Superpanelen blickar framåt och förundras över BP:s skrala inledning
Superpanelen är tillbaka! Bättre rustade än någonsin kommer paneldeltagarana att bjuda på initierade kommentarer, analyser och, i vanlig ordning, knivskarpa reflektion kring klubbarna i Superettan.

Superpanelen blickar framåt och förundras över BP:s skrala inledning

Så rullar vi äntligen igång Superpanelen säsongen 2008. Och som en liten inledning börjar vi med att snacka förväntningar, resultaten så här långt och om serien bjussat på några överraskningar. Vi kollar också i kristallkulan och spår nästa omgångs resultat.

Superpanelens består den här gången av Johan Emdemalm (Vulkanerna), Fabian Fredriksson (Enköping) och Micke Persson (BoISare). Frågor & protokoll: Micke Möller.
- - - - - - - - - -

Vilka förväntningar har ni på ert lag den här säsongen?

Johan (Degerfors)
– Liknande placering som förra säsongen då vi slutade åtta. Inledningen visar dock inte att vi kommer hamna där, men säsongen är lång och vi har ny tränare och många nya spelare. Resultaten kommer!

Micke (BoIS)
– Första året i Superettan 2006 efter senaste allsvenska sejouren startade ”Återtåget” med buller och bång och ”alla” (framförallt vi själva) var stensäkra på att vi bara skulle ner och vända i Superettan. Det gick åt skogen, och samma sak hände 2007.
– Med detta facit i hand är vi BoIS-supportrar nu överlyckliga för en värvning som Anders Linderoth, men även för de nya spelarna. Nu är det inte bara tekniskt finlir som gäller utan det ska fightas rejält om poängen i varje match. Ändå vågar vi överlag knappt ens vara försiktigt optimistiska. På det berömda pappret bör vi vara med i toppen och slåss, men vi går numera efter devisen ”Vi tror det när vi ser det”.

Fabian (Enköping)
– Målsättningen var, innan säsongen, en topp 6 placering. Trots den bedrövliga inledningen av säsongen känns fortfarande målsättningen sund. Det finns en potential i laget, kvalitén finns där. Nu är det upp till tränarparet att plocka det ur dem.



Hur tycker ni spelet sett ut för era lag så här långt?

Micke (BoIS)
– Som BoIS:are kan man inget annat än vara supernöjd efter fyra raka vinster i matcher som sett likadana ut rent inställnings- och kämpamässigt från spelarna. Tidigare år har det varit väldigt lojt på den punkten. Linderoth har upprättat en plan han följer till punkt och pricka och än så länge går det helt enligt planerna - och mer därtill.
– Det som imponerar mest på oss supportrar är att i alla dessa tre seriematcher såväl som i genrepet, har vi inte bara vunnit utan till och med gjort 3 mål framåt i varje match – trots att mycket inte fungerat klockrent ännu. Men som serieledare är vi oerhört nöjda och glada just nu i Landskrona.

Johan (Degerfors)
– Väldigt varierande. Första matchen mot Sirius var det katastrof. Andra matchen mot Jönköping blev det något bättre för att mot Bunkeflo stundtals spela riktigt bra. Det har varit lite för många individuella misstag i försvaret samtidigt som anfallsspelet varit ineffektivt. Men som sagt – det börjar se bättre ut.

Fabian (Enköping)
– Tre matcher, tre förluster och elva insläppta mål… Klart godkänt!
– Skämt å sido, givetvis är det långt ifrån godkänt. ESK ska prestera bättre, men man bör ha i åtanke att motståndet har varit bra. Vi har mött två av seriens tunga favoriter, Landskrona och Häcken, på bortaplan och Assyriska har gästat Enavallen.
– Spelet har stundtals sett bra ut, men truppen kan mycket, mycket mer.



Är där något bland de andra lagen som överraskat?

Micke (BoIS)
– Även om s.k. ”experter” tippat BoIS som ett topplag är vi nog ändå själva lite överraskade att det gått så bra med denna drömstart på serieinledningen. Dessutom tycker jag det är kul att även Falkenberg fått en bra start som vunnit mot både BP och Sirius, två förhandstippade topplag. Men mest överraskad är man i nuläget nog över just Brommapojkarna som fått en trög start – även om det bara är tre omgångar det handlar om hittills.

Johan (Degerfors)
– BP självfallet. Att man skulle stå på en poäng (som man dessutom gnetade till sig) efter tre omgångar var inte väntat.

Fabian (Enköping)
– Nej, allt ser i stort sett ut som väntat – Sirius kan inte hålla nollan, Landskrona ångar på och Brommapojkarna ÄR inget topplag.
– Finns det någon överraskning såhär långt bland de andra lagen är det Assyrikas brasse Dinho. En spelare att se upp med i framtiden.



Till sist kan ni kanske bjuda på ett litet tips inför nästa omgång. Hur går det i era respektive matcher?

Micke (BoIS)
– BoIS möter Sirius borta i nästa omgång och där har jag på förhand trott att vi ska åka på stryk. Men nu förlorade man mot Falkenberg senast, kryssade mot Mjällby förra omgången och vann stort med 5-1 över Degerfors i premiären. Den trendkurvan pekar ner medan vår pekar spikrakt upp, så det finns ändå gott hopp att vi ska kunna ge dom en bra match. Men som sagt – som BoIS:are är man nuförtiden väldigt försiktig med optimismen hur bra det än ser ut. Efter 10 omgångar har vi nog en bättre bild av om det finns en faktisk chans att slåss i toppen även i långa loppet – men själv tror jag Linderoth är den stora nyckeln till framgång för oss.

Johan (Degerfors)
– Oj, vi har tuff bortamatch mot Örgryte. Jag tror på kryss!

Fabian (Enköping)
– Qviding gästar Enavallens fantastiskt gröna gräsmatta och nu måste ESK ta tre poäng. Enköping kommer att ta ledningen någorlunda enkelt med 2-0 för att sedan släppa in 2-1 med ca 20 minuter kvar. Dessa 20 minuter kommer att fokuseras på att undvika kvitteringsmålet. Mikael Andersson gör sitt första mål i den grönsvarta tröjan. Målskyttar i ESK: 1-0, Viktar Sokal (straff) och 2-0, Mikael Andersson. 

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2008-04-30 20:50:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans