller DIF positionen som det bästa av Stockholmslagen. Vad säger du Youssef – var det ett rättvist resultat? Och hur tycker du AIK skött sig överlag så här långt?

Youssef (AIK)
– Det var en annorlunda match, inte likt något annat derby jag tidigare upplevt och det var med grymt ambivalenta känslor jag lämnade Råsunda. Jag skulle skriva matchrapporten vilket jag normalt gör samma kväll, men den här gången kunde jag inte. Jag var tvungen att rensa tankarna och bli av med känslorna för att kunna skriva en objektiv analys, vilket jag tror att jag lyckats med. Slutsatsen jag drar är att Djurgården förtjänade en poäng, men AIK förtjänade tre, hur nu det går ihop.
– AIK säsongsinledning har varit tveksam, men det har funnits embryon till bra spel och mot både Göteborg och Djurgården är det långa stunder AIK som dominerar. AIK har börjat få tillbaka sina skadade spelare vilket har bidragit till att den potential som finns i truppen nu kan utnyttjas. Det är bara att titta på vilka spelare AIK hade på läktaren för att förstå. AIK har dessutom Gabriel Özkan som troligen gör årsdebut mot Halmstad. Jag är inte helt missnöjd med inledningen, men att ligga 10 poäng efter Kalmar svider.



Och nu ni andra – lite associationslek… Om jag säger AIK vad säger ni då? Max fem ord. Samma sak med Djurgården och Bajen.

Youssef (AIK)
– Får inte jag vara med på den här, eller? Haha…

Kristofer (Halmstad)
– Omöjligt!

Peter (Malmö)
– AIK: En viss SM-final 1986
– DIF: En viss SM-final 1988
– Bajen: Ronnie Hellström. En trevlig Malmöpåg.

Marcus (Örebro)
– AIK: Uddlöst lag med enorm prestationsångest
– Bajen: Höga berg och djupa dalar.
– Djurgården: Tråkig arena men tungt lag.



Avslutningsvis: åker Kalmar på sin första förlust borta mot Elfsborg idag?

Marcus (Örebro)
– Nej. Visserligen såg inte Kalmars försvar lika ramstarkt ut som vanligt senast mot Helsingborg men framåt fortsätter man att vara svårstoppade. Det jag sett av Elfsborg på senare tid imponerar inte ett dugg och jag tror att Kalmar trivs ganska bra på plastgräs så där har IFE ingen direkt fördel. KFF-spelarna har ett enormt självförtroende för tillfället och det märks i matcherna. Så, nej… smålänningarna åker inte på sin första förlust denna omgång.

Youssef (AIK)

– Nej, Kalmar är för tunga just nu. Jag vet inte vad Nanne har lagt i spelarnas sportdryck, men förlorar gör de nog inte. Elfsborg kommer dock att bjuda bra motstånd och kan säkert knipa en poäng på hemmaplan, men det jag såg mot Hammarby var inte särskilt imponerande.

Kristofer (Halmstad)
– Knappast, det enda som skulle tala emot Kalmar är om de är slitna, annars kommer de köra över Elfsborg.

Peter (Malmö)
– Tyvärr inte. IFE har lite för många skador. Men de brukar ju gå bra hemma så jag hoppas på oavgjort.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-04-26 00:01:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans