Allsvenskan i halvtid - AIK
Inför EM-uppehållet har AIK avslutat med fyra raka segrar. Här Kenny Pavey som var Gnagets räddande ängel i matchen mot HBK på Råsunda.

Allsvenskan i halvtid - AIK

Allsvenskan har som bekant tagit en liten paus inför EM-slutspelet i Schweiz/Österrike. Och så här i väntans tider tänkte vi därför kolla upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags insatser efter de inledande elva omgångarna. Först ut Anders Nettelbladt från Gnagarforum som ger sin bild av AIK:s prestationer.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna? (Betyg 1-5 där 5 är ett toppbetyg och 1 är underkänt.)
– 3:a. Resultatmässigt har det varit bra, framför allt på slutet. Däremot finns det en del att anmärka på spelmässigt, både defensivt och offensivt. Den fina avslutningen med fyra raka segrar, utan att egentligen prestera bra fotboll i 90 minuter i någon av matcherna, ger en bra känsla inför resterande del av säsongen.

Bästa upplevelsen?
– De sista fem minuterna mot Malmö då AIK sätter både 1-0 och 2-0 i en match som kändes låst och på väg mot mållöst. Härligt att få avgöra så sent hemma inför storpubliken på Råsunda. Detta kommer knappt före självmålet hemma mot Halmstad som gav oss 1-0 i 90:e minuten. AIK har haft marginalerna med sig i slutet i flera matcher i år.

Sämsta upplevelsen?
– Förlusten i Borås där två försvarsmisstag ledde till att matchen var körd redan i halvtid. Andra halvlek var sedan årets lågvattenmärke och vi ska vara glada att det stannade vid 3-0.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– Per Karlsson och Daniel Mendes. Karlsson har imponerat stort som mittback sedan han fick chansen efter Daniel Arnefjords utvisning mot Hammarby. Mendes har också presterat bättre än vad han gjort tidigare och varit väldigt pigg och rörlig som anfallare i par med Ivan Obolo.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– Daniel Örlund, Daniel Arnefjord och Lucas Valdemarin. Örlund har gjort ett par tavlor för mycket för att det ska kännas stabilt. Arnefjord har lyckats bli utvisad på tok för många gånger det senaste året och Lucas Valdemarin har inte alls tagit chansen i år som anfallare.

Bäst bland motståndarna?
– Stefan Ishizaki var riktigt bra på Borås Arena. Hoppas vi slipper se honom i höst på Råsunda och att han istället går vidare i karriären.

Grisigast bland motståndarna?
– Tommy Jönsson Halmstad, för hans sätt att alltid fördröja spelet på Råsunda. Den här gången straffade det sig dubbelt.

Värvningsbehov?
– AIK behöver stärka upp försvaret med en mittback och en högerback då Markus Jonsson tyvärr är skadad alldeles för mycket. Dessutom behövs en ny striker längst fram om Lucas Valdemarin försvinner. Även om det är många skador på mittfältet så skulle det förvåna om det köps in någon ny mittfältare även om Dulee Johnson försvinner.

Vad tror du om resten av säsongen?
– Det känns nästan som om vi behöver avvakta Silly Season först innan man vågar skriva mer om hösten. Det känns som om det kommer bli en hel del förändringar i AIK i sommar att det är dumt att hoppas på för mycket innan man ser vilka spelare som finns kvar. Skulle Ivan Obolo och Dulee Johnson försvinna och inte ersättas med likvärdiga spelare så är AIK direkt ett par snäpp sämre.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-23 09:45:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans