Brwa Nouri Sänkte Östers IF

Dagens match i Svenska Cupen mot Småländska Östers IF blev ingen höjdare spelmässigt, trots en bra inledning med ett skott tätt utanför av Martin Mutumba redan i 3:e min. och ett snyggt avslut av Magnus Eriksson i den 6:e min. med 1-0 som följd.


Dagens match i Svenska Cupen mot Småländska Östers IF blev ingen höjdare spelmässigt, trots en bra inledning med ett skott tätt utanför av Martin Mutumba redan i 3:e min. och ett snyggt avslut av Magnus Eriksson i den 6:e min. med 1-0 som följd.
Viktor Lundberg var det som elegant frispelade Magnus som rullade bollen under gästernas målvakt Robin Malmqvist som senare under matchen växte fram som lagets dominant.
Kvalitén sjönk dock betänkligt efter Väsbys ledningsmål, felpassen var många och bortdribblande av chanser som skapades.
Gästernas Tomas Petry nickade tätt utanför målThuddes stolpe i 16 min. där var en kvittering inte långt borta, ny chans för gästerna i 26 min. dock var målThudde på sin vakt och kunde klistra skottet.
Väsby vaskade också fram en del halvchanser, dock inga som beredde storspelande Robin Malmqvist några större besvär.
1-0 ledningen i halvlek får Väsby vara nöjda med.
Andra halvan hade inte mer än börjat när slarv i hemmaförsvaret bäddade för en Öster kvittering i 48 min. Tomas Petry var det som slog in 1-1 bollen.
53 min. drog Gabriel Petrovic på för fulla muggar på en frispark, hur Robin Malmqvist kunde få upp händerna på kanonskottet var närmast obegripligt, en resultatlös hörna var det som Väsby fick ut av frisparken.
Öster hade flera frisparkar från 20-25 met. men dom flesta stannade i hemmamuren eller så plockade målThudde ner bollarna.
Mikael Stahre, Väsbys tränare försökte få fart på spelet genom byten, 64 min. gick 17 åringen Viktor Lundberg ut och in kom Brwa Nouri, kvalitén på passningsspelet förbättrades dock inte nämnvärt och nytt byte, ut med Admir Catovic och in med Bilel Ghemri,
Öster skapade minst lika mycket chanser och Thorhallur Einarsson hade ett tungt skott tätt över målThuddes överliggare.
Per Magnusson följde med upp i ett bra anfall och slog ett väl avvägt inlägg, men tyvärr kunde inte Martin Mutumba förvalta chansen.
Publiken fick vänta ända till 94 min. innan hemmalaget ånyo kunde skapa en riktigt bra farlighet.
Obi Etie stormade fram mot målet men återigen kunde Robin Malmqvist freda målet med en kvalificerad dubbelräddning.
Matchen gick till 2x15 min. förlängning och där var det gästerna som skapade första farligheten, ett bra skott som målThudde kunde tippa över, Gabriel Petrovic svarade med en ny tung frispark som Malmqvist inte kunde hålla och Obi Etie fick chansen men sköt över tomt mål från 7-8 meters håll.
117 min. var spelade och de som var kvar av publiken såg fram emot en straffsparksläggning när Väsby tilldömdes en frispark från 25-30 met. Tre Väsbyspelare står vid bollen, fram springer Brwa Nouri och klipper till, en markboll som alla tror att den tar i utsidan av nätet, först när spelarna på plan springer fram till Brwa fattar publiken att bollen ligger i målet, äntligen överlistades demonen i Öster-målet och jublet bröt ut.
En straffsparksläggning med den dagsform som Robin Malmqvist visade upp idag hade inte varit någon given Väsby triumph.
Hemmalaget kunde enkelt hålla undan de minuter som återstod då ett tröttkört Öster inte förmådde anfalla längre.
Som sagt, ingen höjdarmatch men att kunna vinna när inte spelet fungerar som det skall är också en storhet, och man behöver inte be om ursäkt för segern.
Lagen hade varsin dominant, Östers är nämnd, hemmalaget hade Gabriel ”Gabbe” Petrovic hur han slet och jobbade, inblandad i det mesta från gult kort till tunga avslut, frågan är om han någonsin varit bättre?
Ett enkelt val hade Ukrainas Ass. Förbundskapten Vadim Jevtoshenko som för dagen gästade Vilundavallen och var den som korade bäste spelare i respektive lag.
Blomsterpinglans blombuketter hamnade verkligen hos rätta spelare denna dag.
Domare: Andreas Svahn
Bollpojkar: P-91
Matchvärd: Mitutoyo
Publik: 386

Roy RosenbackRoy Rosenback2008-05-01 21:13:00
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna