Inför Assyriska - IK Sirius med Edmond Lutaj

På söndag den 11 maj kl 17:00 är det dags igen. I den femte omgången gästas Assyriska FF av IK Sirius på hemmaplan. En match som kan komma att likna den mot Brommapojkarna och enligt tränaren Edmond Lutaj kan kreativitet vara en av de avgörande faktorerna.

Vad tycker du om matchen mot Väsby United?
-Vi skrapade ihop 3 poäng vilket är det viktiga. Matchen i sig får två ansikten, första halvan gör vi mindre bra. Vi spelade inte 100 procent och jobbade inte tillräckligt bra, vilket resulterade i att motståndarna tog ledningen. Andra halvlek gjorde vi däremot vårt bästa, alla tog tag i det och gjorde sitt jobb. Vi gav 110 procent och kunde vända matchen välförtjänt.

Som du nämner så var det stor skillnad mellan första och andra halvlek, vad sades i omklädningsrummet som fick spelarna att vända matchbilden så totalt?
-Halvleksvilan är viktig för att spelarna ska få ta det lugnt en stund och ladda om. Vi snackade ihop oss och pratade om vad vi var tvungna att göra för att vinna matchen. Spelarna lyssnade på oss tränare och peppade varandra och gjorde det som behövdes. Vi vände matchen och spelet imponerade på mig, det är sällan som man får se en så bra halvlek. Vi presterade en bra, aggressiv och snabb fotboll. Vi rörde oss mycket över hela planen och tog vara på våra chanser.

Är du nöjd med hur laget har formats generellt, har det gått enligt planerna?
-Ja, det tycker jag. Vi är trots allt nykomlingar i Superettan i år och dessutom har vi en del nya spelare i truppen som kom ganska sent. Vi har haft en del jobbiga skador och inte kunnat spela ihop laget inför säsongen, speciellt brasseparet som knappt hann spela en träningsmatch. Med tanke på dessa förutsättningar är jag nöjd. Vi har ett stabilt lag och en bra mix i spelartruppen. Vi har både tekniskt skickliga spelare, men även starka och hårt arbetande spelare samt rutinen.

Nu väntar Sirius på söndag, hur ska ni ladda om inför matchen, hur ska ni förbereda er?
-Matchen mot Väsby United spelades i tisdags och blev en ordentlig urladdning för grabbarna. Eftersom spelarna kämpade mycket och slet har vi valt att ta det lite lugnt under veckan. Vi ska inte ta i för mycket på träningarna utan snarare fokusera på vårt spel och finslipa detaljerna. Vi kommer vara bra förberedda inför matchen på söndag.

Hur ser truppen ut inför matchen, hur är skadeläget?
-Det lär inte bli några större ändringar gentemot senaste matchen. Vi fick lite smällar men det är ingenting som inte läker, speciellt inte efter en vinst. Sen är det Andi Toompuu, Thomas Lekander och Pierre Bengtsson som inte kan spela.

Vad tror du om matchbilden?
-Svårt att säga. Sirius kommer troligtvis att försvara hårt och vänta på bra kontringslägen. De väntar och tar vara på frisparkar och hörnor medan vi jagar. Sedan vill vi avsluta med vinst.

Vad är det som kommer att avgöra matchen?
-Det kommer att bli svårt så vi får vara mer kreativa och även skjuta längre utifrån målet. Det är det som avgör tillsammans med rörlighet och kantspel.